fbpx
Преглед на електронската трговија во Холандија
06 / 20 / 2019
Повеќе модели за деловно работење, разновидни придружни заслуги
06 / 21 / 2019

Големина на пазарот

Бројот на корисници на Интернет во Југоисточна Азија, а особено во најголемите 6 земји на АСЕАН, се надополнува за да се создаде голем неискористен пазар. Постојат единаесет земји во југоисточна Азија и 87% од населението на Југоисточна Азија се во 6 од нив, имено Индонезија, Филипини, Виетнам, Тајланд, Малезија и Сингапур, заедно АСЕАН. Иако Сингапурскиот е-трговија на пазарот е позрел и малезискиот пазар е подинамичен, во Индонезија, Тајланд, Филипини и Виетнам, е-трговијата е сè уште во многу рана фаза и останува важен резервоар за раст на АСЕАН.

Е-трговијата во регионот се зголеми за повеќе од 62% CAGR во текот на изминатите 3 години според извештајот на е-Кономија за е-Кономија Гугл-Темасек, СОAА 2018. Во извештајот се проценува дека е-трговијата ќе надмине 100 милијарди американски долари во GMV за 2025, од 23 милијарди долари во 2018. И покрај ваквите зачудувачки броеви, трговијата преку Интернет останува огромно недоволно опремена, на околу 2 -3% од вкупната продажба на мало. Ова се чувствува во споредба со околу 20% и 10% во Кина и САД. Овој извештај ја потврди зголемената доверба кај инвеститорите во регионот.

И според истражувањето на Хутсуит, југоисточните Азијци поминуваат повеќе време на мобилниот интернет отколку на кое било друго место во светот. Интернет-корисниците во Тајланд поминуваат 4 часа и 56 минути секој ден со користење на телефон - повеќе отколку во која било друга земја. Индонезиски, филипински и малезиски корисници, кои поминуваат околу 4 часа секој ден на мобилен интернет, се исто така меѓу првите 10 на глобално ниво во однос на ангажманот. За споредба, корисниците на Интернет во Велика Британија и во САД поминуваат нешто повеќе од 2 часа на ден на мобилен интернет, додека корисниците во Франција, Германија и Јапонија поминуваат 1 час и 30 минути.

Тренд на пазарот

Постои појава на експериментална е-трговија - откривање, забава и социјален ангажман.

Во време кога потрошувачите имаат неограничени избори за купување, како офлајн, така и преку Интернет, искуствата се новата валута. Потрошувачите сакаат повеќе отколку само да купуваат за тоа што им треба - тие сакаат да откријат нови производи, да се забавуваат, па дури и да се вклучат со заедницата и пријателите.

Како резултат, купувањето преку Интернет во Југоисточна Азија станува се повеќе социјално, се повеќе потопно искуство.

Сè повеќе, апликациите за е-трговија во регионот не се едноставно платформа за трансакциска плата за потрошувачи во и надвор. Наместо тоа, потрошувачите можат да натопат во апликацијата без претходна желба да купат специфични производи и наместо тоа, едноставно да пребаруваат низ производи и зделки што ги имаат платформите за е-трговија. Потрошувачите исто така може да сакаат да разговараат со продавачите за да дознаат повеќе за различни производи или да се изнајдат на социјалните извори на нивните пријатели или семејство.

Тие дури може да дојдат во апликации за е-трговија за да трошат содржина. На пример, една од најпопуларните нови карактеристики на Shopee е интерактивен квиз во апликација што можете да го играте со семејството и пријателите, хостирани од познати личности.

Бидејќи границите помеѓу шопингот, социјалното и забавното слабеење, времето поминато на апликации и можноста да го задржат вниманието на корисниците, најверојатно, ќе станат поважни метрика за перформанси за платформите за е-трговија.

Платформи за трговија

Според извештаите на странските медиуми, Шопе стана најпосетуваната платформа за е-трговија во југоисточна Азија, победувајќи ја Лазада на второто место и Токопедија на третото место, со просек од 184.4 милиони посети на десктоп и мобилни мрежи во првиот квартал од 2019

Според резултатите од неодамнешната студија на iPrice Group и App Annie, вкупниот просечен сообраќај на Shopee се зголеми за 5%, главно благодарение на зголемениот сообраќај во Индонезија и Тајланд. IPrice рече дека додека Shopee успеа да го задржи својот интензитет на раст во претходниот квартал, првиот квартал на 2019 се сметаше за вонреден.

Во меѓувреме, вкупниот просечен сообраќај на Лазада падна 12% од претходниот квартал, на 179.7 милиони посетители во првиот квартал на 2019. IPrice се припишува на падот на разликата во маркетинг активност помеѓу двата четвртина. Сепак, Лазада останува најпосетуваната платформа за е-трговија во Малезија, Сингапур, Филипини и Тајланд, според студијата.

Во меѓувреме, Токопедија, Букалапак и Виетнамскиот „Тики“ се меѓу првите пет најпопуларни платформи за е-трговија во југоисточна Азија, иако тие продаваат само на единствен пазар.

Покрај Индонезија и Виетнам, другата локална платформа за е-трговија која добро се претстави е Лелонг, која е на третото место во Малезија. Аргомал е на четвртото место на Филипините; Qoo10 е број еден во Сингапур; Чилиндо е трет на Тајланд.

Апликации за купување трговија

Кога станува збор за апликации за мобилни телефони, Лазада е врвен избор за потрошувачите во Малезија, Сингапур, Филипини и Тајланд, додека Токопедија и Шопе се најпопуларните апликации во Индонезија и Виетнам, соодветно. Особено за Малезија, други популарни апликации за мобилни шопинг се Shopee, taobao, 11street и AliExpress. Во меѓувреме, во Сингапур, Qoo10 Сингапур, Шопе, таобао и езбуј се првите пет најпопуларни апликации за е-трговија за шопинг.

Начини на плаќање

Индонезија е дефинитивно потенцијален пазар за мобилно плаќање. Букалапак, најпопуларната платформа за е-трговија во регионот, се здружи со ДАНА (поддржана од мравка финансиска) за промовирање на опцијата за плаќање на рати на е-паричникот BukaDana и BukaCicil, со цел да им обезбеди на потрошувачите побезбедно и попогодно искуство за дигитално плаќање.

Во Малезија, 50% од потрошувачите се загрижени за безбедноста и измамата донесена од мобилните паричници. Но, во Малезија веќе има повеќе од издавачи на е-валути 30, како што соопшти централната банка, БНМ. Севкупно, има некои позитивни изгледи за е-плаќања, како што е GrabPay од Сингапур, плаќања alipay и WeChat од Кина и локални конкуренти Boost and Touch 'n Go.

Околу 80 проценти од овие имаат банкарски сметки, но само 5.7 проценти имаат кредитни картички. PayPal е далеку најпопуларниот метод на плаќање за е-паричници. И за картички, на пазарот скоро доминираат Visa (79%) и MasterCard (20%). Тајланд турка повеќе учесници во индустријата да усвојат плаќања за мобилни телефони. LINE обезбедува зајакната LINE Pay, служејќи околу проценети 4.5 милиони корисници во Тајланд. Гарена нуди паричници на AirPay, како и паричници на TrueMoney. Друг метод безготовински е националната програма за електронско плаќање PromptPay.

Во општеството „Пари е крал“ од Виетнам, Пари на испорака е доминантен начин на плаќање. MoMo прераснува во најголемиот провајдер на мобилни паричници во Виетнам, преку градење партнерства со широк спектар на локални играчи и на клиентите им обезбедува искуство со богатство.

Банкарските картички се најпопуларните начини на плаќање во високоразвиениот Сингапур. Сингапур има загриженост во врска со безбедноста на податоците и приватноста во електронските плаќања. Постои проблем дека разни финансиски институции во Сингапур работат самостојно и шемата за издавање на банкарски картички е мошне фрагментирана. Околу 56 проценти од кредитните CARDS се планираат да ги издаваат локалните институции.

Високото ниво на измама и сајбер напади на Филипините ги натера потрошувачите да бидат претпазливи на трансакциите преку Интернет. Алибаба мравка финансиска, во врска со GlobeTelecom, добро познат давател на услуги за мобилни телефони на Филипини, Минт, компанија за дигитални финансии и групацијата Ајала, оператор на трговски центар, започнаа со промоција на „плаќање за скенирање“ на GCash на Филипините.

Tax Rемулации

На сликата погоре е прикажана состојбата со регулативата за данок на е-трговија на шест големи пазари во Југоисточна Азија. Во Индонезија и Тајланд, данокот за е-трговија се предвидува да го зајакне растот на социјалната трговија затоа што, за разлика од пазарите, тие се неконтролирани. Сингапур може да забележи и намалување на прекуграничното купување бидејќи цените се зголемуваат со воведувањето на данок на стоки и услуги (GST) на стоки и услуги за електронска трговија од странство. Во моментов, 89% од сите прекугранични трансакции во регионот Азија-Пацифик ги спроведуваат Сингапурците.

Логистика

Во табелата подолу се прикажани најновите рејтинзи и рангирање на земји од индексот за ефикасност на логистиката 2018 на Светската банка (FPI), детална глобална анализа која меѓусебно споредува десетици земји да ги рангираат и рангираат нивните логистички способности.

Сите овие земји во моментот доживуваат брза урбанизација, што обично води до зголемена побарувачка за инфраструктура и стоки за широка потрошувачка. Дефинитивно има значителен простор за подобрување, бидејќи целокупната инфраструктура е сè уште лоша.

И логистичките компании треба да се справат со зголемената побарувачка и да ја поддржат процутната економска активност на секоја земја. Адаптирањето кон брзо менување на технологијата е неопходно за да се обезбедат ефикасни решенија, сепак. Доброто управување со процесот на логистика бара ефикасност и сигурност. Затоа, логистичките компании треба да стекнат технологија што може да го насочи целиот ланец на снабдување.

Пронајдете добитни производи за продажба на апликација.cjdropshipping

Фејсбук Коментари