fbpx
Kabeh Sampeyan pengin Ngerti babagan Paket Custom
01 / 30 / 2020
Kepiye Pangiriman Coronavirus saka China?
02 / 03 / 2020

Apa Bisa Nyebar Coronavirus liwat Parcels saka China?

P: Apa aman kanggo nampa surat utawa paket saka China?

A: "Ya pancen aman. Wong sing nampa bungkusan saka China ora ana résiko kontrak 2019nCoV. Saka analisis sadurunge, kita ngerti koronavirus ora tahan suwe ing obyek, kayata surat utawa paket ", miturut pendapat WHO.

Wiwit taun 2019nCoV nyebar kanthi cepet saka Wuhan menyang saindenging China lan ing saindenging jagad, wong prihatin apa paket sing dikirim saka China bakal ngirim 2019nCoV, khususe World Health Organization (WHO) ngumumake 2019nCoV darurat darurat umum kanggo keprihatinan internasional (PHEIC) tanggal 31st. , Jan.

Bisa dingerteni manawa masarakat ngrawat kesehatan pribadi amarga 2019nCoV berkembang kanthi wiyar lan kabeh wong gampang rawan. Tanggal 2 Februari, saliyane wong China uga luwih saka 14,000 kasus sing dikonfirmasi, udakara 140 kasus sing kena infeksi ditemokake ing 22 negara kalebu Amerika Serikat, Jepang, Thailand, Perancis, Jerman lan liya-liyane. Lan sawetara panguwasa kaya AS ngumumake watesan babagan lelungan internasional saka China utawa wong-wong sing ana ing China sajrone 14 dina kepungkur.

Nanging, minangka jenderal saka WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus ngandika, "Iki wektu kanggo fakta, ora wedi; Iki wektu kanggo ilmu, dudu desas-desus; Iki minangka wektu kanggo solidaritas, dudu stigma."Sapa uga ora menehi saran kanggo mbatesi perdagangan & gerakan.

Watesan lelungan bisa nyebabake luwih cilaka tinimbang apik kanthi ngalangi enggo bareng info & enggo bareng medis, lan ekonomi mbebayani. Kita ngajak negara & perusahaan supaya nggawe keputusan sing konsisten adhedhasar konsisten.

Salah sawijining solusi sing paling apik sing ora kena pengaruh saka rumor yaiku sinau prinsip ilmiah 2019nCoV kayata prinsip transmisi.

Apa cara panularan virus?

Miturut data saka Komisi Kesehatan Nasional (NHC), ana telung cara transmisi kanggo 2019nCoV: Penyebaran tetesan respiratory, transmisi kontak, lan transmisi aerosol.

Transmisi Droplet uga diarani transmisi langsung. Infèksi bisa kedadeyan nalika kontak sing cedhak utawa inhalasi langsung saka tetes, wutah batuk, ngomong utawa ngambakake pasien sing kena infeksi.

Transmisi kontak Ana wong sing kena infeksi nalika ndemek artikel sing kontaminasi karo tetesan sing disebakake virus, lan nularake virus menyang cangkeme cangkeme, irung, irung utawa membran mukus liyane.

Transmisi Aerosol Ana wong bisa kena infeksi nalika ana aerosol sing dihirup dening tetesan pasien utawa campuran getih ing udhara.

Suwene virus bisa urip ing njaba awak?

Miturut Layanan Kesehatan Nasional (NHS), umume virus sing nyebabake selesma mung urip ing tangan nganti suwe. Sanajan sawetara virus kadhemen dituduhake bisa urip ing permukaan sajrone pirang-pirang dina, kemampuane bisa nular infeksi nyuda kanthi cepet lan ora bisa urip luwih suwe luwih saka 24 jam.

Kejabi virus selesma, virus flu sing bisa ditularake menyang tangan lan nyebabake infeksi bisa urip ing permukaan sing keras sajrone 24 jam. Virus flu sing kena infeksi bisa urip ing jaringan mung 15 menit. Kaya virus kadhemen, virus flu infèksius bisa urip sajrone wektu sing luwih cendhak ing tangan. Sawise 5 menit jumlah virus flu ing tangan mudhun ing tingkat sing asor. Virus flu uga bisa urip minangka tetesan ing udhara sajrone pirang-pirang jam; suhu sithik nambah kaslametane ing udara.

Dadi, yen para pelanggan kuwatir babagan buncis sing dikirimake saka China lan pengin pembatalan kanggo pesenan, tulung manawa bungkus kasebut ora bakal cilaka. Barku sawise transportasi pirang-pirang minggu ora bisa nimbulaké transmisi 2019nCoV iki amarga virus ora kena infeksi sanajan bisa slamet slamet.

Facebook Komentar