fbpx

CJ Dropshipping е сеопфатна веб-страница за да им помогне на сите пратки со капка од почеток до крај. Извори на производи, складирање, обработка на нарачки и испорака, буквално сè што е вклучено. Сега, ве молиме, дозволете ни да ви покажеме како функционираат сите овие на нашата веб-страница> апликација.cjdropshipping.com

За да ги разјасниме сите работи, создаваме едноставна табела за проследување на општите чекори. Еве го.

1 Извори на производи

Првото прашање што можеби го имате е за вашиот производ. Можете да го пребарувате едноставно по име на производот за да видите дали вашиот производ постои во CJ. Ако не, те молам испратете ни барање за извори.

За почетни корисници, изворите на „Индивидуален производ“ се посоодветни, бидејќи „Продажба на постојниот производ“ е наменет за корисници со овластени продавници. (Детали за нашата услуга за извори може да бидат Видени тука.)

Кога ги имате деталите за производот и сте задоволни со нашата понуда, следното е нарачките. Сепак, постојат два различни начини на обработка на нарачки во зависност од тоа дали имате овластено продавници во СП. Ако сте заинтересирани за нашата автоматска обработка на нарачките, тогаш е неопходно да научите „Одобрување на продавницата“ и „Производна листа / врска“. Ако не, едноставно можете да прескокнете на делот 5 „Подредување нарачки преку датотека Excel / CSV“.

2 Овластување за продавница

Постојат четири типа продавница што се достапни за да се интегрираат во СП. Тие се Shopify, eBay, Бродска станица и WooCommerce продавници. За секој вид продавница, ги направивме општите и деталните чекори за овластување достапни на истата страница.

3 Листа на производи / врска

За да ги идентификуваме производите од нарачките од вашата продавница, треба да создадеме врска за вашите производи и овие во CJ. Ако производот не постои во вашата продавница, нашата одлична листа е одлична помош. Едноставно кликнете на копчето 'Листа' на страницата за производи CJ и поставете неколку детали. Производот ќе се додаде во вашата продавница и ќе се воспостави автоматска врска.

Ако производот е веќе во вашата продавница, тогаш е потребна врска за производот. (Ве молиме погледнете го ова видео за детално водство.)

4 Увоз на автоматска нарачка

Кога ќе завршите овластување за продавница и конекција со производи, нарачките на овие производи од вашата продавница автоматски ќе се влечат во вашата сметка на CJ. Изберете ги нарачките со кои сакате да се справиме и додајте ги во кошничката. Потврдете ги избраните нарачки и извршете плаќање, тогаш ние ќе се погрижиме за сè потоа.

5 Нарачај поставете преку датотека Excel / CSV

За корисниците без овластени продавници, единствениот начин да ни ги испратите вашите нарачки е да поставите табела. Во овој случај, треба да ги додадете производите во SKU листата, што може да се постигне и на страницата за производи.

Потоа изберете „Увоз на нарачки од Excel“ овде и преземете го образецот за да ги пополните деталите за нарачката. Кога вашите нарачки ќе бидат поставени, треба да ги додадете во количката и да платите за тоа.

Ние ќе ги обработиме веднаш по приемот. Броевите за следење и услугата по продажбата се достапни за секоја нарачка.

Се надевам дека ќе уживате во нашата услуга!

Фејсбук Коментари