fbpx
Fem hotsælgende campingprodukter om sommeren samt noter til udvælgelse
07 / 04 / 2019
Top 8 Bedste websteder til realtidsdataanalyse
07 / 05 / 2019

Hvorfor sporingsnummer fungerer ikke? Synkroniser sporingsnumre før eller efter afsendelse

Nogen kan være forvirrede over, hvorfor et sporingsnummer ikke fungerer. Artiklen besvarer spørgsmålet.

Der er to måder at synkronisere ordresporingsnummeret, synkronisering før afsendelse og synkronisering efter afsendelse. Du kan åbne siden DropShipping Orders => DropShipping Center => Afventer betaling og du vil se de to valg om synkronisering af ordre tracking nummer til højre, der er malet i en rød boks i billedet herunder. Artiklen introducerer dem detaljeret.

1.Synkronisering før afsendelse

Hvis du vælger synkroniseringen før afsendelse, synkroniseres trackingnummeret i dine butikker, før ordrer sendes.

Fordele: Det vises på din Shopify-butik, at ordren hurtigt er blevet opfyldt og af dine kunder kan overveje, at du hurtigt opfylder ordren. Hvis din ordre er blevet placeret i lang tid og har brug for en prioritet for at give sporingsnummer, kan du vælge at synkronisere før afsendelse.

Ulemper: Vi behandler din ordre samme dag, efter du har betalt. Hvis vi har lager i vores lager, kan vi sende din pakke til dig samme dag. For nogle produkter har vores lager imidlertid ikke nok lager, så vi er nødt til at købe fra fabrikken. Det kan tage 2-4 dage, før vi modtager varerne. Og hvis dit produkt er et populært produkt, har mange fabrikker muligvis ingen beholdning. På dette tidspunkt skal du muligvis vente i flere dage eller længere. Du kan kontakte din agent på det specifikke tidspunkt. Da sporingsnummeret er synkroniseret med din butik, kan din kunde dog modtage mailen med sporingsnummer sendt af Shopify butik, men sporingsnummeret på dette tidspunkt har ikke sporingsoplysninger, hvilket vil medføre en masse problemer.

Rådgivning: Hvis du køber nok privat lager i vores lager, eller du ønsker at prioritere det synkrone sporingsnummer, kan du vælge at Synkronisere før afsendelse.

2.Sync efter afsendelse

Hvis du vælger synkroniseringen efter afsendelse, synkroniseres sporingsnummeret i dine butikker, når ordrer er sendt.

Fordele: Det kan undgå problemet, at der ikke er sporingsoplysninger i lang tid, efter at sporingsnummeret er angivet, hvilket kan forårsage spørgsmål og klager fra dine kunder. Vi genererer sporingsnummeret, men sporingsnummeret synkroniseres ikke med din butik, før vi sender den rigtige pakke ud. Når man derefter synkroniserer sporingsnummeret, udløser CJ e-mail-sendefunktionen fra Shopify for at minde dig om, at din kundepakke er blevet sendt. Du kan indstille e-mail-indholdet i din Shopify-butik, og vi tilføjer kun vores sporingsnummer i standardindholdet i Shopify.

Du kan konfigurere dit mailindhold her.

Ulemper: Da der ikke er noget sporingsnummer, der kan synkroniseres med din butik, indtil varerne er sendt ud, kan din butikordre muligvis være i ufuldstændig tilstand, hvilket gør det vanskeligt at bedømme om ordren er udbetalt, hvilket fører til gentagen behandling af rækkefølgen. Og lejlighedsvis kan et lille antal ordrer være vanskeligt at synkronisere efter levering. Samtidig øger risikoen for aflysning og tilbagebetaling af kunder lang tid med uopfyldte ordrer.

Rådgivning: For at reducere kundeklager kan du efter hver betaling vælge at synkronisere sporingsnummeret på hvilket tidspunkt i henhold til din ordre. I mellemtiden kan du redigere indholdet af e-mailen og sende e-mails til dine kunder. For eksempel kan sporingsinformationen blive forsinket på grund af logistikvirksomhedens behov for tid til at behandle ordren. Vær tålmodig.

Find vindende produkter at sælge på app.cjdropshipping

Facebook Kommentarer