fbpx
Преглед на пазарот за е-трговија на Југоисточна Азија
06 / 20 / 2019
Најдобра компанија за испорака, логистика или шпедиција 10 доставува од Кина до целиот свет
06 / 21 / 2019

Повеќе модели за деловно работење, разновидни придружни заслуги

Од ажурирањето на CJ Affiliate на крајот на мај, јас сфаќам дека сите сте ги искусиле неговите придобивки до одреден степен. Од она што го научив, дизајнот на кориснички интерфејс е поточен што овозможува подобра интеракција; паузите се уште пократки како резултат на непречена работа; се додаваат различни анализи на податоци во контролната табла за да ви помогнат да го разберете јасно вашиот бизнис. Сепак. сите овие се само додатоци. Најважната нова карактеристика е нашите три нови деловни модели кои ќе ви понудат или исклучително едноставна поставка или ексклузивни производи со згоден профит.

Сега има вкупно четири деловни модели. Како и да е, без оглед кој модел ќе го изберете, секогаш можете да се чувствувате уверено во врска со производите, обработката на нарачката, испораката и услугата по продажбата - ние ќе се погрижиме за сите нив и ќе ве одржуваме фокусирани само на зголемување на деловните активности. Па, прво да ги пробаме разликите во овие модели.

1 Оригинален модел

Оваа има најмалку ограничувања во вашата онлајн продавница. Вие сте слободни да го дизајнирате главниот интерфејс на вашата веб-страница, да изберете производи за продажба по категории и да ја прилагодите цената на производот и стапката на провизија. Доколку сте заинтересирани, проверете го овој напис за повеќе детали> https://cjdropshipping.com/2019/03/05/cj-affiliate-program-new-interface-for-being-dropshipping-suppliers/ Ве молиме имајте во предвид дека доколку веќе сте член на партнер, првичниот модел ќе биде избран стандардно во новата верзија.

2 Стандардно CJDropshipping

Не сакате да поставите ништо за вашата веб-страница? Повеќе корист за правење пари на најлесниот начин? Во овој случај, нашиот стандарден модел ќе ви одговара најдобро. Не е потребна друга операција од регистрација и додавање на информации за вашата сметка за примање. Вашите клиенти директно ќе купуваат производи од официјалната веб-страница на CJ по наша цена преку вашата заедничка врска и 2% од нивната нарачка ќе се смета за вашата комисија. Тоа е тоа. Супер едноставно, нели?

3 Приватни производи

Со овој модел, можете да изберете парчиња 40 од очекуваните производи со тенденција од CJDropshipping. Овие избрани производи ќе бидат скриени на CJDropshipping од кој било друг и ќе бидат видливи само на вашата веб-страница. Ова ви овозможува да бидете поконкурентни на пазарот бидејќи производите се ексклузивни за вас. Затоа, можете да ја поставите цената по секоја цена. Покрај тоа, функцијата за интерфејс е исто така достапна за да имате свое лого, транспарент и домен за вашата веб-страница.

4 Единечен производ

Прилагодениот интерфејс е исто така достапен во овој модел. Ако сте прилично сигурни само со еден единствен производ, победничкиот, тогаш обучувајте ги учениците или пријателите да го продадат за да добиете дарежлив износ на исплати. Прекрасно! Само поставете ја целата веб-страница со само еден приватен производ и прилагодете ја стапката на профит како што сакате. Можете да испратите барање за извори за сите производи до нас и да ги комплетирате производите што увезуваат со нашиот моќен систем. Производот никогаш повеќе не ви пречи.

Друг белег на нашата придружна програма е сопствениот домен. Достапно е за приватни производи, единечен производ и оригинален модел. Затоа, прво треба да изберете модел, а потоа да го поставите доменот. Забележете дека откако ќе се постави доменот или ќе има регистрирани клиенти поврзани со вашата придружна сметка, вашиот деловен модел нема да може да биде сменет. Потребни се нови придружни сметки за промена на моделот. Затоа, подетално погледнете го описот на овие четири модели погоре и направете избор внимателно.

Ако изберете модел со достапна карактеристика на домен, следното нешто што можеби ќе ве интересира е како да го поврзете вашиот домен со нашиот интерфејс. Па еве го!

Во 'Онлајн продавница'> 'Општи поставки', кликнете на 'Персонализирај' под тековниот домен. Внесете го вашиот домен со http: // или https: // и продолжете на „Следно“.

За да го потврдите вашиот домен, следете ги чекорите во нашите Најчесто поставувани прашања, копирајте ги и додајте ги информациите во управувањето со DNS и обезбедете ги датотеките Pem / Key ако е потребно.

После ова, во „Интернет-продавницата“> „Детално поставување“, поставете го името на вашата продавница, условите за користење и политиката за приватност, така што вашите клиенти можат да разберат и да се чувствуваат безбедно на вашата веб-страница.

Последно, но не и најмалку важно, можеби се прашувате колку ќе заработите од оваа придружна програма. При изборот на вашиот деловен модел, ќе видите дел со име „Комисија стапка“. Ова е всушност одредено од цената на производот. Ако вашата цена е точно иста како нашата, тогаш стапката е 2% од вредноста. Ако вашата цена е повисока од нашата, тогаш разликата во цената е вашата провизија. Каква и да е стапката, комисијата може да се повлече само кога има десет платени клиенти на вашата сметка. И можете да уживате во профитот од одреден клиент за цела година, почнувајќи од нивниот прв налог.

Тоа е доста. Ве молам, дозволете ми да знам дали сè уште имате поврзани прашања коментирајќи подолу. Забавувај се!

Фејсбук Коментари