fbpx
Зошто тарифите на Трамп не влијаат на деловно работење
08 / 06 / 2019
CJPacket ја заврши интеграцијата со сопственост
08 / 15 / 2019

Дали Dropshipping е мртов во Q4 2019?

1. Бен Малол Кажа:

Во однос на Dropshipping да е мртов… 🤦‍♂️

Сакав да упатам неколку работи за тоа Роберт Зинцепост, прво, за да дадам конструктивен фидбек, затоа што тој вложи многу време во пишувањето, што сум сигурен дека не беше во лоши намери,

И искрено, тој спомена неколку валидни аргументи што треба да се изнесат.

Но, има неколку проблеми,

Прво, не можете да кажете дека Dropshipping е мртов. Dropshipping е нешто што го прават илјадници бизниси на 100, генерирајќи милијарди.

Дефиниција за зависници: „преминете (стоки) од производителот директно на мало без да поминувате низ вообичаените канали за дистрибуција“.

ПРОБЛЕМ е дека премногумина гледаат на погрешен начин да се откажат. Не станува збор за колку производи тестирате, или колку пари сте инвестирале. Не станува збор дури и за наоѓање „победник“.

Тој менталитет е само деструктивен, затоа што го претвора во игра со броеви. И знаете што друго е игра со броеви? Пополнување билет за лотарија.

Она што го правите е само пополнување лотарија билети, со надеж дека следниот ќе биде победник.

Да, вашите шанси за победа се поголеми кога пополнувате билети за лотарија 100, во споредба со 1. Но, дури и тогаш, вашите шанси не се мали.

Дали знаевте дека рекламите на Фејсбук и производот всушност немаат речиси никаква врска со успехот на производот?

Тоа е маркетинг и позиционирање што го земате со производот….

Тоа е брендот и приказната што ја кажувате преку производот…

… И што е најважно

Тоа е врската што ја остварувате со вашите изгледи, или на потсвесно, или на свесно ниво.

Ниту едно рачно наддавање на Фејсбук, ниту стратегија за оптимизација, никогаш нема да го создаде тоа.

Ниту тестирањето на 1,000 производите нема да го создаде тоа.

Знаете зошто?

Бидејќи секој може да тестира производи, секој може да најде некои производи на али експрес, секој може да купи курс за реклами на Фејсбук и да научи да работи реклами…

... и токму таму тој беше во право. ТОА е заситена.

Но, знаете што не е заситено и никогаш нема да биде заситено? Учење да се биде РИАЛ продажби. Креирање на ПРИКАЗНА и учење да го позиционирате вашиот производ на начин што никој друг не може да го копира.

Затоа што НЕ е вашиот производ што го купуваат. Тоа е МАРКЕТИНГ што тие го купуваат.

И верувајте ми кога ќе кажам, вистинската приказна и маркетингот ќе го победат НАЈДОБРИОТ огласувач на Фејсбук во светот.

Престанете да ги пополнувате билетите за лотарија

2. Каријана Гањон Кажа:

❌Еком не е мртва! ❌

Електронската трговија е модерен бизнис преку Интернет, едноставно.

Dropshipping не е ниту мртов. Мојата банкарска сметка може да сведочи. 💸💸

🤔 Можеби имате проблеми со реклами на Фејсбук, а не.

Но, веќе знаете дека можат да работат; можеби само мислите дека се малку потешко да се оди наоколу во споредба со 2015.

И ти си во право; Фејсбук станува се потежок и потежок. Тие бараат повеќе вештини, повеќе посветеност, повеќе инвестиции. Исто како работите се зголемуваат кога конкуренцијата расте.

Доколку не сте оствариле успех со Фејсбук, препорачувам да проверите 👏 реклами за реклами на Google. Тие се тековната топка со ниска висина која не бара толку вештини за да се добие исправно.

Рекламите за купување на Google се прилично нови. Веројатно сте слушнале шепотења од нив, видовте неколку сочни слики од екранот, имате некои прашања. ❓❓❓

Па, јас сум тука да се обврзам. Јас напишав чекори за тоа како да започнете со Google. Се обидов да покријам заедно сè што ви треба за да знаете дека лесно нема да најдете на Интернет. Ова се чекори, треба да го Google за повеќе детали. Невозможно е да се покрие сè тука.

Ова се претпоставува дека имате продавница и основно знаење за ecom. Ако не ми е жал, не пишувам 594845th роман за правење продавница и како да се откажам од Али.

💰 1. Трговски центар

Првиот чекор е да го креирате вашиот трговски центар во Центарот за трговија на Google.

Ова е она што ги филтрира / одобрува / неодобрува вашите производи за реклами за купување на Google.

Вашата продавница ќе се одобри во рок од 2 недели. Ако трае повеќе од тоа, треба да следите поддршка од Google. Додека чекате, треба да преминете на следните чекори.

💰 2. Внесување податоци

Втор чекор е да креирате извор на податоци за да ги испратите податоците на вашата продавница во Трговскиот центар. Препорачувам да користите DataFeedWatch. Ако сте на Shopify, постои бесплатна верзија од самите Shopify која може да ја намали (не идеална).

Вака ќе го ставите вашиот производ во платформата на Google Ads / Merchant Center.

💰 3. Истражување на клучни зборови

Третиот чекор е да барате производи што успешно може да ги продадете на Google. Како што повеќето од вас знаат (се надевам 😂), Google е пребарувач. Луѓето влегуваат во клучни зборови и очекуваат да го добијат точно она што го бараат во резултатите.

Она што треба да направите е да ги пронајдете клучните зборови што:

✅ Не се премногу конкурентни. Не сакате да плаќате 3 $ за да кликнете.

✅ Имајте пристоен волумен. Нема поента за работа на клучен збор што има едвај сообраќај. Имам за цел 500 + пребарувања месечно.

✅ giveе ви дадам шанса да ја направите продажбата. Можете ли да одговарате на највисоките цени на конкурентот или дали тие се премногу ниски за вас? Погледнете ги постојните реклами за клучниот збор за кој сте заинтересирани и видете дали можете да одржите маргина на профит ако одговара на нивната цена. Препорачувам $ 15 +, идеално $ 25.

** Не во САД? Нема проблем! Користете isearchfrom.com за да видите реклами во САД! **

За да ги пронајдете овие клучни зборови, можете едноставно да користите „Планер за клучни зборови“ на Google! (Алатки, Планер за клучни зборови). Seeе ги видите тие метрика на клучни зборови за да ви дадат идеја.

💰 4. Преземање во рамките на специфични упатства

Во основа, луѓето кои бараат производи на Google се подготвени да ги купат. Тие бараат продавница што ги има, а веројатно и купуваат по најдобра цена.

Овде влегуваат во реклами рекламирање. Тоа е брз начин за луѓето да прелистуваат производи што им се потребни, да ги споредуваат цените и конечно да купат што им треба.

Не треба да ги убедите за купување на самиот производ; Наместо тоа, треба да ги убедите за:

✅ доверба во вашата продавница
✅ Конкуренција на цената
✅ Квалитетот на вашиот производ

Тие ловат за добра зделка. Значи, само треба да го направите тоа добро.

КАКО!

Гугл е пребарувач. Кој вели дека пребарувачот исто така вреска оптимизација! Оптимизација на пребарувачот. Да, исто што сте виделе како ги опишуваат блоговите како се обидуваат да се рангираат на првата страница во резултатите од пребарувањето.

SEO на Google Ads е малку поинаков, но сличен. За да направите оптимизација, треба да ги приклучите клучните зборови што сте ги нашле во чекор 3. Во насловот / описот. Еве неколку упатства.

✅ Должина на насловот: 60 знаци
✅ Клучни зборови% во описот: помеѓу 5 и 10%
✅ Повторете го насловот 3 пати во описот
Have Имаат само релевантни клучни зборови
✅ Избегнувајте знаци како што се /%? * $) (Во насловот. - добро е.

Дознајте повеќе со пребарување на Google (😉). SEO е уметност, премногу е долго да се објасни сè тука.

💰 5. Започнување некои реклами

Сега кога имате некои производи што чекаат да бидат одобрени во вашиот трговски центар, време е да добиете валидни реклами!

Треба да создадете '' Трговска кампања ''.

Оваа трговска кампања ќе има за цел една земја. Сите ваши производи ќе бидат вклучени во него.

За вашата стратегија за понуда, користете ги максимизираните кликне. Капајте го вашиот максимум клик по пристојна цена. Може да одите помеѓу 10 и 50 центи. Јас не препорачувам да одам повисоко; ќе ви стане тешко да остварите профит освен ако не знаете што правите. Што веројатно не сте. 😂

Ставете го приоритетот на рекламата на ниско ниво.

💰 6. Следење на вашите реклами

Полека, ќе започнете да добивате кликне и впечатоци. Ако добро сторивте, ќе започнете да добивате ПРОДАБИ! 🤑 🤑

Еве неколку проблеми што треба да ги барате:

❌ Вашата CTR е под 0.9%? Добијте подобри слики или имате подобра цена

❌ Вашата конверзија е многу мала / на 0%? Проверете дали користите точни клучни зборови или проверете дали вашата продавница е недоверлив хаос.

❌ Вие потрошивте толку многу пари и не сте оствариле продажба? Намалете ја вашата понуда!

💰 7. Отсекување на лошите патки

Не е наменет секој производ да биде победник. 😢 Време е да се справат. 🔪

Сега, во вашата општа кампања, одете до табулаторот "Производи". Во друго јазиче, отворете го табулаторот '' Ad Group ''.

Проверете ги сите производи што потрошиле повеќе од $ 20 без да повлечете конверзија. Во рекламната група, филтрирајте ги. Зачувајте го филтерот, а потоа исклучете ги сите лоши производи. Вклучете се '' Сè друго ''. 🔪

Волја, нема да потрошите цент повеќе на тоа. Тоа е надвор од вид, надвор од умот. Можете да продолжите понатаму со вашиот живот и да ги оставите лошите делови зад себе. 💔

💰 8. Скалирање

Среде сето ова, ќе најдете куп победници. Некои големи, некои мали. Мора да ги сакате сите подеднакво и да ги негувате со прекрасно внимание. 💖

Создадете нова кампања! Исто како и кампањата од порано. Само дуплирајте го вашиот стар за да го задржите резултатот од вашата реклама.

ИСПИТУВА овој пат, во табулаторот за рекламни групи, ќе го филтрирате овој ваш победник. EXе ИСКЛУДИТЕ '' Сè друго '' и ВКЛУЧУВА '' Вашиот прекрасен победник што ви носи профит '' 💖

Ставете го приоритетот на рекламата на среден план.

Не треба да го исклучувате тој производ од вашата општа кампања.

НЕМОЈ:

❌ Драстично зголемете ја вашата понуда. Пример: вашата понуда е на 0.2, не ставајте ја на 0.4! тоа е зголемување на 100% CPP. Одете постепено.

❌ Ставете луд буџет. Земете го sloooow и започнете од $ 20. Постепено зголемување ако тоа е добро.

❌ Продолжете да ја вклучувате понудата во паника. Дајте ги алгоритмите најмалку 5 дена за прилагодување. 7 е идеален.

СЕ:

✅ Задржете белешки за сите ваши промени за да можете да ги вратите ако го збркате CPP-то нагоре.

✅ Отстранете клучни зборови што не се профитабилни ако потрошат 20 $ без конверзии.

✅ Бидете нежни со вашите промени. Сакате да растат заедно, не одделно.

✅ Додајте сè повеќе производи во вашата продавница. Не можете секогаш да направите производ да продава повеќе од 10 месечно. Не е важно дали имате 500 производи што продаваат 10 месечно.

Вашата кампања можеби нема веднаш да работи! Во ред е! Почекајте 7 дена за да видите што прави Google. Ако никогаш не се врати назад, паузирајте ја оваа кампања и оставете го производот во општата кампања каде и онака заработува. Вие само губите малку прилагодување; подобро од ништо.

💰 9. Запознајте се со хемијата на Google

Со тој нов харем што ви е, вие сепак треба да направите работа.

Веројатно сте виделе како да спомнам резултат пред огласот.

Колку curубопитен beвер. 🤔 Како се оценува квалитетот на рекламата од Google.

Гугл ќе ве приоритет на аукцијата ако:

CT Вашата CTR е висока (добра цена? Добра слика? Добар точен назив?)

✅ Вашата веб-страница е добра (Товари брзо? Ниска стапка на отскокнување?)

Затоа, ќе добиете понизок ЗКП и ќе се покажете повисоко во резултатите!

💰 10. Знајте дали правите добра работа

По еден месец или два, треба да се стремите кон овие метрика:

300% + ROAS (рудникот е постојано 500% дури и во моите лоши денови)

✅ 0.3 CPC (моите се 0.5 до 0.25)

X $ 17 CPP (моите се $ 13)

✅ 5% од производите се победници (20% од рудникот се победници)

Net15% нето добивка (рудникот е 30%)

^^^^^^ Некои реални метрика за да процените колку добро работите.

Не очекував да скршам дури и пред еден месец. ✅е очекувам да заработам пред марката 2 месеци. Ако не сте, вие правите нешто ПРАВО! И треба да го подобрите вашиот систем.

Треба да пронајдете неколку победници пред 2 / 3 седмици. Вашите победници веројатно ќе останат профитабилни; така, колку повеќе ќе најдете, толку повеќе пари ќе заработите и толку повеќе ќе можете да ги тестирате ангажирајќи Вас со профит за да направите дури и побрзо. 💯

Ова е груб нацрт за тоа како да започнете со рекламите на Google. Не е целосно; има премногу да се каже на едноставен пост на Фејсбук. Но, доволно е да ја натерате топката и да започнете свое истражување.

Гугл е РИПЕ за ваш побарување. Тоа е МАСИВНА, НЕПОДВИДНА, ПРЕДМЕТНА платформа. Тоа е „стариот“ Фејсбук каде што можете да повлечете смешни РОАС, со смешни напори. Фала ми подоцна 😉

** Сè уште е деловна активност, сè уште бара почетна сума на напори, а пред да ја автоматизирате, ќе мора да ја совладате. Но, јас сум мрзлив, мрзлив газ (10 месеци годишно на одмори, некој? 😨 Чекај, што? 😱), и ако го натерав да работи - па можеш ли! **

Уживајте! 😉

3. CJDropshipping Кажа:

Ако Dropshipping мртов, CJ ќе умре наскоро. Само внимавајте на СП, ќе знаете дали dropshipping работи или не.

Фејсбук Коментари
Енди Чоу
Енди Чоу
Вие продавате - Ние извориме и испраќаме за вас!