fbpx

Услови на употреба

Услови на употреба

ПРОЧИТАЈТЕ УСЛОВИ ВНИМАТЕЛНО!

(Ажурирано на 15 август 2018)

Добредојдовте на www.cjdropshipping.com и app.cjdropshipping.com! Овие Услови на употреба ги опишуваат условите што се применуваат за вашиот пристап и употреба на веб-страниците на www.cjdropshipping.com и app.cjdropshipping.com (секој а „Мапа”) Овој документ е правно обврзувачки договор помеѓу вас како корисник (и) на страниците (наведени како „ќе","вашиот"Или"Корисникот“Во натамошниот текст) и Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. субјект наведен во клаузулата 2.1 подолу (наведени како„we","нашите"Или"Yiwu симпатична накит копродукции, ООД“Во понатамошниот текст)

1.Апликација и прифаќање на условите

1.1 Вашата употреба на веб-страници и слатки накит Yiwu Co., Ltd., услуги, софтвер и производи (колективно како „Услуги“Во понатамошниот текст) е предмет на условите содржани во овој документ, како и на Политика на приватност, Политика за прифаќање услуги Политика за враќање на поврат на поврат, Политика за котација на производи и сите други правила и правила на страниците што Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. можат да ги објавуваат од време на време. Овој документ и другите правила и правила на страниците се колективно наведени подолу како „Услови" Со пристапување до веб-страниците или со користење на Услугите, вие се согласувате да прифатите и да бидете обврзани со Условите. Ве молиме, не ги користете Услугите или страниците ако не ги прифатите сите Услови.
1.2 Вие не можете да ги користите Услугите и не можете да ги прифатите Условите ако (а) немате законска возраст за да формирате обврзувачки договор со Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., или (б) не ви е дозволено да примате Услуги според законите на Хонг Конг или други земји / региони, вклучувајќи ја земјата / регионот во кој живеете или од кои ги користите Услугите.
1.3 Вие прифаќате и се согласувате дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да ги измени сите Услови во кое било време со објавување на соодветните измени и дополнети Услови на страниците. Продолжувајќи да ги користите Услугите или страниците, вие се согласувате дека изменетите Услови ќе важат за вас.
1.4 Ако Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. објави или обезбеди превод на англиски јазик верзија на Услови, вие се согласувате дека преводот е обезбеден само за погодност и дека верзијата на англиски јазик ќе ги регулира вашите употреба на Услугите или Страници
1.5 Можеби од вас се бара да склучите посебен договор, без разлика дали е преку Интернет или Офлајн, со Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или нашата филијала за која било услуга („Дополнителни договори”) Ако има некаков конфликт или недоследност помеѓу Условите и Дополнителниот договор, Дополнителниот договор ќе преовладува над Условите само во однос на односната услуга.
1.6 Условите не можат поинаку да бидат изменети, освен во писмена форма од овластен службеник на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd.

 1. Обезбедување на услуги

2.1 Yiwu симпатична накит копродукции, ООД договорен субјект со кој сте склучува договор е Yiwu Cute Jewelry копродукции, ООД во Народна Република Кина, Мода ѓердан накит копродукции, Ltd во Хонгконг, CJ Trade Corp во САД, ако вие сте регистриран член на веб-страниците и регистриран или жител на Народна Република Кина, Хонг Конг или САД. Ако сте се регистрирале или сте жител на копното Кина, вие сте договори со Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd.
2.2 Мора да се регистрирате како член на страниците за да пристапите и да користите некои услуги. Понатаму, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. го задржува правото, без претходно предупредување, да го ограничи пристапот или користењето на одредени услуги (или какви било карактеристики во рамките на услугите) на плаќање на Корисници или подлежи на други услови што Yiwu Cute Jewelry Co. Рибар може да наметне според наше дискреционо право.
Услугите 2.3 (или какви било карактеристики во рамките на Услугите) може да варираат за различни региони и земји. Не е дадена никаква гаранција или застапување дека одредена Услуга или функција или функција од нив или ист вид и обем на услугата или нивните функции и функции ќе бидат достапни за Корисниците. Yiwu Cute Накит копродукции, Ltd може во наше дискреционо ограничување, да го негира или да создаде различно ниво на пристап до и користење на какви било услуги (или какви било карактеристики во рамките на Услугите) во однос на различни корисници.
2.4 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да започне, менува, надградува, наметнува услови за суспендирање или запирање на какви било Услуги (или какви било одлики во рамките на Услугите) без претходно известување, освен дека во случај на услуга заснована на такса, таквите промени нема значително да влијае негативно врз плаќањето на Корисниците во уживањето во таа услуга.
2.5 Некои услуги можат да бидат обезбедени од Yiwu Cute Jewelry Co., филијали на ООД во име на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd.

 1. Корисници Општо

3.1 Како услов за пристап до и користење на веб-страниците или услугите, вие се согласувате дека ќе ги почитувате сите важечки закони и регулативи при користење на страници или услуги.
3.2 Вие се согласувате да ги користите веб-страниците или услугите само за ваши приватни и внатрешни цели. Вие се согласувате дека (а) нема да копирате, репродуцирате, преземате, повторно објавувате, продавате, дистрибуирате или препродавате какви било Услуги или информации, текст, слики, графики, видео клипови, звук, директориуми, датотеки, бази на податоци или списоци, итн. достапно на или преку веб-страниците („Содржина на страницата“) и (б) нема да копирате, репродуцирате, преземате, составувате или на друг начин да користите содржина на страницата за целите на работење на деловна активност што се натпреварува со Yiwu Cute Jewelry Co., Рибар, или на друг начин комерцијално искористувајќи ја содржината на страницата. Систематско пребарување на содржината на страницата од страниците за создавање или составување, директно или индиректно, колекција, компилација, база на податоци или директориум (без разлика дали е преку роботи, пајаци, автоматски уреди или рачни процеси), без писмено одобрение од Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. е забрането. Забрането е користење на која било содржина или материјали на страниците за која било цел што не е експлицитно дозволено во Условите.
3.3 Мора да ја прочитате Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., Политика за приватност, која уредува заштита и употреба на лични информации за корисници кои ги поседуваат Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. и нашите филијали. Вие ги прифаќате условите на Политиката за приватност и се согласувате да користите лични информации за вас во согласност со Политиката за приватност.
3.4 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да им овозможи на корисниците пристап до содржини, производи или услуги што ги нудат трети страни преку линкови (во форма на линк со зборови, банери, канали или на друг начин), API или на друг начин на веб-страниците на таквите трети страни . Ве предупредува да ги прочитате условите и условите на таквите веб-страници и / или политиките за приватност пред да ги користите веб-страниците. Вие потврдувате дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема никаква контрола врз веб-страниците на таквите трети страни, не следи вакви веб-страници и нема да одговара и одговара за никого за ваквите веб-страници, или каква било содржина, производи или услуги ставени на располагање на такви веб-страници.
3.5 Вие се согласувате да не преземате никакви активности за да го поткопате интегритетот на компјутерските системи или мрежите на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. и / или кој било друг корисник, ниту да стекнете неовластен пристап до такви компјутерски системи или мрежи.
3.6 Вие се согласувате да не превземате никаква акција што може да го наруши интегритетот на системот за повратни информации на Yiwu Cute Jewellery Co., Ltd., како што е оставање позитивни повратни информации за себе со користење на лични карти за секундарни членови или преку трети страни или оставајќи неосновани негативни повратни информации за друг Корисник
3.7 Со објавување на барање за извори или наведување на производи, доставување нарачки или овластување за чување („Кориснички податоци“) на страниците или обезбедување на кориснички податоци на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или нашиот претставник (а), ви доделувате неотповиклив, постојан , ширум светот, лиценца без авторски права и под-лиценцирана (преку повеќе нивоа) дозвола на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. за прикажување, пренесување, дистрибуција, репродукција, објавување, дупликат, прилагодување, модифицирање, превод, создавање на деривативни дела и во спротивно користете која било или на сите Кориснички податоци во која било форма, медиуми, или технологија што сега е позната или не е моментално позната на кој било начин и за која било цел што може да биде од корист за работењето на страниците, обезбедување на какви било услуги и / или деловна активност на Корисникот. Вие потврдувате и наложувате на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. дека ги имате сите права, моќ и овластување потребни за да ја дадете горенаведената лиценца.

 1. Членски сметки

Корисникот 4.1 мора да биде регистриран на страниците за пристап до употреба на некои услуги (регистриран корисник се нарекува и „Член"Подолу) Освен со одобрение за накит од Yiwu, Ltd., еден корисник може да регистрира само една сметка на член на страниците. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd може да ја откаже или прекине сметката за член на Корисникот доколку Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. има причини да се сомнева дека Корисникот истовремено регистрирал или контролирал две или повеќе кориснички сметки. Понатаму, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да ја одбие апликацијата на корисникот за регистрација од која било причина.
4.2 По регистрацијата на страниците, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. ќе додели сметка и ќе издаде лична карта и лозинка (втората ќе ја избере регистриран Корисник за време на регистрацијата) на секој регистриран Корисник. На сметката може да има веб-адреса за е-пошта со ограничен простор за чување на членот за испраќање или примање е-пошта.
4.3 Збир на лична карта и лозинка е единствена за единствена сметка. Секој член е одговорен исклучиво за одржување на доверливоста и безбедноста на вашата лична карта и лозинката и за сите активности што се случуваат под вашата сметка. Ниту еден член не може да сподели, додели или дозволи употреба на вашата сметка на член, лична карта или лозинка од друго лице надвор од сопствениот деловен субјект на Членот. Член е согласен да го извести Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар веднаш, ако станете свесни за каква било неовластена употреба на вашата лозинка или на вашата сметка или за кое било друго нарушување на безбедноста на вашата сметка.
4.4 земји се согласува дека сите активности што се случуваат во вашата сметка (вклучувајќи, без ограничување, објавувањето на која било компанија или производ информации, кликнете да ја прифати никакви дополнителни договори или правила, пријавувањето или да се направат било каква исплата за сите услуги, испраќање на пораки со користење на е-мејл сметка или испраќање SMS) ќе се смета дека се овластени од страна на земјите.
Членот 4.5 потврдува дека споделувањето на вашата сметка со други лица или дозволувајќи им на повеќе корисници надвор од вашиот деловен субјект да ја користат вашата сметка (колективно, „повеќекратна употреба„), Може да предизвика непоправлива штета на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или на другите корисници на страници. Еден член ќе го обештети Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали, директори, вработени, агенти и претставници против каква било загуба или штета (вклучително, но не ограничувајќи се на загуба на профит) претрпена како резултат на повеќекратна употреба на вашата сметка . Членот, исто така, се согласува дека во случај на повеќекратна употреба на вашата сметка или неуспехот на членот да ја задржи безбедноста на вашата сметка, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да биде одговорна за загуба или штета што произлегува од такво прекршување и ќе го има право на суспендирање или прекинување на сметката на членот без одговорност кон членката.

 1. Одговорности на членот

5.1 Секој член претставува, гарантира и се согласува дека (а) имате целосна моќ и овластување да ги прифатите Условите, да дадете лиценца и овластување и да ги извршувате обврските натаму; (б) ги користите веб-страниците и услугите само за деловни цели; и (в) адресата што ја давате при регистрација е главно место за работа на вашиот деловен субјект. За целите на оваа одредба, филијалата или канцеларијата за врски нема да се сметаат за посебен субјект и вашето главно место на деловно работење се смета за оној на вашата канцеларија.
Од членот 5.2 ќе се бара да обезбеди информации или материјал за вашиот ентитет, деловна активност или производи / услуги, како дел од процесот на регистрација на страниците или за вашата употреба на која било услуга или сметка на членот. Секој член застапува, гарантира и се согласува дека (а) таквите информации и материјал без оглед дали се доставени за време на процесот на регистрација или последователно во текот на продолжувањето на употребата на страниците или услугата, се точни, точни, тековни и целосни и (б) ќе одржувате и навремено изменете ги сите информации и материјали за да бидат точни, точни, тековни и целосни.
5.3 Откако ќе станете членка, вие се согласувате да ги вклучите информациите за контакт за вас во нашата база на податоци на купувачи и да овластите Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. и нашите филијали да ги споделат информациите за контакт со други корисници или на друг начин да ги користите вашите лични информации во согласност со со Политика за приватност.
5.4 Секој член застапува, гарантира и се согласува дека (а) вие ќе бидете единствено одговорни за добивање на сите потребни лиценци и дозволи на трети лица во однос на сите кориснички податоци што ги доставувате, објавувате или прикажувате; (б) сите податоци за корисниците што ги доставувате, објавувате или прикажувате не кршат или кршат некој од авторските права, патентите, трговската марка, трговското име, трговските тајни или кои било други лични или заштитени права на која било трета страна („Права на трети страни"); (в) имате право и овластување да продавате, тргувате, дистрибуирате или извезувате или понудите да продавате, тргувате, дистрибуирате или извезувате производи или услуги опишани во Податоците за корисникот и таквата продажба, трговија, дистрибуција или извоз или понуда не крши какви било права на трети страни и (г) вие и вашите соработници не сте предмет на какви било трговски ограничувања, санкции или други законски ограничувања донесени од која било земја, меѓународна организација или јурисдикција.
5.5 Секој член понатаму застапува, гарантира и се согласува дека податоците за корисникот што ги доставувате, објавувате или прикажувате:
а) да бидат вистинити, точни, целосни и законска;
б) не се лажни, лажни или измамен;
в) да не содржи информации кои се клевети, клевета, заканувачки или малтретира, неприличен, непристоен, навредливи, сексуално експлицитни или штетно за малолетници;
г) да не содржи информации кои се дискриминаторски или промовира дискриминација врз основа на раса, пол, религија, националност, инвалидитет, возраст или сексуална ориентација;
д) не крши оглас политиката на производот, други услови, или се применуваат никакви дополнителни договори
ѓ) не се наруши закони и прописи (вклучувајќи, без ограничување оние кои важат за контрола на извозот, заштита на потрошувачите, нелојална конкуренција или лажно рекламирање) или промовирање на сите активности кои може да наруши закони и прописи;
е) не содржат никаква врска директно или индиректно на која било друга веб-страница која содржи каква било содржина што може да ги крши Условите.
5.6 Секој член понатаму застапува, гарантира и се согласува дека:
а) го носат на вашите активности на сајтови, во согласност со важечките закони и прописи;
б) со добра волја водете деловни трансакции со други корисници на страниците;
в) да го носат на вашите активности во согласност со условите и се применуваат никакви дополнителни договори;
г) да не ги користат Услугите или веб-страниците за измама на кое било лице или субјект (вклучително и без ограничување продажба на украдени предмети, употреба на украдени кредитни / дебитни картички);
д) не претставувате како друго лице или субјект, погрешно себе или вашата поврзаност со било кое физичко или правно лице;
ѓ) не се вклучат во спам или фишинг;
е) да не се вклучуваат во други незаконски активности (вклучително и без ограничување на оние што би претставувале кривично дело, ќе предизвикаат граѓанска одговорност, итн.) или не ги охрабрувајте или не може да извршите незаконски активности;
ж) да не вклучува обиди за копирање, репродукција, експлоатација или експропријација на Yiwu Cute Jewelry Co., разни комерцијални директориуми, бази на податоци и списоци;
i) не се однесуваат на било компјутерски вируси или други деструктивни уреди и кодови кои имаат ефект на оштетување, се меша со, зграпчување или експропријација на некој софтвер или хардвер систем, податоци или лични информации;
)) да не вклучува никаква шема за поткопување на интегритетот на податоците, системите или мрежите што ги користи Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. и / или кој било корисник на страниците или да стекне неовластен пристап до таквите податоци, системи или мрежи;
к) не, а вашиот директор (ови), службеници (-и), контролни страни, здруженија и правни надлежности во кои е организирано кое било од горенаведените лица или субјекти или не работи, лица или субјекти кои се предмет на кое било економски санкции или измама на сите владини, меѓународни или регулаторни субјекти; и
ј) да не се вклучуваат во какви било активности што инаку би создале одговорност за Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар или нашите филијали.

Членот 5.7 не смее да ги користи Услугите и сметката на членови за да се вклучи во активности кои се идентични или слични на Yiwu Cute Jewelry Co., бизнис на е-трговија на трговската компанија Ltd.
5.8 Доколку земјите обезбедува бизнис судијата, земјите претставува, налози и се согласува дека ќе имаат добиено сите потребни согласности, одобренија и откажување од вашите деловни партнери и соработници (а) да дејствува како вашиот бизнис судијата; (Б) да ја објавите и да ги објавуваат нивните контакт детали и информации, препораки и коментари во нивно име; и (в) дека трети страни може да се јавите како бизнис судии за поддршка на тврдењата и изјави во врска со вас. Понатаму, се гарантира и се согласувам дека сите препораки и коментари се вистинити и точни и трети страни може да се јавите на бизнис судии, без потреба да се добие вашата согласност.
Членот 5.9 се согласува да ги обезбеди сите потребни информации, материјали и одобренија, и ја дава целата разумна помош и соработка неопходна за обезбедувањето на услугите на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., оценувајќи дали членот ги прекршил Условите и / или постапувал со какви било жалби против членот. Ако неуспехот на членот резултира во одложување или прекинување или прекинување на давањето на која било услуга, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да биде должна да го продолжи релевантниот период на услугата, ниту ќе одговара за какви било загуби или оштетувања. кои произлегуваат од такво одложување, суспендирање или прекинување.
5.10 Членот признава и се согласува дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да бара активно да следи ниту да извршува уредничка контрола врз содржината на која било порака или материјал или информации создадени, добиени или достапни преку Услугите или страниците. Yiwu Cute Накит копродукции, Рибар не ја одобрува, верификува или на друг начин ја потврдува содржината на какви било коментари или друг материјал или информации направени од кој било член. Секој член е одговорен исклучиво за содржината на нивните комуникации и може да биде законски одговорен или одговорен за содржината на нивните коментари или друг материјал или информации
5.11 земји признава и се согласува дека Услугите може да се користи од страна на претпријатијата и нивните претставници за бизнис употреба, а не за индивидуални потрошувачи или за лична употреба.
5.12 земјите потврдува и се согласува дека секоја земја е единствено одговорна за набљудување на важечките закони и прописи во својата соодветните надлежности за да се обезбеди дека сите користење на сајтот и услуги се во согласност со истата.

 1. Прекршувања од членовите

6.1 Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар го задржува правото во наше дискреционо право да ги отстрани, модифицира или отфрли сите кориснички податоци што сте ги доставувале, објавувате или прикажувате на страниците за кои сметаме дека е незаконски, ги крши Условите, може да подлежи на Yiwu Симпатична накит копродукции, Ltd или нашите филијали на одговорност, или на друг начин се најде несоодветно во Yiwu симпатична накит копродукции, Ltd е мислење.
6.2 Ако кој било член прекршува какви било Услови или ако Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. има разумни основи да верува дека некој член не ги крши сите услови, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. ќе има право да преземе вакви дисциплински мерки. како што смета дека е соодветно, вклучително и без ограничување: (i) суспендирање или прекинување на сметката на членот и сите и сите сметки утврдени да бидат поврзани со таквата сметка од страна на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. во своето дискреционо право; (ii) ограничување, деградирање, суспендирање или прекинување на претплатата, пристап до, или тековна или идна употреба на која било услуга; (iii) отстранување на какви било списоци со производи или други кориснички податоци што Членката ги има доставено, објавено или прикажано, или наметнување ограничувања на бројот на списоци на производи или кориснички податоци што Членот може да ги објави или прикажува; (iv) наметнување други ограничувања за употребата на кој било член на функциите или функциите на која било услуга како Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да смета соодветно според своето дискреционо право; и (v) сите други корективни активности, дисциплини или казни како што е Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да смета дека е неопходно или соодветно според своето дискреционо право.
6.3 Без ограничување на општоста на одредбите од Условите, една земја ќе се смета како да е во прекршување на условите во кои било од следниве околности:
а) по жалба или побарување од трето лице, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. има разумни основи да верува дека таквиот член намерно или материјално не успеал да го изврши вашиот договор со трета страна, вклучително и без ограничување каде членот не успеал да го достави сите артикли нарачани од такво трето лице по приемот на набавната цена, или кога членовите што ги доставил материјално, не ги исполнуваат условите и описите наведени во вашиот договор со таквата трета страна,
б) Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd има разумни основи да се сомнева дека таквиот член користел украдена кредитна картичка или други лажни или погрешни информации во секоја трансакција со договорна страна,
в) Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd има разумни основи да се сомнева дека сите информации дадени од членот не се тековни или целосни или се невистинити, неточни или погрешни, или
г) Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd смета дека дејствијата на членот може да предизвикаат финансиска загуба или правна одговорност на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или на нашите филијали или на кои било други корисници.
6.4 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. го задржува правото целосно да соработува со владините власти, приватните истражители и / или повредените трети страни во истрагата за какво било сомнително кривично дело или граѓанско дело. Понатаму, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да го открие идентитетот на корисникот и информациите за контакт, доколку тоа го побара владата или органот за спроведување на законот, повредена трета страна, или како резултат на покана или друго правно дејство. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd нема да бидат одговорни за штета или резултати што произлегуваат од таквото откривање, а членот се согласува да не покрене никаква постапка или побарување против Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. за такво откривање.
6.5 Доколку некој член не ги почитува Условите, Yiwu Cute Jewell Co., Ltd. исто така го задржува правото да ги објави записите за таквите прекршувања на страниците. Ако таквото прекршување вклучува или е основано осомничено за вклучување нечесни или измамни активности, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. исто така го задржува правото да ги открие записите за таквото прекршување на нашите филијали, вклучувајќи без ограничување CJ +, Плаќање !, итн. Филијалата на накит, ООД можат да наметнат ограничување, да ја суспендираат или прекинат употребата на членот на сите или дел од услугите што ги обезбедуваат ваквите здруженија на членот, да преземаат други правни активности и да ги објават записите за членот што не ги прекршува условите на веб-страниците со кои управуваат или контролираат ваквите филијали на накит Yiwu Cute Co, Ltd.
6.6 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може, во секое време и според наше разбирање, да наметне ограничувања, да ја суспендира или прекине употребата на членот на која било услуга или веб-страници, без да му одговара на членот доколку Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd има добиено известување дека Членот не крши каков било договор или договор со било кој партнер на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. вклучувајќи без ограничување CJ +, Плаќање! и таквото кршење вклучува или е основано осомничено за вклучување на нечесни или измамни активности. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd имаат право да ги објавуваат евиденциите за таквото прекршување на страниците. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар не треба да го испита таквото кршење или да побара потврда од членот.
6.7 Секој член се согласува да го обештети Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали, директори, вработени, агенти и претставници и да ги чува безопасни, од какви било штети, загуби, побарувања и обврски (вклучувајќи ги и правните трошоци на целосна основа за обештетување) што може да произлезе од вашето доставување, објавување или прикажување на какви било кориснички податоци, од вашата употреба на страници или услуги или од непочитување на Условите.
6.8 Секој член понатаму се согласува дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. не е одговорен и нема да има одговорност кон вас или некој друг за какви било кориснички податоци или друг материјал пренесен преку веб-страниците, вклучително и измамнички, невистинити, заведувачки, неточни, клеветнички , навредлив или недозволен материјал и дека ризикот од оштетување од таков материјал зависи од секој член. Yiwu симпатична накит копродукции, Ltd го задржува правото, на наш сопствен трошок, да ја преземе ексклузивната одбрана и контрола на какво било друго прашање што е предмет на обештетување од страна на членот, во кој случај, членот ќе соработува со Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd во тврдењето на каква било достапна одбрана.

 1. Трансакции помеѓу купувачи и продавачи

7.1 Преку веб-страниците, Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd обезбедува електронски веб-базирани платформи за размена на информации помеѓу купувачи и продавачи на производи и услуги. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd дополнително обезбедува електронска веб-базирана трансакциска платформа за членовите да постават, прифаќаат, заклучуваат, управуваат и исполнуваат нарачки за обезбедување на производи и услуги преку Интернет во рамките на страниците што се предмет на условите на Yiwu симпатична накит копродукции, ООД Договор за услуги за трансакција. Сепак, за какви било услуги, Yiwu Cute Jewell Co., Ltd. не претставува ниту продавачот, ниту купувачот во специфични трансакции. Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар не контролира и не е одговорен или одговорен за квалитетот, безбедноста, законитоста или достапноста на производите или услугите што се нудат за продажба на страниците или можноста на продавачите да завршат продажба или способност на купувачите да завршат купување.
7.2 Корисниците со ова се свесни дека може да има ризици да се занимаваат со луѓе кои дејствуваат под лажни претензии. Yiwu симпатична накит копродукции, Ltd користи неколку техники за да ја потврди точноста на одредени информации што нашите корисници кои плаќаат ни ги даваат кога ќе се регистрираат за услуга за членство во плаќање на страниците. Меѓутоа, бидејќи верификацијата на корисникот на Интернет е тешка, Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. не може и не го потврдува наведениот идентитет на секој Корисник (вклучувајќи, без ограничување, плаќање на членовите). Ве охрабруваме да користите разни средства, како и здравиот разум, да процените со кого се занимавате.
7.3 Секој корисник признава дека целосно ги презема ризиците од вршење трансакции со купување и продажба во врска со користење на веб-страниците или услугите и дека целосно ги презема ризиците од одговорност или штета од каков било вид во врска со последователна активност од кој било вид во врска со производи или услуги што се предмет на трансакции со користење на страници. Ваквите ризици вклучуваат, но не се ограничени на, погрешно претставување на производи и услуги, измамни шеми, незадоволителен квалитет, неисполнување на спецификациите, неисправни или опасни производи, незаконски производи, доцнење или неплаќање во испорака или плаќање, погрешно пресметување на трошоците, кршење на гаранција, кршење на договори и сообраќајни незгоди. Ваквите ризици вклучуваат и ризици што производството, увозот, извозот, дистрибуцијата, понудата, прикажувањето, купувањето, продажбата и / или употребата на производи или услуги понудени или прикажани на страниците може да ги прекршат или може да се тврдат дека ги кршат правата на трети страни и ризик дека Корисникот може да претрпи трошоци за одбрана или други трошоци во врска со тврдењето на трети лица за права на трети страни, или во врска со какви било побарувања од која било страна дека тие имаат право на одбрана или обештетување во врска со тврдења за права, барања или побарувања на тужителите за права на трети страни. Ваквите ризици вклучуваат и ризици од потрошувачи, други купувачи, крајни корисници на производи или други, кои тврдат дека претрпеле повреди или штети во врска со производи првично добиени од Корисниците на страниците, како резултат на трансакции за купување и продажба во врска со користење на страниците може да претрпат штети и / или да тврдат побарувања кои произлегуваат од нивната употреба на такви производи. Сите горенаведени ризици понатаму се нарекуваат „Ризици од трансакција“. Секој корисник се согласува дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да биде одговорна или одговорна за било каква штета, побарувања, обврски, трошоци, штети, непријатности, деловни нарушувања или расходи од каков било вид што може да произлезат како резултат на или во врска со која било Ризици од трансакција
Корисниците на 7.4 се единствено одговорни за сите услови и услови на трансакциите извршени на, преку или како резултат на употреба на веб-страниците или услугите, вклучувајќи, без ограничување, услови за плаќање, поврат, гаранции, испорака, осигурување, такси, даноци, назив, лиценци, парични казни, дозволи, ракување, транспорт и складирање.
Корисникот 7.5 се согласува да ги обезбеди сите информации и материјали што може разумно да ги бара Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. во врска со вашите трансакции спроведени преку, преку или како резултат на употребата на страниците или услугите. Yiwu Cute Накит копродукции, Ltd има право да ја суспендира или прекине сметката на Корисникот доколку Корисникот не ги обезбеди потребните информации и материјали.
7.6 Во случај секој Корисник да има спор со која било страна на трансакција, таквиот Корисник се согласува да го ослободи и обештети Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. (и нашите агенти, филијали, директори, службеници и вработени) од сите побарувања, барања , акции, постапки, трошоци, трошоци и штети (вклучително без ограничување каква било реална, посебна, инцидентна или последователна штета) кои произлегуваат од или во врска со таквата трансакција.

 1. Ограничување на одговорноста

8.1 ДО МАКСИСМИОТ ИСКЛУЧНО ПЕРМИТУТ ОД ЗАКОН, УСЛУГИТЕ ОБВРДУВА ОД IЕВЕРСКИОТ САМО YIWU CO, LTD. НА ИЛИ НИКОГАШ СОСТОЈБИТЕ СЕ ОБЕЗБЕДУВА „КАКО Е“, „КАКО ДОСТАВНА“ И „СО СИТЕ РАБОТИ“, И ЈИВ ВЕЧНА EWЕВЕРНА СД, LTD. ОВДЕ ЕКСПРЕСНО ПОСТАВУВАТЕ СЕКОЈ И СИТЕ ГАРТИНИ, ИЗВОД ИЛИ ИМПЛИТИРАНИ, ВКЛУЧУВАЕ НЕ БЕЗ Ограничени, СЕКОЈ ГАРИНТИ НА УСЛОВО, КВАЛИТЕТ, ДВЕABЕ НА СОСТОЈБА, ПЕРФОРМАНСИ, АКУРАЦИЈА, РЕЛЕБИЛНОСТ, МЕРЧЕТЕТНО СИТЕ ВИ ГАРАНЦИИ, ПРЕТСТАВИ, УСЛОВИ И РАБОТНИЦИ СЕ ОСВЕТУВА ОВДЕ.
8.2 ДО МАКСИСМИОТ ИСКЛУЧНО ПЕРМИТИРАН ОД ЗАКОН, YIWU CUTE JEWELRY CO., LTD. НЕ ПРЕТСТАВУВА ПОСТАВИ ИЛИ ГАРАНЦИИ ЗА ВРЕДНОСТА, СОСТОЈБА, коректност, сигурност, КВАЛИТЕТ, стабилност, комплетност или ВЕЕ НА СИТЕ ИНФОРМАЦИИ ОД ОБЕДИНЕТЕ ПРЕД СИТЕ; YIWU CUTE JEWELRY CO, LTD. НЕ ПОСТАВУВАТЕ ИЛИ ГАРНО ДА ГО ПРОИЗВОДИТЕ, УВОЗ, ИЗВОЗ, РАСПОДЕЛУВА ,Е, ПОНУДА, ДЕСПЛАТИРА ,Е, ПРОДАБА, ПРОДАБА и / или УПОТРЕБА НА ПРОИЗВОДИ ИЛИ УСЛУГИ ПОНУДИ ИЛИ ПРИМЕНА НА СИТЕТИ НЕ ПОСТОИТЕ СЕТЕ РАТ ДЕЛ; И YIWU CUTE JEWELRY CO, LTD. НЕ ПРЕТСТАВУВА ПОСТАВИ ИЛИ ГАРТАНТИТЕ НА СИТЕ ПРИДОВИ, кои се однесуваат на кој било производ или услуга понудена или објавена на овие страници.
8.3 Било кој материјал преземен или на друг начин прибавен преку страниците се прави според дискреционо право на секој корисник и ризик и секој Корисник е исклучиво одговорен за каква било штета на компјутерскиот систем Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или губење на податоци што може да бидат резултат на преземање на кој било таков материјал. Ниту еден совет или информации, без оглед дали е усна или писмена, добиени од кој било Корисник од Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или преку или од веб-страниците не создаваат никакви гаранции што не се изрично наведени овде.
8.4 Веб-страниците може да ги направат достапни за Корисничките услуги или производи обезбедени од независни трети страни. Не се прави никаква гаранција или застапување во однос на таквите услуги или производи. Во никој случај, Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар и нашите филијали не се одговорни за какви било услуги или производи.
8.5 Секој корисник со ова се согласува да го обештети и спаси Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали, директори, службеници и вработените безопасни, од какви било загуби, побарувања, обврски (вклучително и правни трошоци на основа на целосно обештетување) што може да настане од таквата употреба на страници или услуги на Корисникот (вклучително, но не ограничувајќи се на прикажување на таквите информации на Корисникот на страниците) или од непочитување на кој било од условите и условите на Условите. Секој Корисник со ова понатаму се согласува да го обештети и спаси Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали, директори, службеници и вработените безопасни, од сите и сите загуби, штети, побарувања, обврски (вклучително и правни трошоци на основа на целосно обештетување) што може да произлезе од повреда на корисникот на какви било репрезентации и гаранции направени од Корисникот на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., вклучувајќи, но не ограничувајќи се на оние што се наведени во Дел 5 во понатамошниот текст.
8.6 Секој корисник со ова понатаму се согласува да го обештети и спаси Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали, директори, службеници и вработените безопасни, од какви било загуби, штети, побарувања, обврски (вклучително и правни трошоци на основа на целосно обештетување) што може да се појави, директно или индиректно, како резултат на какви било тврдења тврдени од баратели на права на трети страни или други трети страни во врска со производи понудени или прикажани на страниците. Секој корисник со ова понатаму се согласува дека Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. не е одговорен и нема да има одговорност за вас, за каков било материјал објавен од други, вклучително и клевета, навредлив или недозволен материјал и дека ризикот од оштетување од таков материјал лежи во целост со секој корисник. Yiwu симпатична накит копродукции, Рибар го задржува правото, на наш сопствен трошок, да ја преземеме ексклузивната одбрана и контрола на какво било друго прашање, предмет на обештетување од вас, во кој случај ќе соработувате со Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. потврдувајќи какви било достапни одбрани.
8.7 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да биде одговорна за какви било посебни, директни, индиректни, казнени, инциденти или последователни штети или какви било штети од нив (вклучително, но не ограничувајќи се на штета за загуба на профит или заштеда, деловен прекин, губење на информации), без оглед дали се во договор, небрежност, тортура, правичност или на друг начин или какви било други штети што се резултат на кое било од следниве.
а) употребата или неможноста за употреба на сајтови или услуги;
б) било каков дефект во стоки, мостри, податоци, информации или услуги купени или добиени од корисникот или било кој друг трети лица преку сајтови;
в) повреда на права на трети страни или побарувања или барања што производството, увозот, извозот, дистрибуцијата, понудата, прикажувањето, купувањето, продажбата и / или употребата на производи или услуги понудени или прикажани на страниците на корисникот може да ги прекршат или може да се тврдат дека кршат Права на трети страни; или тврди од која било страна дека тие имаат право на одбрана или обештетување во врска со тврдењата за права, барања или побарувања од страна на барателите на права на трети страни;
г) неовластен пристап од трети страни со податоци или приватни информации на секој корисник;
д) изјава или однесување на секој корисник на сајтови; или;
ѓ) сите прашања поврзани со услуги сепак се остварени, вклучувајќи и немарност.
8.8 И покрај која било од горенаведените одредби, вкупната одговорност на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите вработени, агенти, филијали, претставници или секој што делува во наше име во однос на секој Корисник за сите побарувања кои произлегуваат од употребата на страниците или Услуги за време на која било календарска година, ќе бидат ограничени на поголема (а) висина на надоместоци што корисникот ги платил на Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. или на нашите филијали во текот на календарската година и (б) максималниот износ дозволен во важечки закон. Претходната реченица не го исклучува условот од страна на Корисникот да докаже вистинска штета. Сите побарувања кои произлегуваат од употребата на страниците или услугите мора да бидат поднесени во рок од една (1) година од денот кога се појави причината за дејствување или подолг период, како што е пропишано според кој било применлив закон што го регулира овој рок на употреба.
8.9 Ограничувањата и исклучувањата на одговорноста од вас согласно Условите се применуваат во максималниот степен дозволен со закон и ќе се применуваат дали Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. е советуван или треба да бил свесен за можноста за такво загуби што се јавуваат.

 1. Виша сила

9.1 под никакви околности Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. нема да биде одговорен за какво било одложување или неуспех или нарушување на содржината или услугите доставени преку веб-страниците, што произлегуваат директно или индиректно од акти на природа, сили или причини надвор од нашата разумна контрола, вклучително и без ограничување, дефекти на Интернет, компјутерски, телекомуникациски или какви било други нарушувања на опрема, прекини во електрична енергија, штрајкови, работни спорови, немири, бунтови, граѓански нарушувања, недостаток на работна сила или материјали, пожари, поплави, невреме, експлозии, Божји дела, војна , владини акции, наредби на домашни или странски судови или трибунали или неизвршување на трети лица.

 1. Правата на интелектуална сопственост

10.1 Yiwu симпатична накит копродукции, Ltd е единствен сопственик или законски лиценца на сите права и интереси во страниците и содржината на страницата. Веб-страниците и содржината на веб-страниците отелотворуваат трговски тајни и други права на интелектуална сопственост заштитени според авторските права во светот и други закони. Сите наслови, сопственост и права на интелектуална сопственост во веб-страниците и содржината на страницата остануваат кај Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., нашите филијали или даватели на лиценци на содржината на страницата, како што може да биде. Сите права што не се поинаку побарувања според Условите или од Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd.
10.2 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. може да има независни трети страни вклучени во давањето на Услугите (на пр. Даватели на услуги за автентикација и верификација). Вие не можете да користите трговска марка, ознака на услугата или логото на таквите независни трети страни без претходно писмено одобрување од таквите страни.

 1. Известувања

11.1. Сите правни известувања или барања до или по „Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd.“ ќе бидат направени во писмена форма и испратени до Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd., лично, преку курир, заверена пошта или факсимил до следниот субјект и адреса: Yiwu симпатична накит копродукции, ООД во Народна Република Кина, Мода ѓердан накит копродукции, ООД во Хонгконг, СП Трговија Корп во САД (како што е случај, можеби), # 70383 5th Стрит, 5th Floor, Порта 97, Област 5, Фудиски пазар, Yiwu, Жеџијанг Прилог: CJdropshipping. Известувањата ќе бидат ефективни кога ќе ги примат Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. на кој било од горенаведениот начин.
11.2 Сите правни известувања или барања до или врз Корисникот ќе бидат ефективни доколку се доставуваат лично, испратени преку курир, заверена пошта, по факс-пошта или е-пошта до последната позната кореспонденција, факс или е-пошта, обезбедена од Корисникот до Yiwu Cute Jewelry Co ., Или со објавување на такво известување или побарувачка на подрачјето на страниците што е јавно достапно без наплата. Известувањето за Корисникот се смета дека е примено од таквиот Корисник ако и кога.
а) Yiwu Cute Jewelry копродукции, Ltd е во можност да покаже дека комуникацијата, без разлика дали е во физичка или електронска форма, е испратена до таков Корисник, или
б) веднаш по симпатијата за накит Yiwu, Ltd. објавувајќи такво известување на подрачјето на страниците што е јавно достапно без наплата.
11.3 Вие се согласувате дека сите договори, известувања, барања, обелоденувања и други комуникации што Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. ви ги испраќа електронски ги исполнуваат законските услови што таквата комуникација треба да биде во писмена форма.

 1. Општи одредби

12.1 Предмет на какви било дополнителни договори, Условите го сочинуваат целиот договор помеѓу вас и Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. во однос и управувајте со вашата употреба на веб-страниците и услугите, заменувајќи ги претходните писмени или усни договори во врска со истиот предмет материја овде.
12.2 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. и вие сте независни изведувачи, и ниту една агенција, партнерство, заедничко вложување, вработен-работодавач или однос на франшиза и франшиза не е наменета или креирана според Условите.
12.3 Ако некоја одредба од овие Услови се смета за неважечка или неспроведлива, таа одредба се брише, а останатите одредби остануваат да важат и да се спроведе.
12.4 Наслови се за и во никој случај не се дефинира референтни цели, граница, се толкува или опишување на обемот и степенот на таа секција.
12.5 Yiwu Cute Jewelry копродукции, Рибар не успеа да присили некое право или неуспех да постапи во однос на какво било прекршување од вас според Условите нема да претставува откажување од тоа право, ниту откажување од Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. Право на дејствување во однос на последователните или слични прекршувања.
12.6 Yiwu Cute Jewelry Co., Ltd. ќе има право да ги додели Услови (вклучувајќи ги сите наши права, наслови, придобивки, интереси и обврски и должности) во Услови на кое било лице или субјект (вклучувајќи ги и сите здружени фирми на Yiwu Cute Jewelry Вие не може да ги доделите, во целост или делумно, Условите на кое било лице или субјект.
12.7 Ако сте надвор од копното на Кина, Условите се регулираат со законите на Хонг Конг без оглед на одредбите за конфликт на законот, а страните на Условите се согласуваат да ги достават до ексклузивната надлежност на судовите во Хонг Конг. Доколку сте од копното на Кина, Условите се уредуваат со законите на Народна Република Кина без оглед на одредбите за конфликт на законите, а страните на овие Услови се согласуваат да ги достават до ексклузивната надлежност на судовите на Народна Република Кина.

Фејсбук Коментари