fbpx
Yleiskatsaus sähköiseen kauppaan Hollannissa
06 / 20 / 2019
Useita liiketoimintamalleja, erilaiset tytäryritystehtävät
06 / 21 / 2019

Markkinoiden koko

Internet-käyttäjien lukumäärä Kaakkois-Aasiassa ja etenkin 6-suurimmissa ASEAN-maissa lisääntyy luomaan suuret käyttämättömät markkinat. Kaakkois-Aasiassa on yksitoista maata, ja 87% Kaakkois-Aasian väestöstä on 6-maissa, nimittäin Indonesia, Filippiinit, Vietnam, Thaimaa, Malesia ja Singapore, sekä ASEAN. Vaikka Singaporen sähköisen kaupan markkinat ovat kypsempiä ja Malesian markkinat ovat dynaamisempia, Indonesiassa, Thaimaassa, Filippiineillä ja Vietnamissa sähköinen kaupankäynti on vielä hyvin varhaisessa vaiheessa ja on edelleen tärkeä kasvusäiliö ASEANille.

Google-Temasek e-Conomy SEA 62 -raportin mukaan alueen sähköinen kauppa on kasvanut yli 3% CAGR viimeisten 2018 vuosien aikana. Raportissa arvioidaan myös, että sähköinen kaupankäynti ylittää 100: n 2025 miljardin dollarin arvosta GMV: tä, 23: n miljardista dollarista. Tällaisista hämmästyttävistä lukumääräistä huolimatta verkkokaupassa on edelleen huomattavasti alirakenne, noin 2018 -2% vähittäismyynnistä. Tämä heikkenee verrattuna noin 3%: iin ja 20%: iin Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Tämä raportti vahvisti alueen sijoittajien luottamuksen kasvavan.

Ja Hootsuite-tutkimuksen mukaan Kaakkois-aasialaiset viettävät enemmän aikaa mobiili-Internetiin kuin missään muualla maailmassa. Thaimaan Internetin käyttäjät viettävät 4 tuntia ja 56 minuuttia päivittäin puhelimen avulla - enemmän kuin missään muussa maassa. Indonesialaiset, filippiiniläiset ja malesialaiset käyttäjät, jotka viettävät noin 4 tuntia päivittäin mobiili-internetissä, ovat myös sitoutumisen suhteen maailman parhaimpiin 10-ryhmiin. Vertailun vuoksi Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen Internet-käyttäjät viettävät hiukan yli 2 tuntia päivässä mobiili-internetissä, kun taas Ranskan, Saksan ja Japanin käyttäjät käyttävät 1 tuntia ja 30 minuuttia.

Markkinoiden kehitys

Esiin tulee kokemuksellista verkkokauppaa - löytö-, viihde- ja sosiaalista sitoutumista.

Aikana, jolloin kuluttajilla on rajattomia ostosvaihtoehtoja sekä offline- että online-tilassa, kokemukset ovat uusi valuutta. Kuluttajat haluavat muutakin kuin vain tehdä ostoksia tarvitsemastaan ​​- he haluavat löytää uusia tuotteita, viihdyttää ja jopa olla tekemisissä yhteisön ja ystävien kanssa.

Tämän seurauksena verkkokaupoista Kaakkois-Aasiassa on tulossa yhä sosiaalisempi ja yhä syvällisempi kokemus.

Yhä useammin alueen verkkokauppasovellukset eivät ole vain kuluttajille tarkoitettuja kauppapaikkoja. Pikemminkin kuluttajat voivat sukeltaa sovellukseen ilman ennakkohalukkuutta ostaa tiettyjä tuotteita ja sen sijaan vain selata tuotteita ja tarjouksia, jotka ovat kuvailtuja verkkokauppapaikkojen kautta. Kuluttajat voivat myös haluta keskustella myyjien kanssa saadaksesi lisätietoja erilaisista tuotteista tai tutustua ystävien tai perheen sosiaalisiin syötteisiin.

He saattavat jopa tulla verkkokauppasovelluksiin kuluttamaan sisältöä. Esimerkiksi yksi Shopeen suosituimmista uusista ominaisuuksista on interaktiivinen sovelluksen sisäinen tietokilpailu, jonka voit pelata perheen ja ystävien kanssa ja kuuluisuuksien isännöimä.

Kun ostosten, sosiaalisen ja viihteen väliset rajat häviävät, sovelluksille vietetystä ajasta ja kyvystä kiinnittää käyttäjien huomio tulee todennäköisesti tärkeämpiä sähköisten kauppapaikkojen suorituskykymittareita.

Verkkokauppialustat

Ulkomaisten tiedotusvälineiden mukaan Shopeesta on tullut Kaakkois-Aasian suosituin sähköisen kaupankäynnin foorumi, joka voittaa toiseksi Lazadan ja kolmannen Tokopedian. Keskimääräisesti 184.4 miljoonaa käyntiä työpöytä- ja mobiiliverkoissa oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. 2019.

IPrice Groupin ja App Annie -yrityksen äskettäisen tutkimuksen tulosten mukaan Shopeen keskimääräinen keskimääräinen liikenne kasvoi 5%, lähinnä lisääntyneen liikenteen vuoksi Indonesiassa ja Thaimaassa. IPrice kertoi, että vaikka Shopee pystyi säilyttämään kasvuvauhdinsa edellisellä vuosineljänneksellä, 2019: n ensimmäisen vuosineljänneksen katsottiin olevan huippunsa ulkopuolella.

Samaan aikaan Lazadan keskimääräinen keskimääräinen liikenne laski 12% edellisestä neljänneksestä ja oli 179.7 miljoonaa kävijää 2019: n ensimmäisellä neljänneksellä. IPrice katsoi laskun johtuvan markkinointitoiminnan eroista kahden vuosineljänneksen välillä. Lazada on silti tutkimuksen mukaan suosituin verkkokauppaalusta Malesiassa, Singaporessa, Filippiineillä ja Thaimaassa.

Samanaikaisesti Tokopedia, Bukalapak ja Vietnamin Tiki ovat Kaakkois-Aasian viiden suosituimman verkkokaupan alustan joukossa, vaikka ne myyvätkin vain yhtenäismarkkinoilla.

Indonesian ja Vietnamin lisäksi toinen hyvin menestynyt paikallinen sähköisen kaupankäynnin alusta on Lelong, joka sijoittuu kolmanneksi Malesiassa. Argomall sijoittui Filippiineillä neljänneksi; Qoo10 on numero yksi Singaporessa; Chilindo on Thaimaassa kolmas.

Verkkokaupan sovellusohjelmat

Mobiilisovellusten osalta Lazada on kuluttajien suosituin valinta Malesiassa, Singaporessa, Filippiineillä ja Thaimaassa, kun taas Tokopedia ja Shopee ovat suosituimmat sovellukset Indonesiassa ja Vietnamissa. Varsinkin Malesian osalta muut suositut mobiilisopimussovellukset ovat Shopee, taobao, 11street ja AliExpress. Samalla Singaporessa Qoo10 Singapore, Shopee, taobao ja ezbuy ovat viiden suosituimman verkkokaupan sovelluksia.

Maksutavat

Indonesia on ehdottomasti potentiaalinen matkapuhelinmarkkina. Bukalapak, alueen suosituin sähköisen kaupankäynnin foorumi, teki yhteistyössä DANA: n kanssa (tukee ant finanssia) BukaDana e-lompakon ja BukaCicilin erämaksuominaisuuden käynnistämiseksi. Tarkoituksena on tarjota kuluttajille turvallisempi ja helpompi digitaalinen maksutapa.

Malesiassa 50% kuluttajista on huolissaan mobiililaukkujen aiheuttamista turvallisuuksista ja petoksista. Mutta Malesiassa on jo enemmän kuin 30-pankkien ulkopuolisia e-valuutan liikkeeseenlaskijoita, keskuspankin BNM: n mukaan. Kaiken kaikkiaan sähköisillä maksuilla on joitain myönteisiä näkymiä, kuten GrabPay Singaporesta, alipay ja WeChat maksut Kiinasta sekä paikalliset kilpailijat Boost ja Touch 'n Go.

Noin 80 prosentilla niistä on pankkitilejä, mutta vain 5.7 prosentilla on luottokortteja. PayPal on ylivoimaisesti suosituin maksutapa sähköisille lompakoille. Ja korttien markkinoilla hallitsevat melkein Visa (79%) ja MasterCard (20%). Thaimaa ajaa enemmän teollisuuden osallistujia ottamaan käyttöön mobiilimaksuja. LINE tarjoaa kanin LINE Pay -palvelun, joka palvelee arviolta 4.5 miljoonaa käyttäjää Thaimaassa. Garena tarjoaa AirPay-lompakot sekä TrueMoney-lompakot. Toinen käteinen menetelmä on kansallinen sähköinen maksuohjelma PromptPay.

Vietnamin ”Cash is king” -yhteiskunnassa Postiennakko on hallitseva maksutapa. MoMosta on tulossa Vietnamin suurin matkapuhelinten tarjoaja rakentamalla kumppanuuksia monien paikallisten toimijoiden kanssa ja tarjoamalla asiakkaille bonjour-kokemuksen.

Pankkikortit on suosituin maksutapa erittäin kehittyneessä Singaporessa. Singapore on huolissaan sähköisten maksujen tietoturvasta ja yksityisyydestä. On ongelma, että Singaporen eri finanssilaitokset toimivat itsenäisesti ja pankkikorttien liikkeeseenlasku on erittäin hajanaista. Paikalliset laitokset suunnittelevat myöntävän noin 56 prosenttia luottokorteista.

Filippiineillä esiintynyt korkea petos- ja verkkohyökkäys on johtanut kuluttajiin varovaisuuteen verkkokaupoissa. Alibaba ant financial yhdessä Filippiineillä tunnetun matkapuhelinpalveluiden tarjoajan GlobeTelecomin, digitaalista rahoitusta tarjoavan yrityksen Mynt ja kauppakeskusoperaattorin Ayala-ryhmän kanssa käynnistivät GCash -skannausmaksun mainostamisen Filippiineillä.

Tax Rantavat taikka

Yllä oleva kuva osoittaa verkkokaupan verosäännösten tilan kuudelle Kaakkois-Aasian päämarkkinalle. Indonesiassa ja Thaimaassa verkkokauppaveron ennustetaan tukevan sosiaalisen kaupan kasvua, koska toisin kuin markkinapaikat, ne ovat hallitsemattomia. Singapore voi myös nähdä rajat ylittävien ostojen vähenevän, kun hinnat nousevat, kun tavaroiden ja palvelujen vero (GST) otetaan käyttöön ulkomailta tulevista verkkokaupan tavaroista ja palveluista. Tällä hetkellä 89% kaikista Aasian ja Tyynenmeren alueen rajat ylittävistä liiketoimista tapahtuu singaporelaisilla.

Logistiikka

Seuraavassa taulukossa esitetään viimeisimmät arviot ja maiden sijoitukset Maailmanpankin 2018 Logistics Performance Index (FPI) - perusteellisesta globaalista analyysista, jossa verrataan kymmeniä maita arvioimaan ja luokittelemaan logistiikkakykynsä.

Kaikissa näissä maissa kaupungistuminen on tällä hetkellä nopeaa, mikä tyypillisesti lisää infrastruktuurin ja kulutustavaroiden kysyntää. Parannusta on ehdottomasti huomattavasti, koska infrastruktuuri on edelleen heikko.

Ja logistiikkayritysten on kiinni kasvavaan kysyntään ja tuettava kunkin maan kukoistavaa taloudellista toimintaa. Sopeutuminen nopeasti muuttuvaan tekniikkaan on kuitenkin välttämätöntä, jotta saadaan aikaan tehokkaita ratkaisuja. Hyvä logistiikkaprosessin hallinta vaatii tehokkuutta ja luotettavuutta. Siksi logistiikkayritysten on hankittava tekniikka, joka voi virtaviivaistaa koko toimitusketjua.

Löydä voittavia tuotteita myytäväksi app.cjdropshipping

Facebook Comments