fbpx
Пет топло-продажба на производи за кампување во лето, како и белешки за избор
07 / 04 / 2019
Најдобри веб-страници на 8 за анализа на податоци во реално време
07 / 05 / 2019

Зошто Следењето број не работи? Синхронизирај ги броевите за следење пред или по испраќањето

Некој може да биде збунет зошто бројот за следење не работи. Написот ќе одговори на прашањето.

Постојат два начина за синхронизирање на бројот за следење на нарачките, синхронизација пред испраќање и синхронизација по испраќањето. Можете да ја отворите страницата Нарачки за DropShipping => Центар за DropShipping => Чекајќи плаќање и ќе ги видите двата опција за синхронизација на бројот за следење на нарачката десно, кој е насликан во црвена кутија на следната слика. Написот ќе ги претстави детално.

1.Синхронизирајте пред испраќање

Ако изберете синхронизација пред испраќање, бројот за следење ќе се синхронизира во вашите продавници пред да се испратат нарачките.

Позитивни: Yourе се појави во вашата продавница на Shopify дека нарачката е исполнета брзо и од вашите клиенти може да сметаат дека ја исполнувате нарачката брзо. Ако вашата нарачка е ставена подолго време и ви треба приоритет за да обезбедите број за следење, можете да изберете да се синхронизирате пред испраќање.

Конс: Ние ќе ја обработиме вашата нарачка истиот ден откако ќе ја платите. Ако имаме акции во нашиот магацин, можеме да го испратиме вашиот пакет за вас во истиот ден. Сепак, за некои производи, нашиот магацин нема доволно попис, затоа треба да го набавиме од фабриката. Може да потрае 2-4 дена за да ја примиме стоката. И ако вашиот производ е популарен производ, многу фабрики може да немаат попис. Во тоа време, можеби ќе треба да почекате неколку дена или подолго. Може да контактирате со вашиот агент за одредено време. Меѓутоа, бидејќи бројот за следење е синхронизиран во вашата продавница, вашиот клиент може да ја прими поштата со број за следење испратена од продавницата на Shopify, но бројот за следење во овој момент нема информации за следење, што ќе предизвика многу проблеми.

Совети: Ако купите доволно приватен инвентар во нашиот магацин или сакате да го приоритетте синхрониот број за следење, можете да изберете да се синхронизирате пред да се испраќаат.

2.Синхронирај По испраќањето

Ако изберете Sync After Dispatching, бројот за следење ќе биде синхронизиран во вашите продавници по испраќање нарачки.

Позитивни: Може да го избегне проблемот дека нема информации за следење долго време откако ќе се обезбеди бројот за следење, што може да предизвика прашања и поплаки од вашите клиенти. Willе го генерираме бројот за следење, но бројот за следење нема да биде синхронизиран во вашата продавница сè додека не го испратиме вистинскиот пакет. Потоа, при синхронизација на бројот за следење, СП ќе ја активира функцијата за испраќање е-пошта на Shopify за да ве потсети дека вашиот пакет на клиенти е испратен. Можете да ја поставите содржината на е-поштата во вашата продавница на Shopify и ние ќе го додадеме само нашиот број за следење во зададената содржина на Shopify.

Можете да ја поставите вашата содржина на е-пошта овде.

Конс: Бидејќи нема број за следење што може да се синхронизира во вашата продавница сè додека стоката не се испрати, нарачката на вашата продавница може да биде во состојба на неисполнување, што го отежнува проценувањето дали е исплатена нарачката, што доведува до повторна обработка на редот. И, понекогаш, мал број нарачки може да биде тешко да се синхронизираат по породувањето. Во исто време, долгогодишното прикажување на неисполнети нарачки ќе го зголеми ризикот од откажување и наплата на клиентот.

Совети: За да ги намалите поплаките на клиентите, по секое плаќање можете да изберете да го синхронизирате бројот за следење во кое време според вашата нарачка. Во меѓувреме, можете да ја уредувате содржината на е-поштата и да испраќате е-пошта до вашите клиенти. На пример, информациите за следење може да бидат одложени поради потребата на логистичката компанија за време за обработка на нарачката. Ве молиме бидете трпеливи.

Пронајдете добитни производи за продажба на апликација.cjdropshipping

Фејсбук Коментари