fbpx
Која е најмногу главоболка во бизнисот за испорака на капки? - Историја на развој на методот на испорака
07 / 01 / 2019
Квалитетна инспекција служба
07 / 01 / 2019

Популарни бразилски начини на плаќање преку Интернет

Пред да брзате да ја преведете вашата веб-страница на португалски јазик или да разгледате канцелариски простор во Сао Паоло, вреди да одвоите време да размислите како вашите потенцијални бразилски клиенти можеби сакаат да плаќаат за вашите производи или услуги. Употребата на картички во Бразил е релативно голема, а Бразилците ретко плаќаат за ништо целосно. Повеќето трансакции преку Интернет се плаќаат на рати. Методите засновани во готовина, како што е Болето Банкрио, се исто така популарни и ќе им овозможат на бизнисите пристап до Бразилците без кредитни картички.

Популарни бразилски начини на плаќање преку Интернет

Население во Бразил: 202 милиони
Интернет пенетрација: 53%
Пенетрација на паметни телефони: 26%
Индекс на набавка на моќност: 38

Кредитни картички - Удел на пазарот: 69%
Како еден од најчестите и најпопуларните начини потрошувачите да прават набавки преку Интернет, кредитните картички се користат во 69%. Мултинационални финансиски корпорации како Visa, MasterCard, Maestro, American Express и Откријте ги процесите на плаќање помеѓу трговците и банките што издаваат картички, овозможувајќи им на милиони корисници ширум светот да купуваат со користење на брендирани кредитни картички. Сепак, важно е да се прави разлика помеѓу националните и меѓународните кредитни картички. Националните картички можат да се обработуваат само во бразилскиот Реал (BRL), додека меѓународните кредитни картички можат да ги обработуваат и странски и локални валути. Но, бидејќи само 20% од бразилските купувачи имаат пристап до меѓународни кредитни картички, клучно е трговците да имаат пристап до локалните кредитни картички.

Boleto Bancario - Пазар на споделување: 24%
Boleto Bancario е популарен начин на плаќање преку интернет во Бразил кој е практично доказ за измама. Тоа им овозможува на сите клиенти да плаќаат преку Интернет или Офлајн. Тие можат да плаќаат во готово, преку мобилно или преку мрежно банкарство со помош на бар-код / ​​ваучер. Со овој метод на плаќање постои нула ризик за враќање на штета во Бразил. Клиентите кои плаќаат на Интернет со Boleto Bancario пополнуваат електронска форма со своите лични информации и добиваат печатен бар-код / ​​ваучер, кој потоа може да го земат во локална банка или продавница за погодности за да се намират со користење на готовина или која било друга опција за плаќање прифатена таму.

Хиперкард е локална кредитна картичка прифатена во Бразил. Издадени се 13 милиони картички. Hipercard претставува 8% од вкупниот удел на пазарот на кредитни картички.

Е-паричник услугата во Бразил е слична на она што го обезбедува во други земји. И PayPal и MercadoPago им овозможуваат на корисниците да складираат или додаваат пари на нивниот „виртуелен паричник“.

MercadoPago е платформа за онлајн плаќање што го олеснува испраќањето и примањето на онлајн плаќања во Бразил. MercadoPago поддржува различни начини на плаќање, вклучувајќи ги и популарните локални кредитни и припејд картички.

PagSeguro е популарна опција за бразилско плаќање преку Интернет која им дозволува на трговците да прифаќаат плаќања со кредитни картички и трансфери преку банка. Тоа е безбеден начин за клиентите да плаќаат со локално и меѓународно издадено кредитни картички во Бразил.

Е-финансирање е достапен во некои банки, како Итач, Бредско и Банко до Бразил. Не е толку често користен, бидејќи банката бара од клиентот да има претходно одобрен кредит со банката пред трансакцијата.

Банкарски трансфери се ефективен начин за плаќање во Бразил. Корисниците едноставно префрлуваат средства преку Интернет директно од една на друга сметка или прават трансфери во локалните филијали на бразилската банка, како што се Банко до Бразил, Итау, Бредско, Банрисул и ХСБЦ.

Припејд картички се картички со лимит што обично се користат за плаќање на специфични услуги (телефонски и јавни транспортни средства издадени од концесионери за јавни услуги и картички за јадење кои се овластени трговски претпријатија).

Во Заклучок

За меѓународните трговци кои сакаат да се здобијат со основа во бразилскиот пазар, се препорачува да ги имате предвид следниве клучни точки:

Огромно мнозинство бразилски потрошувачи користат кредитни картички, но заради контролата на валутата и банкарските ограничувања, најголемиот дел од нив може да се користат само во локалната валута. Затоа, на меѓународните трговци им се советува да ги обработуваат плаќањата локално.

Boleto Bancario е локален метод на плаќање кој опфаќа околу 24% од трансакциите преку Интернет, што го прави задолжителна опција за плаќање за меѓународни трговци сериозна за постигнување масовна публика на пазарот.

Делумно, како резултат на преференциите на локално плаќање, како што се плаќање со рати и користење на локални методи како што е Хиперкард, PagSeguro е бавен во однос на влегувањето, во споредба со другите пазари во развој. Сепак, ова се менува, а мобилниот брзо станува клучен продажен канал во Бразил.

Фејсбук Коментари