fbpx
Како да започнете и да успеете во кариерата за испорака на капки
11 / 21 / 2018
Зелено Dropshipping - визија и мисија на CJDropshipping
11 / 23 / 2018

Како да кажам кои нарачки извршиле обработка од страна на СП?

Парче добра вест за вас! Ние ја ажуриравме нашата екстензија CJ Chrome за да биде интегрирана во продавниците на Shopify. Неговата нова функција ви овозможува да го проверите статусот на вашите нарачки со CJ и автоматски да ги примате броевите за следење.
За да ја инсталирате оваа наставка, проверете ја нашата претходна објава Како да се користи CJ Google Chrome Extension за 1688, испорака на испорака на Taobao

После инсталацијата, запомнете да се најавите со вашата сметка за CJ и освежете ја веб-страницата за да ја овозможите. Потоа, ќе ги видите промените кога ќе го видите списокот со нарачки Shopify.

Сега, би сакале да ви го претставиме можниот статус на вашите нарачки.

1 Нови нарачки во СП: Нарачките првично се увезуваат во СП.
2 Доби CJ: Нарачките се додаваат во вашата кошничка за CJ.
3 Во очекување на плаќање: Нарачките треба да бидат платени.
4. Избришано: Неплатените нарачки се откажани, но сепак може да се преземат.
5 Трајно избришани: откажаните нарачки не можат да се преземат повеќе.
6 Пренесување на жица: Плаќањето преку трансфер на жица не е примено.
7 Платени: Плаќањето за вашите нарачки е примено. Броевите за следење за вашите нарачки се генерирани и ажурирани во продавницата на Shopify. Во меѓувреме, ние купуваме и подготвуваме за вашите нарачки.
8 Повратно е: Плаќањето за вашите нарачки е вратено.
9 Во испорака во испорака: СП го чека пристигнувањето на купените производи и подоцна ќе се пресели во нејзината пратка.
10 Обработка: CJ бара и ги потврдува вашите нарачки во нашиот магацин. Пратката се очекува веднаш ако сè е во ред.
11 Испратени: Пакетите се подготвени за испорака или веќе се испорачани.
12 Затворено: Задолжено време на достава на вашите пакувања помина најмалку три дена. Споровите за овие налози нема да бидат прифатени.

PS За клиенти кои веќе користат CJ Chrome Extension, ако ажурирањето не се случи автоматски, можете да го направите тоа рачно. Еве го процесот.
Чекор 1
Кликнете на иконата за наставки> Управување со наставките

Чекор 2
Вклучете го 'режимот на развивач'> Кликнете на 'Ажурирање'
Кога ќе заврши ажурирањето, „Надградбите ажурирани“ ќе се појават во долниот лев агол на прозорецот.

Се надевам дека она што го направивме навистина ќе ви користи.

Фејсбук Коментари