fbpx
Lisäpalvelu, jota saatat tarvita
05 / 25 / 2018
Mikä on CSV Drop Shipping -tilaukset
Suosituin 10-lähetystapa pudotuskuljetuksiin + Shopify tai WooCommerce
05 / 28 / 2018

Kuinka perustaa postitusliiketoiminta?

Pudotuskuljetus on erittäin suosittu liiketoimintamalli uusille yrittäjille, etenkin Gen Xers ja Millennials, johtuen Internet-markkinointitaitoista, jotka ylittävät huomattavasti taloudellisen kapasiteetin. Koska sinun ei tarvitse varastoida tai käsitellä myymiäsi tuotteita, on mahdollista aloittaa a pudota toimitusliiketoiminta rajallisilla varoilla.

Verkkokauppasivusto, joka käyttää pudotuslähetysmallia, ostaa myymänsä tuotteet kolmannelta toimittajalta tai valmistajalta, joka sitten täyttää tilauksen. Tämä ei vain leikkaa toimintakustannuksia, vaan myös vapauttaa aikaa keskittyä kaikki ponnistelut asiakkaiden hankkimiseen.

Jos olet valmis aloittamaan yrityksen, joka voi kilpailla vähittäiskauppajätteiden kanssa, ja tehdä niin rajoitetulla budjetilla, noudata seuraavia kuutta vaihetta. Vaikka pudotuskuljetusyrityksen käynnistäminen ei vie paljon startup-varoja, se vaatii valtavan määrän kovaa työtä.

1. Valitse oma markkinarako

Valitsemasi markkinaraon on oltava laserkeskeistä ja jotain, josta olet aidosti kiinnostunut. Tuotevalikoima, jota ei kohdisteta, on vaikea markkinoida. Jos et ole intohimoinen valitsemasi markkinasegmentin suhteen, olet taipuvaisempi lannistumaan, koska pudotuskuljetusyrityksen mittakaavan onnistuminen vaatii paljon työtä. Tässä on joitain huomioitavia kohtia, kun valitset oma markkinarakoasi:

  • Etsitään houkuttelevia voittoja. Kun käytät pienlähetysliiketoimintamallia, painopiste on markkinoinnissa ja asiakkaiden hankkimisessa, joten $ 20 -tuotteen myyntiin vaadittavan työn määrä on pääosin sama kuin $ 1,500 -tuotteen myyntiin. Valitse markkinarako korkeampien tuotteiden kanssa.
  • Alhaiset toimituskulut ovat erittäin tärkeitä. Vaikka toimittaja tai valmistaja hoitaa lähetyksen, jos kustannukset ovat liian korkeat, se toimii asiakkaan hylkääjänä. Löydä jotain, joka on halpaa lähettää, koska se antaa sinulle myös mahdollisuuden tarjota ilmainen toimitus asiakkaillesi ja kattaa kustannukset liiketoiminnan kustannuksina, jotta saataisiin lisää myyntiä.
  • Varmista, että tuotteesi vetoaa houkutteleviin ostajiin, joilla on käytettävissä oleva tulo. Kun keskityt liikenteen ohjaamiseen verkkosivustoosi, haluat kokea korkeimman mahdollisen muuntoprosentin, koska suurin osa kävijöistä ei koskaan palaa. Myytävien tuotteiden pitäisi laukaista impulssiostoja ja houkutella niitä, joilla on taloudellisia mahdollisuuksia tehdä ostoksia paikan päällä.
  • Varmista, että ihmiset etsivät aktiivisesti tuotetta. Käyttää Googlen Avainsanojen suunnittelija ja Trendit tarkistaa joitain yleisiä hakutermejä, jotka liittyvät potentiaaliseen kapeaseesi. Jos kukaan ei etsi sitä, mitä aiot myydä, olet kuollut vedessä ennen kuin edes aloitat.
  • Luo oma tuotemerkki. Pudotuskuljetusyritykselläsi on enemmän arvoa, jos pystyt uudelleen nimeämään myymäsi tuotteen ja siirtämään sen omaksi. Etsi tuote tai linja, jonka voit merkitä valkoisella, ja myydä omaa tuotemerkkiä mukautetuilla pakkauksilla ja tuotemerkeillä.
  • Myy jotain, jota ei ole helposti saatavana paikallisesti. Valitse jotain, jota asiakas ei löydä kadulta. Tällä tavalla sinusta tulee houkuttelevampi potentiaaliselle asiakkaalle.

2. Suorita kilpailututkimus

Muista, että kilpailet muiden pudotuskuljetustoimintojen kanssa sekä vähittäiskaupan jättiläisten kuten Walmartin ja Amazonin kanssa. Täällä monet potentiaaliset pudotuslähettajat menevät pieleen, koska he etsivät tuotetta, jolla on vain vähän tai ei lainkaan kilpailua. Se on merkki siitä, että kyseiselle tuotteelle ei ole kysyntää.

On monia syitä, miksi tuotteella ei ehkä ole paljon kilpailua, kuten korkeat toimituskulut, toimittaja- ja valmistuskysymykset tai heikot voittomarginaalit. Etsi tuotteita, joilla on kilpailua, koska se on merkki siitä, että kysyntä on suurta ja liiketoimintamalli on kestävä.

3. Sijoita toimittaja

Kumppanuus väärän toimittajan kanssa voi pilata yrityksesi, joten on tärkeää, ettet kiirehdi tätä vaihetta. Suorita asianmukainen huolellisuus. Useimmat pudotuskuljetustoimittajat sijaitsevat ulkomailla, mikä tekee viestinnästä erittäin tärkeän sekä vastausnopeuden että kyvyn ymmärtää toisiaan suhteen. Jos et ole 100-prosenttisesti luottavainen potentiaalisen toimittajan viestintäkykyihin, siirry eteenpäin ja jatka hakua.

Ihmiset käyttivät Aliexpress- ja eBay-myyjiä heidän pudotuskuljetusten toimittajinaan ja kokenut paljon ongelmia kyseisillä alustoilla. Joten suurin osa pudotuslähettäjistä on vaihtamassa muille alustoille, kuten CJDropshipping, tässä on artikkeli, joka kertoo miksi ihmiset lopettivat Aliexpressin.

Yritä oppia muilta yrittäjiltä, ​​jotka ovat kulkeneet tämän polun aiemmin. Tietolähteitä on saatavana runsaasti, alkaen liike- ja teknologiablogit että tämä alaluokka postituskulut. Se on suosittu aihe, jonka avulla voit välttää kalliita toimittajavirheitä.

4. Rakenna verkkokauppasivustosi

Nopein tapa perustaa sivusto, joka tukee pudotuskuljetusten liiketoimintamallia, on käyttää yksinkertaista sähköisen kaupankäynnin alustaa, kuten Shopify ja WooCommerce saatavana myös Amazon, Etsy, eBay jne. Sinun ei tarvitse teknistä taustaa noustaksesi toimintaan, ja siinä on runsaasti sovelluksia myynnin kasvattamiseksi.

Vaikka sinulla olisi huomattava budjetti, jonka avulla voit palkata web-suunnittelu- ja kehitysyrityksen luomaan räätälöity ratkaisu, on paljon viisaampi siirtää käyttämään jotakin plug-and-play-vaihtoehtoa, etenkin alussa. Kun olet vakiinnuttanut asemasi ja tuotot tulevat, voit tutustua verkkosivustojen muokkaamiseen.

5. Luo asiakashankintasuunnitelma

Upea tuote ja verkkosivusto ovat hienoja, mutta ilman asiakkaita, jotka haluavat ostaa, sinulla ei ole yritystä. On olemassa useita tapoja houkutella potentiaalisia asiakkaita, mutta tehokkain vaihtoehto on aloittaa Facebook-mainoskampanja.

Tämän avulla voit tuottaa myyntiä ja tuloja heti alusta alkaen, mikä voi osaltaan nopeuttaa skaalaamista. Facebook antaa sinun asettaa tarjouksesi suoraan erittäin kohdennetun yleisön eteen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kilpailla heti suurimpien tuotemerkkien ja jälleenmyyjien kanssa.

Sinun on myös ajateltava pitkällä aikavälillä, joten myös hakukoneoptimoinnin ja sähköpostimarkkinoinnin tulisi olla painopiste. Kerää sähköpostit alusta alkaen ja määritä automatisoidut sähköpostisekvenssit, jotka tarjoavat alennuksia ja erikoistarjouksia. Se on helppo tapa hyödyntää olemassa olevaa asiakaskuntaasi ja tuottaa tuloja ilman ylimääräisiä mainonta- ja markkinointikustannuksia.

6. Analysoi ja optimoi

Sinun on seurattava kaikkia saatavilla olevia tietoja ja muuttujia liiketoiminnan kasvattamiseksi. Tähän sisältyy Google Analytics -liikenne ja Facebook-muuntopikselitiedot, jos se on tärkein asiakashankintakanavasi. Kun pystyt seuraamaan jokaista konversiota - tietämään mistä asiakas on kotoisin ja minkä polun he pitivät verkkosivustollasi, joka lopulta johti myyntiin - se antaa sinun skaalata mikä toimii ja poistaa mikä ei.

Sinulla ei ole koskaan asetettuja unohda mainonta- tai markkinointiratkaisuja. Sinun on jatkuvasti testattava uusia mahdollisuuksia ja hienosäädettävä nykyisiä kampanjoita, mikä antaa sinun tietää milloin optimoida tai siirtää kampanjamenoja.

Facebook Comments
Andy Chou
Andy Chou
Myyt - toimitamme lähteen ja toimitamme sinulle!