fbpx
La funció d'impressió a demanda ja està disponible.
12/06/2018
Com utilitzar el compliment per Amazon (FBA) amb l'aplicació CJ Dropshipping
12/14/2018

USPS Nombres de seguiment reciclades

Recentment ens vam adonar que hi ha comandes recents amb números de seguiment reciclats a partir de les comandes anteriors del nostre sistema. Quan intentem comprovar l'estat d'aquests números de seguiment al sistema USPS, el sistema USPS mostra l'estat lliurat de la comanda anterior i no l'estat de la comanda actual. Ens vam adonar que això generarà confusió per als vostres clients, de manera que si els vostres clients qüestionen els números de seguiment no esperats, consulteu-los.

Exemple del problema:

Som un enviador de gran volum, cosa que significa que enviem més de pkgs 100,000 al mes, per tant, inevitablement es reciclarà algun d'aquests números de seguiment. Normalment, els números de seguiment reciclats tenen un estat actualitzat, perquè el recent augment de volums d’enviament a causa de les temporades de vacances, els números de seguiment es van reciclar en un lapse de temps més curt i el sistema d’USPS no té temps suficient per fregar l’estat de seguiment de l’anterior. per actualitzar l'estat de seguiment de la comanda recent.

Els números de seguiment reciclats de l’USPS tenen un problema conegut per a tots els enviadors d’alt volum com ara Amazon, Ebay i ShipEasy (consulteu els articles relacionats a continuació i veureu que els números de seguiment reciclatsUSPS són un esdeveniment habitual per a venedors i enviadors iguals).

https://sellercentral.amazon.com/forums/t/usps-tracking-numbers-recycled/236773
https://community.ebay.com/t5/Archive-Shipping-Returns/USPS-quot-recycled-quot-Tracking-numbers/td-p/16650631
https://support.shippingeasy.com/hc/en-us/articles/203085799-Why-does-USPS-show-my-package-as-Delivered-if-I-just-shipped-it-

Hem pres accions amb USPS per eliminar els números de seguiment reciclats dels nostres clients i obtenir les actualitzacions d’estat més recents del número de seguiment, però proporciona’ns els dies 7 - 10 per solucionar aquest problema. Un cop més, demanem disculpes per les molèsties, però assegurem-vos que no enviem números de seguiment fraudulents als vostres clients que demostrin que els paquets s’entreguen quan de fet no ho són.

Un cop tinguem solucionat el problema, hauríeu de veure les actualitzacions d’estat de seguiment de les vostres comandes. Consulteu els vostres clients a aquest article si tenen alguna pregunta, gràcies!

Facebook Comments