fbpx
CJPacket ја заврши интеграцијата со сопственост
08 / 15 / 2019
Како да се летам во Шведска, Норвешка без да плаќаат данок од клиент?
08 / 26 / 2019

Како да ја поврзете вашата продавница Лазада со апликацијата CJ Dropshipping?

На јули 15th, објавивме статија: СП ќе се интегрира со Лазада за Dropshippers да објавиме дека ќе започнеме со нашата интеграција со платформата Лазада. После еден месец, ја комплетираме интеграцијата со Лазада, што значи дека можете да ја поврзете вашата продавница Лазада со CJ Dropshipping и ние извор и испраќаме за вас. Од денес па натаму, можеме да работиме заедно за да го зајакнеме нашето деловно работење.

Потоа, еве нешто како да ја поврзете вашата продавница Лазада со CJ Dropshipping.

1.Вклучи се во CJDropshipping и внесете ја вашата табла. Најди го Овластување > Лазада > Додадете продавници

2 Кликнете Додај продавници, страницата за овластување ќе се појави како што покажува следната слика. На оваа страница, можете да изберете англиски, Кинески и Виетнамски јазик. Потоа, пополнете ги потребните информации, вклучувајќи Земја, е-пошта и лозинка. Ако има нешто лошо во информациите за вашата земја, можете да изберете Прекугранична земја како земја, но тоа може да донесе не толку непречена услуга како онаа на другите специфични земји.

До сега, завршија потребните чекори на овластување за продавница Лазада. Сепак, постојат две карактеристики што треба да ви го посветат вниманието заради ограничувањата на Лазада.

Прво, кога ги спроведувате нашите листа функција која директно може да ја стави нашата Опис на производот во вашата продавница Лазада, можете да го ставите производот што го сакате во различни категории на кои припаѓа, затоа што некои категории не се достапни што не влијаат врз целосното исполнување на вашите нарачки. На пример, на сликата, не е важно дека предметот класифициран како Кујно чување може да се стави на чанти и патувања.

Второ, за да се заштити приватноста на евентуалните клиенти, платформата Лазада има одредено ограничување на приватните информации што вие, продавачите, треба да ги пополните сите потребни информации како адреса, телефон, итн. Кога нарачките се внесуваат во системот CJ, сите информации се невидливи што значи дека треба да го направите тоа рачно.

Сето тоа е за тоа како да ја поврзете вашата продавница Лазада со CJ APP. CJDropshipping рапидно расте, завршивме со интеграција со платформи како Shopify, eBay, Woocommerce и денес Lazada и други. Исто така, се интегрираме со други платформи како Shopee. Откако ќе ги завршиме тие, апсолутно ќе ви кажеме момци веднаш. CJDropshipping секогаш продолжува да се движи.

Фејсбук Коментари