fbpx
Како да започнете бизнис со продавници со ShopMaster
07 / 30 / 2019
Алтернатива за развој на вашата деловна електронска трговија 10 Oberlo Dropshipping
07 / 31 / 2019

Како да користите услуга за исполнување на СП?

Сервисен производ е еден вид услуга за исполнување на СП што ви овозможува да испраќате свои производи до нашиот магацин и ние спакуваме и испраќаме за вас. Кога имате некои нарачки, можете директно да поставите нарачки до нашиот систем и ние ќе ги испратиме од нашиот магацин. Наплатуваме само некои давачки за услуги. Како функционираат овие чекори во CJDropshipping?

Прво, треба да аплицирате услужен производВе молиме следете ги чекорите подолу.

1 Оди до твојата CJ > Производи > Сервисни производи > Производи > Применуваат услужен производ

2 По клик Применуваат услужен производ, оставете ја пораката или испратете УРЛ-адреси на производи до СП и поставете ја сликата на производот за преглед. СП ќе го разгледа дали да го одобри. Можете исто така да го проверите Разгледување.

3 Постојат три статуси на вашиот апарат. Ако се помине, ќе се покаже натаму Мој. Другите двајца се Разгледување и Одбиено. Ако СП не го одобри апаратот, тој ќе се појави Одбиено.

4 Откако ќе го помине СП, треба Додадете број за следење. Бројот за набудување е оној што треба да го обезбедите сами, затоа што вие сте вие ​​кои ја купувате стоката и дозволувате компанијата за испорака да ги испраќа во магацини на СП. Бројот за следење е обично од превозот компанија.

5 На страната на Додадете број за следење, магацин мора да бидат пополнети правилно или производите не можат успешно да пристигнат во магацин. Ако го немате следење на број привремено, можете да го пополните не подоцна од датумот кога вашите производи пристигнуваат во магацин.

И за Надомест за етикетирање и Провизија за проверка на квалитет, можете да изберете прифати or Одбиј. Надоместокот за етикетирање е еден вид такса за услуга што ние ги означуваме производите за вас. Надоместокот за проверка на квалитет е еден вид наплата за услуга што ја правиме инспекцијата за квалитет на производите за вас и наплатуваме. Ако не треба да направиме инспекција за квалитет за вас и производите се оштетени кога се складираат, ние не сме одговорни за оштетените производи. Вие мора да бидете одговорни за нив.

6 Откако ќе ги пополните сите информации, серискиот број автоматски се генерира. Треба да го отпечатите и залепите на пакетите што се погодни за магацините да ги разликуваат услужните производи и залихите во.

7 Има четири статус на вашата пратка, Чекаат испорака, испорачана, завршена, отфрлена. На Одбиено, кога се оштетени неколку производи, доколку е прифатливо, можете да комуницирате со СП или да изберете Се согласувам да се регистрирате рачно од себе до залихи во.

Досега заврши постапката за користење на исполнетата услуга. Потоа, ако имате продавница поврзана со СП, чекорите за тоа како да поставите нарачка се исти со онаа на нарачките за пукање и поврзаните такси ќе бидат одземени од вашите поставени нарачки. Ако немате продавница поврзана со CJ, можете да увезувате нарачки преку Excel или CSV.

Забелешка:
Како да поставите автоматски обработка на нарачки за испорака од CJ APP?
Како да увезувате нарачка Excel или CSV?

Фејсбук Коментари