fbpx
Брзи испорака бизнис
Како да ги поврзете продавниците на Shopify со апликацијата.cjdropshipping.com
03 / 26 / 2018
СП ДропСпинг магацин во САД
Надоместок за услугата CJDropshipping
03 / 28 / 2018

Како да увезувате налог од Excel или CSV

За да поднесете нарачки кои доаѓаат од платформа за е-трговија, освен Shopify, ќе треба рачно да ги увезувате вашите нарачки користејќи ја нашата Excel Шаблон.

Ако користите платформа Shopify, можете поврзете ја продавницата Shopify со нашата апликација и нарачките може автоматски да се повратат во нашиот систем.

Чекор 1: Пријавете се на вашата апликација.cjdropshipping.com> кликнете на My CJ

Чекор 2: Пред да увезете какви било нарачки за ексел, проверете дали производите што сакате да ги нарачате од нас се на вашата листа на SKU.

Постојат 2 начини да внесете производи во вашата листа на SKU:

  1. Производи кои успешно ги набавивме за вас, откако сте го објави вашето барање за извори
  2. Производите што ги гледате на нашата веб-страница можат да бидат додадени на вашата листа на SKU кога сте контактирале со вашиот агент за персонал и нека го запознае SKU за производот што сакате да го наведете под вашиот SKU List, или ве молиме испратете го по е-пошта на SKU до поддршка@cjdropshipping.com, наведете на линијата за Предмет: Додајте во My CJ SKU List + вашиот CJ ID или CJ корисничко име.

Чекор 3: Под менито „Центар за спуштање“> левиот страничен панел „Увезени нарачки“> горниот десен агол кликнете на „Увоз на нарачката на Excel“> Изберете „Увези нов“.

Чекор 4: Кликнете на иконата Excel File. Забелешка: ако сакате, можете да изберете и опција за копирање и залепување.

Чекор 5: Кликнете на „Преземи“ веднаш до Шаблонот за порачки на Excel за да ја преземете нашата дефиниција> Кликнете на Потврди.

Чекор 6: Отворете ја датотеката Excel „CJDropshippingExcelOrderTemplate.xlsx“

Чекор 7: Не отстранувајте / менувајте го горниот ред означен со зелена боја.

  • Број на нарачка - Број на нарачка од продавницата за е-трговија
  • SKU
    • За производите што имаат VARIANCE, проверете дали варијансата е вклучена во SKU. На пример: CJABCDEF12345-Red-XXL.
    • За производите што немаат разлики, проверете дали е „вклучен“ производот зад бројот на SKU. На пример: стандардно за CJABCDEF12345.
    • Варијанса значи дека производот може да има различни модели, бои, големини итн.

Откако ќе се пополни целокупното релевантно поле, зачувајте ја датотеката ексел.

Чекор 8: Вратете се на сметката CJ и кликнете на „Увоз на нарачки од Excel“> кликнете на „Подигнување“> Потврди

Чекор 9: Ако успешно сте го пополниле шаблонот за ексел, ќе видите екран што се појави што го покажува бројот на нарачки што успешно ги увезувале. Откако ќе кликнете на „Потврди“, ќе ја видите нарачката во „Допрете за задолжително процеси“ како што е прикажано подолу.

Проверете ги нарачките што сакате да ги извршите и кликнете на „Додај во кошничка“.

Ако нашиот систем открие грешка во ексел датотеката што сте ја подигнале, следете ги чекорите подолу за да ги надминете грешките.

Чекор 10: screenе се појави екранот за грешка, кликнете на „Потврди“

Чекор 11: Екранот „Не успеав да подготвиме“ ќе го означи полето што е погрешно со црвени подвлекувања. Осигурете се да ги поправите СИТЕ полиња за црвени подвлекувања пред повторно да ги објавите. Кога сите грешки се поправени, проверете ги нарачките што сакате да ги увезете.

Чекор 12: кликнете на "Да" за да ги вратите нарачките

Чекор 13: Нарачките кои биле правилно поднесени откако ќе ја направите промената, ќе исчезнат од страницата „Не успеав да подготвиме“.

Кога ќе завршите со увоз на нарачките, ќе ги видите под чешмата „Задолжителен процес“. Проверете ги нарачките што сакате да ги обработиме и кликнете на „Додај во кошничка“ за да ја извршиме исплатата.

Забележете, не можеме да обработиме нарачки пред да добиеме уплата на нарачките.

Фејсбук Коментари