fbpx
ДОС И НЕ ДВЕТЕ за време на изборот на производи на Амазон Dropshipping
07 / 10 / 2019
Како да ја поставите политиката за испорака на продавницата за испорака на капки на клиенти?
07 / 12 / 2019

Како да поставите формула за испорака на продавницата за Shopify

Испораката е несомнено значајна работа за водење бизнис, особено преку прекуграничен бизнис. Како да поставите испорака е важен дел. Написот се обидува да воведе како да поставите формула за испорака во продавницата „Шопсиф“.

Листа за проверка на испорака
Листата за проверка на испорака во „Шопифе“ беше донесена тука:
1 Поставете ги вашите стапки и методи за испорака
2 Додадете тежи производи
3 Изберете го преферираниот вид пакет
4 Добијте бесплатен материјал за пакет
5 Печатете етикета за испорака на тест

Првично поставување
Пред да започнете со испорака на вашите производи, треба да додадете некои информации за вашата деловна активност на Испорака страница во вашиот администратор на Shopify.

Да го пронајдам Испорака страница со поставки:

Од вашата администрација на Shopify, кликнете Подесувања, а потоа кликнете Испорака.
На следниот дел:

Додадете адреса за потекло од испорака

Ако ги испраќате вашите производи од некаде различно од главната канцеларија на вашата продавница, можете да наведете посебно потекло за испорака за да бидете сигурни дека вашите даноци и пресметаните стапки за испорака се точни.

Забелешка:
Ако следите попис на повеќе локации, тогаш овие чекори не се применуваат. Наместо тоа, вашата адреса на продавницата се користи како потекло од превозот, што се користи при пресметување на стапките на испорака и создавање етикети за испорака.

Чекори на работната површина:
1 Од вашиот администратор на Shopify, одете до Подесувања > Испорака.
2. Во Потекло од испорака секција, кликнете Уреди адреса:

3 Внесете ја адресата на локацијата од која ги испраќате вашите производи и потоа кликнете Зачувај:

Променете го потеклото на испорака

забелешка
Овие чекори се применуваат само ако користите повеќе локации.

Откако ќе овозможите повеќе локации, вашите стапки за испорака се пресметуваат врз основа на локацијата што е поставена како потекло од превозот.

Може да поставите која било од вашите активни локации да биде потекло од испорака. Сепак, апликациите и деактивираните локации не можат да бидат поставени како потекло од превозот.

Ако го промените потеклото на испорака на локација каде превозникот не е поддржан, тогаш стапките за тој превозник се скриени на исходот. На пример, ако го поставите потеклото на испорака на локација во Соединетите Држави, тогаш стапките на Канада Пост не се прикажани на исходот.

Цени за купување етикети за испорака од администраторот на Shopify се пресметуваат врз основа на локацијата за исполнување, а не на потеклото на испорака.

Чекори на работната површина:
1. Оди до Подесувања > Испорака.
2 Во Испораката од делот, кликнете Променете го потеклото на испорака.
3 Изберете локација и потоа кликнете Зачувај.

Додадете тип на пакет

Забелешка:
Ако вашата продавница е надвор од Соединетите држави и Канада, тогаш можете да додадете само еден најпосакуван вид пакет.

Ако вашата продавница е во Соединетите Држави или Канада, тогаш можете да ги зачувате димензиите и тежините на видовите најпосакувани пакети на страницата за поставки за испорака во администраторот на Shopify.

Чекори на работната површина:
1 Од вашиот администратор на Shopify, одете во Поставки> Испорака.
2 Во делот Пакети, кликнете Додај пакет:

3 Во дијалогот, внесете ги потребните информации за типот на пакетот:

Некои типови пошта имаат ограничувања за големината на пакетите што можете да ги користите за испорака на вашите производи. Известување за применливи ограничувања на големината ќе се појави на дијалогот кога ќе креирате нов вид пакет.
(Совет: Ако вашата продавница е со седиште во Соединетите држави, тогаш можете да додадете пакување со рамна стапка USPS.)

4. клик Додадете пакет.
(Забелешка Димензиите на огласеното поле може да се однесуваат на внатрешноста на пакувањето, затоа е важно да ги измерите надворешните димензии на вашите кутии.)

Уредете или избришете го типот на пакетот

Може да уредувате или бришете постоен вид пакет со кликнување на неговото име во делот пакети секција.

Чекори на работната површина:
1 Од вашиот администратор на Shopify, одете во Поставки> Испорака.
2 Во делот Пакети, кликнете Уреди веднаш до типот на пакетот што сакате да го уредите:

3 Во дијалогот, внесете ги промените и потоа кликнете Зачувај, или кликнете Избриши пакет:

Следните чекори
Пред да започнете со испорака на нарачки на вашите клиенти, треба да:

Регионите и државите што ги испраќате се познати како транспортни зони. Секоја зона на испорака вклучува стапки за испорака кои важат за клиенти чии адреси се во таа зона. Можете да ги видите моменталните зони на испорака и стапките на испорака на Испорака страница во вашиот Shopify admin. Ако клиентот влезе во адреса за испорака која е во регион надвор од вашите зони за испорака, тогаш ќе бидат известени дека нема стапка на испорака за нивната област.

После тебе постави зони за испорака за местото каде што сакате да ги испраќате вашите производи, можете да ги изберете методите што ќе ги користите за да им ги добиете нарачките на вашите клиенти. Можете да понудите неколку начини на испорака за зона за вашите клиенти да можат да одберат од опсегот на брзини и трошоци за испорака при исплата:

  • Создадете цени засновани или стапки на база на тежина за редовни поштенски услуги.
  • Ако вашата продавница е во планот за Напредно продавница или повисоко, тогаш можете да понудите пресметани стапки за испорака од USPS, Canada Post, FedEx, UPS-от и други превозници кои користат ваши сопствени ингеренциите. Пресметаните стапки се достапни на сите планови ако користите Испорака со Shopify.
  • Изберете од достапните услуги за исполнување и испуштање што ќе ги испраќаат вашите нарачки за вас.

Пронајдете добитни производи за продажба на апликација.cjdropshipping

Фејсбук Коментари