fbpx
Viisi kuumimyyntiä retkeilytuotteita kesällä sekä huomautuksia valinnasta
07 / 04 / 2019
Parhaat 8-verkkosivustot reaaliaikaisesta data-analyysistä
07 / 05 / 2019

Miksi seurantanumero ei toimi? Synkronoi seurannumerot ennen lähettämistä tai sen jälkeen

Joku voi olla hämmentynyt siitä, miksi seurantanumero ei toimi. Artikkeli vastaa kysymykseen.

Tilauksen seurannan numeroa voidaan synkronoida kahdella tavalla: synkronointi ennen lähettämistä ja synkronointi lähettämisen jälkeen. Voit avata sivun DropShipping Tilaukset => DropShipping Center => Odotetaan maksua ja näet oikealla tilauksen seurannan numeron synkronoinnista kaksi vaihtoehtoa, jotka on maalattu alla olevan kuvan punaiseen ruutuun. Artikkelissa esitellään ne yksityiskohtaisesti.

1.Synkronoi ennen lähettämistä

Jos valitset Synkronoi ennen lähettämistä, seurannan numero synkronoidaan myymälöihisi ennen tilauksien lähettämistä.

Plussat: Shopify-myymälässäsi näkyy, että tilaus on toteutettu nopeasti, ja asiakkaasi voivat katsoa, ​​että täytät tilauksen nopeasti. Jos tilauksesi on tehty pitkään ja se tarvitsee prioriteetin seurantanumeron tarjoamiseksi, voit valita Synkronoi ennen lähettämistä.

Miinukset: Käsittelemme tilauksesi samana päivänä kun olet maksanut. Jos meillä on varastossa varastossa, voimme lähettää paketin sinulle samana päivänä. Joidenkin tuotteiden varastossamme ei kuitenkaan ole tarpeeksi varastoja, joten meidän on ostettava tehtaalta. Tavaroiden vastaanottaminen voi viedä 2-4 päivää. Ja jos tuotteesi on suosittu tuote, monilla tehtailla ei ehkä ole varastota. Tällä hetkellä saatat joutua odottamaan useita päiviä tai pidempään. Voit ottaa yhteyttä edustajaasi tiettyyn aikaan. Koska seurantanumero on kuitenkin synkronoitu myymälösi kanssa, asiakkaasi saattaa vastaanottaa postia Shopify-kaupan lähettämällä seurannumerolla, mutta seurantanumerolla ei tällä hetkellä ole seurantatietoja, mikä aiheuttaa paljon ongelmia.

Neuvo: Jos ostat varastostamme tarpeeksi yksityistä varastossa tai haluat priorisoida synkronisen seurannan numeron, voit valita Synkronoi ennen lähettämistä.

2.Sync lähettämisen jälkeen

Jos valitset Synkronoinnin lähettämisen jälkeen, seurantanumero synkronoidaan myymälöihisi tilauksen lähettämisen jälkeen.

Plussat: Se voi välttää ongelman, että seurantatietoja ei ole pitkään seurannumeron antamisen jälkeen, mikä voi aiheuttaa kysymyksiä ja valituksia asiakkailtasi. Luomme seurantanumeron, mutta seuranumeroa ei synkronoida kauppaan, ennen kuin lähetämme todellisen paketin. Sitten kun seurannanumeroa synkronoidaan, CJ laukaisee Shopifyn sähköpostin lähetystoiminnon muistuttaaksesi, että asiakaspaketti on lähetetty. Voit asettaa sähköpostisisällön Shopify-myymälässäsi, ja lisäämme seuranumeromme vain Shopifyn oletussisältöön.

Voit määrittää postisisällön täällä.

Miinukset: Koska kauppiaan tilauksesta ei voida synkronoida seurannumeroa, kunnes tavarat lähetetään, myymälätilauksesi voi olla täytettömässä tilassa, mikä vaikeuttaa sen arviointia, onko tilaus maksettu, mikä johtaa toistuvaan käsittelyyn järjestys. Ja joskus pieni määrä tilauksia voi olla vaikea synkronoida toimituksen jälkeen. Samanaikaisesti täyttämättä jääneiden tilausten pitkäaikainen esittely lisää asiakkaiden peruutus- ja hyvitysriskiä.

Neuvo: Asiakkaiden valitusten vähentämiseksi voit valita jokaisen maksun jälkeen synkronoidaksesi seurantanumeron milloin tahansa tilauksesi mukaan. Sillä välin voit muokata sähköpostin sisältöä ja lähettää sähköpostia asiakkaillesi. Seurantatiedot voivat esimerkiksi viivästyä, koska logistiikkayritys tarvitsee aikaa tilauksen käsittelemiseen. Olkaa kärsivällisiä.

Löydä voittavia tuotteita myytäväksi app.cjdropshipping

Facebook Comments