fbpx
Lisäpalvelu, jota saatat tarvita
05 / 25 / 2018
Mikä on CSV Drop Shipping -tilaukset
10 parasta lähetystapaa Dropshipping + Shopify tai WooCommerce
05 / 28 / 2018

Kuinka perustaa pudotuskuljetusliike?

Pudotuskuljetus on erittäin suosittu liiketoimintamalli uusille yrittäjille, etenkin Gen Xers ja Millennials. Koska se ei tarvitse korkeatasoista taloudellista kapasiteettia. Se vähentää toimintakustannuksia ja säästää aikaa. Siksi voit keskittää kaikki ponnistelut asiakashankintoihin. Sinun ei tarvitse varastoida tai käsitellä myymiäsi esineitä.

Voit soveltaa postituskuljetusmallia verkkokaupan verkkosivustolla. Voit myydä tuotteita ja ostaa niitä ulkopuolisilta toimittajilta ja valmistajilta. Sitten he käsittelevät tilauksia. Joten voit aloittaa pudotuskuljetusyrityksen rajoitetuilla varoilla. Voit aloittaa sen noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Valitse oma markkinarako

Valitun markkinaraon on oltava laserkeskeinen ja olet todella kiinnostunut. Jos ei, markkinoiden avaaminen olisi vaikeaa. Ja sinulla on taipumusta lannistukseen, jos et ole intohimoinen siihen. Koska pudotuskuljetusyrityksen mittakaavan onnistuminen vie paljon töitä. Tässä on joitain huomioivia kohtia:

  • Etsitään houkuttelevia voittoja. Valitse markkinarako korkeampien tuotteiden kanssa. Joko myyt 20 dollaria tai 1500 dollaria, vaadittu työmäärä on olennaisesti sama. Tarvitset vain keskittymisen markkinointiin ja asiakkaiden hankkimiseen, kun käytät sitä.
  • Alhaiset toimituskulut. Etsi tiettyjä tavaroita, joiden lähetyskustannukset ovat pienet. Se antaa sinulle mahdollisuuden tarjota ilmainen toimitus asiakkaillesi. Ja se absorboi kustannukset markkinointikustannuksina lisämyynnin tuottamiseksi. Sinulle on kätevää, että toimittajasi tai valmistajasi hoitaa tuotteiden kuljetuksen. Mutta se tekee asiakkaista tyytymättömiä, jos toimituskulut ovat liian korkeat.
  • Kannusta ostajia käytettävissä olevaan tuloon. Kun keskityt liikenteen ohjaamiseen verkkosivustoille, haluat kokea korkeimman mahdollisen muuntoprosentin, koska suurin osa kävijöistä ei koskaan palaa. Tuotteiden myynnin tulisi stimuloida asiakkaita ja houkutella heitä taloudellisiin kykyihin tehdä ostoksia paikan päällä.
  • Pysy aktiivisena. Käyttää Googlen Avainsanojen suunnittelija ja Trendit tarkistaa joitain yleisiä hakutermejä. Ja tee ne liittyviksi potentiaaliseen kapeaseesi. Olet kuollut vedessä jo ennen aloittamista, jos kukaan ei etsi myytävänä olevaa tuotetta.
  • Luo tuotemerkki. Pudotuskuljetusyritykselläsi on enemmän arvoja, jos pystyt nimeämään ne uudelleen. Voit siirtää sen pois omallasi. Etsi sitten tuote tai linja. Joten voit merkitä ne valkoisella ja myydä oman tuotemerkkisi räätälöimillä paketeilla ja tuotemerkeillä.
  • Myy epätavallisia asioita. Valitse jotain, jota asiakkaasi eivät löydä kadulla. Tällä tavalla sinusta tulee houkuttelevampi potentiaaliselle asiakkaalle.

2. Suorita kilpailullinen tutkimus

Muista, että kilpailet muiden pudotuskuljetusyritysten ja vähittäismyymäläjätteiden, kuten Walmartin ja Amazonin, kanssa. Tämä on yleinen väärinkäsitys. Useimmat etsivät tuotetta, jolla ei ole kilpailua. Tämä tarkoittaa, että sille ei ole kysyntää.

On monia syitä, miksi tuotteella ei ehkä ole paljon kilpailuja, kuten korkeat lähetyskulut, huonot toimittajat, valmistuskysymykset tai heikot voittomarginaalit. Etsi tuotteita, joissa on kilpailuja. Se osoittaa, että vaatimukset ovat korkeat ja liiketoimintamalli on kestävä.

3. Sijoita toimittaja

Kumppanuus väärien toimittajien kanssa voi pilata yrityksesi. Joten on tärkeää, ettet kiirehti. Suorita due diligence. Useimmat pudotuskuljetustoimittajat sijaitsevat ulkomailla. Joten viestinnän tekeminen on erittäin tärkeää vasteen nopeuden ja keskinäisen ymmärryksen kannalta. Jos et ole 100% luottavainen heidän suhteen, jatka etsimistä.

Ihmiset käyttävät Aliexpress- ja eBay-myyjiä. Mutta niiden postikuljetustoimittajat kokevat paljon ongelmia alustoilla. Joten suurin osa niistä on vaihtamassa muille alustoille, kuten CJ Dropshipping. Tässä on artikkeli, joka kertoo miksi ihmiset lopettivat Aliexpressin.

Yritä oppia muilta yrittäjiltä aiemmin. Tietolähteitä on saatavana runsaasti, alkaen liike- ja teknologiablogit to thänen alaluokkaansa postituskuljetuksista. Se on suosittu aihe, jonka avulla voit välttää kalliita toimittajavirheitä.

4. Luo verkkokauppasivusto

Nopein tapa perustaa verkkosivusto on käyttää yksinkertaista sähköisen kaupankäynnin alustaa Shopify ja WooCommerce saatavana myös Amazon, Etsy, eBay jne. Ne tukevat pudotuskuljetusten liiketoimintamallia. Sinun ei tarvitse teknistä taustaa noustaksesi ja ajamiseen. Ja sinulla on paljon sovelluksia myynnin kasvattamiseksi.

Vaikka sinulla olisi suuri budjetti, jonka avulla voit palkata web-suunnittelu- ja kehitysyrityksen luomaan räätälöity ratkaisu, on paljon viisaampaa käyttää jotain plug-and-play-vaihtoehdoista, etenkin alussa. Kun olet kehittynyt ja tulot tulevat, voit tutustua verkkosivuston muokkaamiseen.

5. Luo suunnitelma asiakkaiden hankkimiseksi

Upea tuote ja verkkosivusto ovat fantastisia. Mutta sinulla ei ole todellista yritystä ilman, että asiakkaat haluavat ostaa. On monia tapoja houkutella potentiaalisia asiakkaita. Facebook-mainoskampanjan aloittaminen on kuitenkin menestyvin vaihtoehto.

Tämän avulla voit tuottaa myyntiä ja tuloja alusta alkaen. Ja se voi johtaa nopeaan skaalaukseen. Facebook antaa sinun tuoda tuotteesi suoraan erittäin kohderyhmälle. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden kilpailla heti suurimpien tuotemerkkien ja vähittäismyyjien kanssa.

Sinun on ajateltava pitkällä aikavälillä, ja voit myös keskittyä hakukoneiden optimointiin ja sähköpostimarkkinointiin. Kerää alusta alkaen sähköpostit ja määritä automaattiset sähköpostisekvenssit tarjoamalla alennuksia ja erikoistarjouksia. Se on helppo tapa hyödyntää nykyistä asiakaskuntaasi ja tuottaa tuloja ilman ylimääräisiä menoja mainontaan ja markkinointiin.

6. Analysoi ja optimoi

Sinun on seurattava kaikkia saatavilla olevia tietoja ja muuttujia liiketoiminnan kasvattamiseksi. Tähän sisältyy liikenne Google Analyticsista ja muunnospikselitiedot Facebookista, jos se on pääkanavasi asiakkaiden hankkimiseen. Tarkkailemalla jokaista tulosta - ymmärtämällä mistä asiakas tuli ja millaiseen suuntaan hän siirtyi verkkosivustollesi, joka lopulta johti tapahtumaan - voit skaalata mikä toimii ja poistaa mikä ei.

Sinulla ei ole koskaan mainonta- tai markkinointiratkaisua, joka on unohdettu. Sinun on jatkuvasti testattava uusia mahdollisuuksia ja hienosäädettävä nykyisiä kampanjoita, jotta tiedät milloin viettää kampanjan optimoimalla tai siirtämällä sitä.

Facebook Comments
Andy Chou
Andy Chou
Myyt - toimitamme lähteen ja toimitamme sinulle!