fbpx
Добавувач на измет во Хангжу, Шенжен Кина - Wiio и Тан Брат
08 / 02 / 2019
Како да се генерира фактура што содржи нарачки за одредено време?
08 / 02 / 2019

Како да ги пренесете продавниците на друга сметка на СП?

Со оглед на тоа што на некои клиенти им е потребна услуга за пренесување овластени продавници, каде што некои клиенти без време и енергија можат да поканат некој кој е подготвен да овластува продавници, а потоа да биде пренесен, на системот CJ се додава нова функција што може да ги пренесе овластените продавници. Така, како да се пренесат овластени продавници?

Ве молиме, прочитајте ги следниве процедури.

Забелешка:
Операциите треба да ги спроведува примачот на овластената продавница што е поставена за безбедност. На пример, ако А сака да ја пренесе овластената продавница во Б, Б треба да биде тој што ги спроведува следниве чекори.


1 На контролната табла CJ, кликнете Овластување, и кликнете Shopify, потоа кликнете Продавница за трансфер. Ако продавницата не е на Shopify додека е во Woocommerce, eBay, Shipstation и друго, кликнете на други платформи, чекорите се исти.

2. По кликнување на Продавница за трансфер, ќе се појави следната страница. Примачот треба да ги пополни информациите за сметката на овластената продавница, пасошот, името. Кога примачот кликне Испрати, кодот за потврда на е-поштата ќе биде испратен до тековниот сопственик на продавница. Затоа, примателот треба да го праша сегашниот сопственик на продавницата код за верификација во рок од десет минути, бидејќи кодот за верификација ќе истече по десет минути. Ако истече, кодот за верификација треба да се одврати и приемникот мора да го внесе најновиот код.

До сè е направено правилно, овластената продавница ќе се пренесе од едно на друго лице.

Фејсбук Коментари