fbpx
Како да ја поставите политиката за испорака на продавницата за испорака на капки на клиенти?
07 / 12 / 2019
СП ќе се интегрира со Лазада за Dropshippers
07 / 15 / 2019

CJ ќе се интегрира во Shopee за dropshippers. Шопе е водечка платформа за е-трговија под Море Груп. И тоа е мобилен пазар специјално дизајниран за купувачите и продавачите да уживаат во брзи, нежни и безбедни трансакции преку силно плаќање и логистичка поддршка. Шопе за прв пат беше лансиран во Сингапур во 2015 и оттогаш го прошири својот дострел до Малезија, Тајланд, Тајван, Индонезија, Виетнам и Филипини. Им служи на корисниците во Југоисточна Азија и Тајван да купуваат и продаваат производи преку Интернет. И Шопе има за цел постојано да ја зајакнува својата платформа и да стане дестинација за избор на е-трговија преку регионот преку постојана оптимизација на производот и локализирани стратегии засновани врз корисниците.

историја

2015, Shopee започна ориентиран кон општеството и мобилен центар во Сингапур, каде што корисниците можат да разгледуваат, купуваат и продаваат производи во секое време и на кое било место. Во комбинација со поддршка од логистика и проток на плаќање, платформата има за цел да го направи онлајн купувањето лесно и безбедно и за продавачите и за купувачите. Набргу потоа, таа започна веб-страница што ќе конкурира на други рапидно растечки страници за е-трговија како Лазада, Токопедија и АлиЕкспрес. Со цел да се биде различен, Шопе обезбедува гаранција за купување преку Интернет преку сопствената услуга за гаранција „Гаранција на Шопе“. Претходно, му плаќаше на продавачот додека купувачот не ја прими нарачката.

На октомври 28, 2015, Аукцијата Shopee беше официјално лансирана во Тајван и влезе во пазарот за е-трговија C2C, со главна карактеристика „продадете веднаш по аукцијата“ за 30 секунди.

На април 17, 2017, Аукцијата Shopee започна да наплатува такси за трансакции од 0.5 проценти и 1.5 проценти за трансакции со кредитни картички.

На јули 3, 2017, во Аукцијата Shopee беше лансирана нова услуга Shopee Shopping Mall, заземајќи ги деловните можности на B2B2C.

На август 24, 2017, Аукцијата Shopee, беше официјално надградена во Shopee.

На март 14, 2018, Shopee го лансираше трговскиот центар 24h, најавувајќи го неговото влегување на пазарот B2C и обезбедувајќи испорака 24-час.

Раст

Во 2018, GMV на Shopee за целата година беше 10.3 милијарди американски долари, со годишен раст од 149.9%. Растот на Шопе е резултат на неговиот динамичен работен модул и стратешкиот план за експанзија во регионот на Југоисточна Азија. Во пазарот на електронска трговија во Југоисточна Азија повеќе од 74% сообраќај произлегуваат од мобилни корисници и Shopee добро го стори тоа во привлекување на овој сообраќај кон нив. Неговото присуство преку каналите за социјални медиуми и јазиците што се лесни за корисниците, го направија повеќе популарен кај купувачите. Леснотијата на продажба привлекува се повеќе и повеќе продавачи да продаваат на својата платформа. Во моментов, Shopee имаше над 7 милиони активни продавачи и овој број постојано се зголемува со текот на времето. Има повеќе од 200 милиони преземања на апликации. И просечната месечна посета за Shopee замина кај 147.6 милиони посетители во Q4 на 2018 со пораст од 74%.

избирање Pпроизвод

Има некои информации од каде може да се повикате да знаете за мислата на избраните производи на Шопе:

 • Споделување на извештаи за неделен менаџер на производи
 • Официјалната официјална сметка на WeChat
 • Официјалната почетна страница
 • Страницата со топла продажба на податоци
  http://www.haiyingshuju.com/wish/index.html#/index/goodSearch
 • Платформите со иста публика, како што се Лазада, 11street, Q100, Лелонг, Токопедија
 • Избор на серии Tik Tok
 • Извори страници

Врвни производи и категории

Врвни категории на Shopee се Fashionенска мода, машка мода, играчки, деца и бебиња, храна и пијалоци и мобилни телефони и гаџети.

1. omenенска мода

Врвните производи на женската мода се кулоти, обетки и патики.

2.Машка мода

Врвните производи на машката мода се апчиња за освежување на патики, зајакнување на производителот на бело, чевли.

3.Тој, деца и бебиња

Врвните производи на играчки, деца и бебиња се влажни марамчиња, пелени од мампико, влажна торба.

4.Храна и пијалоци

Врвните производи на Храна и пијалоци се мило-пакет пијалок, солена индомска сол, кики тестенини.

5.Мобилни и гаџети

Врвните производи на мобилни и гаџети се pokemon go Auto, механичка тастатура, xiaomi amazfit.

Запомнете: Додадете концизен и прецизен опис на производот и обидете се да добиете фер оценки за вашите производи, како и користете квалитетни слики заедно со вашите производи.

Предности на Шопе

1. Бесплатно за сите

Shopee не наплатува во секој случај, тоа е платформа за продавачите да истражуваат без да имаат никакви квалификации за плаќање. И нема надомест за наплата или провизија и нема трошоци за преземање.

2 Чувајте ја приватноста

Продавачот не треба да ги открива личните податоци за контакт на купувачот за функцијата „Чет“ што може да започне разговор помеѓу продавачот и купувачот во рамките на апликацијата.

3 Лесно плаќање

Купувачите можат да извршат плаќање за сите негови набавки преку кредитна картичка и преку банкарство преку Интернет, без да се соочуваат со проблеми да мора да направат патување до машината за да извршат плаќање. И продавачите не треба да го контролираат целиот банкарски трансфер / плаќање направено преку кредитна картичка или преку Интернет банкарство за нивните артикли затоа што Shopee ќе ги направи сите совпаѓања за да се осигури дека целата исплата е точна.

4 Навремена служба за клиенти

Услугата за клиенти на Shopee е секогаш повик за да се обезбеди поддршка за сите работи во врска со услугата Shopee од плаќање, до статусот на испорака до квалитетот на производот.

5 Проширете ги вашите хоризонти

Со Shopee, како продавач, ќе можете да ја проширите вашата база на клиенти и како купувачи, можете да доживеете големи зделки и да купувате во секое време и на кое било место.

6 Споделување

Можете да ги споделите вашите омилени производи или своја продавница со вашите пријатели и семејството на социјалните медиуми, што на купувачите им нуди одлично искуство за купување.

7 Меѓународна платформа Shopee

Меѓународната платформа на Shopee (кратко „SIP“) има за цел да обезбеди брзи, ефикасни и безбедни решенија за еднократна употреба за прекугранична е-трговија во југоисточна Азија за продавачите и на клиентите да им обезбеди услуги со целосна платформа. Продавачите треба само да отворат продавница во една од седумте страници на Шопе и ќе отворите други страници во исто време. Информациите за производот исто така можат автоматски да се преведуваат и синхронизираат на други страници.

Дознајте повеќе за Shopee од следниве врски:

Официјална веб страна : https://shopee.com/ & http://shopee.com.my/mobile/

Официјален Фејсбук: https://www.facebook.com/ShopeeMY

Официјален Инстаграм: https://instagram.com/shopee.my/

Официјален Твитер: https://twitter.com/shopeeid

И, ако сакате да отворите продавница на Шопе, треба да ги подготвите следниве работи:

 • Деловна лиценца на претпријатие или самовработено
 • Лична карта на правно лице
 • Слики од екран на нарачки направени во позадина на е-трговија платформа скоро 3 месеци

Забелешка: Самовработените квалификации се достапни само во Тајван за првата продавница.

Пронајдете добитни производи за продажба на апликација.cjdropshipping

Фејсбук Коментари