fbpx
Layanan tambahan sing dibutuhake
05 / 25 / 2018
Apa Pesenan Pengiriman Drop CSV
Cara pangiriman 10 ndhuwur kanggo pengiriman gulung + Shopify utawa WooCommerce
05 / 28 / 2018

Kepiye miwiti ngeculake bisnis pengiriman?

Pangiriman gulung minangka model bisnis sing populer banget kanggo para wirausaha anyar, utamane Gen Xers lan Millennial, amarga keterampilan pemasaran internet luwih saka kapasitas finansial luwih gedhe. Amarga sampeyan ora kudu nyedhiyakake stok utawa nangani barang sing adol, mula bisa miwiti nyelehake bisnis pengiriman karo dana winates.

Situs web e-commerce sing nganggo model pengiriman gulung tuku barang sing adol saka supplier utawa produsen pihak katelu, sing banjur nindakake pesenan kasebut. Iki ora mung nglereni biaya operasional, nanging uga mbebasake wektu kanggo fokus kabeh upaya kanggo akuisisi pelanggan.

Yen sampeyan siap miwiti bisnis sing bisa bersaing karo raksasa eceran, lan tindakake kanthi anggaran winates, banjur tututi enem langkah ing ngisor iki. Sanajan ora butuh dana wiwitan kanggo miwiti bisnis gulung, nanging mbutuhake gaweyan sing akeh.

1. Pilih ceruk

Ceruk sing sampeyan pilih kudu dadi fokus ing laser lan ana prekara sing cocog karo sampeyan. Jangkoan produk sing ora fokus bakal angel dipasar. Yen sampeyan ora gandrung karo ceruk sing dipilih, sampeyan bakal luwih gampang semangat, amarga butuh akeh karya kanthi sukses bisa nyetop bisnis pengiriman. Ing ngisor iki sawetara poin sing kudu dipikirake nalika milih ceruk sampeyan:

  • Nggoleki bathi sing apik. Yen sampeyan nglakokake model bisnis pengiriman, fokus sampeyan yaiku babagan pemasaran lan akuisisi pelanggan, saengga jumlah kerja sing dibutuhake kanggo adol barang 20 $ iku sejatine padha karo adol adol $ 1,500. Pilih ceruk kanthi produk sing regane luwih dhuwur.
  • Biaya pengiriman murah banget penting. Sanajan supplier utawa produsen sampeyan bakal nangani pengiriman, yen biaya kasebut dhuwur banget, bakal tumindak minangka repellant pelanggan. Temokake soko sing murah kanggo dikirim, amarga iki uga menehi pilihan kanggo nawakake pengiriman gratis menyang para pelanggan lan nuli biaya kasebut minangka biaya bisnis supaya bisa narik dodolan.
  • Priksa manawa produk sampeyan njaluk daya panemune kanggo ngasilake bathi. Yen sampeyan fokus ing nyopir lalu lintas menyang situs web, sampeyan pengin ngalami tingkat konversi sing paling dhuwur amarga umume pengunjung ora bakal bali maneh. Produk sing sampeyan adol kudu nyebabake impor tuku lan menehi daya tarik marang wong-wong sing duwe kemampuan finansial kanggo tuku.
  • Priksa manawa wong lagi aktif golek produk sampeyan. Gunakake Google Keyword Planner lan Trends kanggo mriksa sawetara istilah telusuran sing ana gandhengane karo potensial ceruk sampeyan. Yen ora ana sing nggoleki apa sing arep didol, sampeyan wis mati ing banyu sadurunge durung diwiwiti.
  • Gawe merek sampeyan dhewe. Usaha pengiriman gulung sampeyan bakal duwe regane luwih akeh yen sampeyan bisa mbayar ulang apa wae sing adol lan pas sampeyan dhewe. Goleki produk utawa baris sampeyan bisa menehi label putih lan adol merek sampeyan dhewe karo kemasan lan merek khusus.
  • Sade barang sing ora kasedhiya kanthi lokal. Pilih soko sing ora bisa ditemokake ing dalan. Kanthi ngono, sampeyan bakal luwih kepenak karo pelanggan potensial.

2. Nindakake riset kompetisi

Elinga, sampeyan bakal saingan karo operasi pengiriman gulung liyane uga raksasa ritel kaya Walmart lan Amazon. Iki yen akeh potensial gulung sing ana salah amarga padha golek produk sing kurang kompetisi. Menehi tandha manawa ora njaluk produk tartamtu.

Ana akeh sebab kenapa produk bisa uga ora duwe persaingan sing akeh, kayata biaya pengiriman, masalah pemasok lan produsen utawa bathi untung sing kurang. Goleki produk sing duwe kompetisi, amarga tandha manawa ana panjaluk sing dhuwur lan model bisnis bisa lestari.

3. Ngamanake pemasok

Mitra karo supplier sing salah bisa ngrusak bisnis, dadi manawa sampeyan ora cepet-cepet langkah iki. Tumindak kanthi sregep. Umume panyedhiya pangiriman nyelehake dumunung ing luar negeri, nggawe komunikasi penting banget, ing babagan kecepatan tanggapan lan kemampuan kanggo ngerti saben liyane. Yen sampeyan ora persen 100 yakin kabisan komunikasi saka potensial pemasok, terus maju.

Wong nggunakake vendor Aliexpress lan eBay minangka pemasok pengiriman gulung lan ngalami alangan ing platform kasebut. Dadi umume wong sing ngeculake ganti menyang platform liyane kaya CJDropshipping, iki minangka artikel sing nyritakake napa wonge metu saka Aliexpress.

Coba sinau saka wirausaha liyane sing wis mlaku kanthi cara iki. Ana akeh sumber informasi sing kasedhiya, saka blog lan blog blog kanggo subreddit iki babagan pengiriman gulung. Iki minangka topik sing populer sing bisa mbantu sampeyan supaya kesalahan kesalahan supplier.

4. Nggawe situs web e-commerce sampeyan

Cara paling cepet kanggo ngluncurake situs web sing ndhukung model bisnis pengiriman gulung yaiku nggunakake platform e-commerce sing gampang kaya Shopify lan WooCommerce uga kasedhiya ing Amazon, Etsy, eBay lsp. Sampeyan ora mbutuhake latar mburi teknologi supaya bisa mbukak lan mlaku, lan nduweni akeh app kanggo ningkatake dodol.

Sanajan sampeyan duwe anggaran ukuran sing bakal ngidini sampeyan nyewa desain web lan perusahaan pangembangan nggawe solusi khusus, iku luwih becik nggunakake salah sawijining pilihan plug-and-play, utamane ing wiwitan. Sawise sampeyan wis mantep lan hasil bakal teka, banjur sampeyan bisa njelajah kustomisasi situs web tambahan.

5. Gawe rencana akuisisi pelanggan

Duwe produk lan situs web sing apik, nanging tanpa pelanggan sing pengin tuku, sampeyan ora duwe bisnis. Ana sawetara cara kanggo narik kawigaten para pelanggan potensial, nanging pilihan sing paling efektif yaiku miwiti kampanye iklan Facebook.

Iki ngidini sampeyan ngasilake penjualan lan bathi wiwit wiwitan, sing bisa menehi sumbangan kanthi cepet. Facebook ngidini sampeyan nyelehake tawaran kanthi langsung ing ngarep khalayak sing ditargetake. Iki menehi kemampuan kanggo saingan karo merek lan pengecer paling gedhe.

Sampeyan uga kudu mikir jangka panjang, supaya optimisasi mesin telusuran lan pemasaran email uga kudu dadi fokus. Nglumpukake email wiwit wiwitan lan atur urutan email kanthi otomatis sing menehi diskon lan tawaran khusus. Iku cara sing gampang kanggo nggunakke pangkalan pelanggan sing ana lan ngasilake penghasilan tanpa nggunakake iklan lan pemasaran tambahan.

6. Menganalisis lan ngoptimalake

Sampeyan kudu nglacak kabeh data lan metrik sing kasedhiya kanggo tuwuh bisnis. Iki kalebu data Google Analytics lalu lintas piksel konversi yen sampeyan dadi saluran akuisisi pelanggan utama. Yen sampeyan bisa nglacak saben konversi - ngerti apa asal saka pelanggan lan jalur apa sing dituju ing situs web sampeyan sing pungkasan bakal adol - ngidini sampeyan menehi ukuran apa sing bisa digunakake lan ngilangi apa sing ora.

Sampeyan ora bakal duwe solusi iklan utawa pemasaran sing ora lali. Sampeyan kudu terus nyoba macem-macem kesempatan lan kampanye saiki sing apik, sing ngidini sampeyan ngerti kapan kanggo ngoptimalake utawa nggantos mbuwang dana.

Facebook Komentar
Andy Chou
Andy Chou
Sampeyan adol - kita ngirim sumber lan kapal kanggo sampeyan!