fbpx
Како да се користи CJ Google Chrome Extension за 1688, испорака на испорака на Taobao
11 / 06 / 2018
Најдобри методи за испорака 3 за испорака од Кина во 2018 - CJ Packet, Epacket, USPS +
11 / 09 / 2018

Како да користите услуга за видео снимање од Dropshipping на CJ

Дали сè уште крадете видеа од друга кампања на Фејсбук?

Треба да имате свој видео за да користите голема цена од рекламите. CJ обезбедува бесплатно видео за да ги преземете, можете да ги проверите овде: Видео производи

Можете исто така да испратите барање за видео снимање до СП по следниве чекори.

Чекор 1 Пријавување / регистрација

1.1 Кликнете овде за Пријавување или регистрација.

1.2 Пријавете се со вашата лична сметка за CJ. Ако немате, кликнете на "Регистрирај се" да постави нова сметка.

Постојат различни начини на 3 за објавување на барање за видео снимање, во однос на различните типови на 3 производи, вклучувајќи ги CJ, продавниците и индивидуалните производи. Подолу се дадени објаснувањата засновани на секој вид производ. Бидејќи постои само еден начин за спроведување на плаќање и преземање на купените видеа, овие чекори поврзани со производите на продавниците и поединечните производи може да се однесуваат на производите на CJ.

1 Пребарување производ

тип 1 Што се однесува до производите на CJ's:

Сите производи на CJ се веќе подигнати на нашата „Marketplace“, можете да ги пребарувате производите таму.

1.1 Кликни "Пазар" да пребарувате производ

2 Објавување на барање за видео снимање

2.1 Изберете производ за кој сакате да снимате видео, а потоа може да се видат деталите за овој производ. За да продолжите со следниот чекор, кликнете „Барање за видео снимање“.

2.2 Потврдете го вашето барање

3 Барајте проверка на резултатите

3.1 Тогаш вашето барање ќе биде на списокот на ревизија, чекајќи да биде извршен ревизија. Кликнете на „Мои видеа“, Тогаш ќе се појави веб-страница за ова.

3.2 Кликни "Барање за видео снимање" за да го видите статусот на вашата нарачка.

4. Плаќање

4.1 Ако нарачката беше успешно ревидирана, прво треба да кликнете "Погледнете детали" да ја проверите цената.

4.2 Подолу е слика на веб-страницата по кликнување "Погледнете детали". Постојат два вида на цена овде. Едното е со авторски права што можете да го преземате и користите трајно, а другото нема авторско право што можете да го преземете и да го користите само за ограничено време.

4.3 Ако сте задоволни од цената, кликнете на „Плати“ да продолжи.

4.4 Потоа, ќе се појави список на начини на плаќање. Изберете погодно и соодветно за вас, и кликнете „Плати“ да се заврши процесот на плаќање.

5 Проверка на вашата нарачка

5.1 За да го проверите статусот на вашата нарачка, кликнете „Мои видеа“

5.2 По снимањето на видеото, можете да го преземете видеото со кликнување на „Преземи видео“

тип 2 Што се однесува до производите на вашата продавница:

1 Објавување извори

1.1 Кликни „Извори“, а потоа кликнете „Побарувајте по барање на изворот“ до објавете ново барање за извори.

1.2 После, ќе видите веб-страница за пополнување на образецот за извори. Обележете го „Продажба на постојниот производ“ и изберете ја продавницата, пополнете ги информациите за дописникот, а потоа кликнете на „Барај“ за да продолжите.

1.3 Кога производот што го сакате сакате да го пронајдете, кликнете на производот и потоа кликнете на „Поднеси“ за да го поставите вашето барање.

2 Проверка на резултати од извори

2.1 Откако ќе го објавите вашето барање за извори, кликнете „Мој СП“и потоа„Извори“ за да го видите нејзиниот статус. Потоа, ќе биде презентиран список на вашите барања за извори со нивниот статус.

За успешно извори, кликнете на "Погледнете детали" и потоа „Прикажи дета Det за производот“ да ги видиме нејзините информации.

За плаќање и преземање, повторете го чекорот 4 и чекор 5 за Тип 1.

Тип 3: Што се однесува до производи од индивидуа

1 Објави барање за извори

1.1 Кликни „Мои видеа“, тогаш ќе се појави веб-страница за ова

1.2 Кликни „Барање за видео снимање“, ќе се види список со барања. Потоа треба да кликнете „Постави барање за видео снимање“ на горниот десен агол за да објавите свое барање.

1.3 За да пребарувате во производот што го сакате, треба да го означите типот на производот на Индивидуален производ

1.4 Потоа ќе се појави веб-страница како оваа. Сите празни места треба да бидат пополнети. Откако ќе се дадат информациите, кликнете „Поднесете“ за успешно објавување на вашето барање за снимање видео.

За плаќање и преземање, повторете го чекорот 4 и чекор 5 за Тип 1.

Фејсбук Коментари