fbpx
Како да се летам во Шведска, Норвешка без да плаќаат данок од клиент?
08 / 26 / 2019
925 сребрен накит е нова модерна категорија за измет
08 / 30 / 2019

Повлекување на САД од универзалната поштенска унија: Како да се прескокне зголемувањето на цената на испорака на е-пакетот?

На октомври 17, 2018, администрацијата Трамп објави дека планира да се повлече од договорот за универзална поштенска унија од причина што има спор околу намалените поштенски цени што се наплаќаат на кинеските пакувања што се испраќаат во Соединетите држави. Овој потег е дел од постојаните напори на администрацијата за израмнување на полето за играње помеѓу кинеските и американските бизниси. Повлекувањето нема да стапи на сила една година. И во текот на годината, преговорите се во тек, и постои надеж дека страните би можеле да постигнат задоволителен договор за одржување на учеството на САД во Универзалната поштенска унија (УПУ).

Што е УПУ

Универзалната поштенска унија основана со Договорот од Берн на 1874 е специјализирана агенција на Обединетите нации што ги координира поштенските политики меѓу земјите членки, покрај светскиот поштенски систем. Сега има членки на 192. Уставот на УПУ ја утврди организацијата и нејзината управувачка рамка. Во таа рамка, Конгрес на УПУ е примарен субјект кој донесува одлуки за организацијата и форум за нациите членки да преговараат за прашањата на УПУ, вклучително и идните правила за меѓународна размена на пошта. Користејќи една земја, еден процес на гласање, Конгрес на УПУ обично одржува четиригодишен состанок за да поставите политики за претстојниот четиригодишен циклус.

Зошто Is Tтој САД Wодземање FROM Tтој UPU

Вграден во рамките на UPU беше принципот дека богатите земји треба да сносат повеќе од трошоците за пренесување пошта низ целиот свет, а земјите во развој треба да добијат попусти. И, и покрај тоа што стана втора најголема економија во светот и најголем производител, Кина остана на списокот на земјите членки во развој на УПУ, што му овозможува да го пренесе голем дел од своето поштенско оптоварување на САД и Европската унија. Администрацијата на Трамп процени дека САД трошат 300 милиони долари годишно за субвенционирање на пратките од Кина.

Уште повеќе, во 2011, USPS склучи договори со поштенските услуги на Хонг Конг и Кина за создавање нова категорија на прва класа пошта за парцели до X 4.4 фунти. Новата услуга, наречена ePacket, беше специјално „структурирана за поттикнување на растот во е-трговијата“. Ова го испорача пратката ePacket. Трошоците за испорака на пакетот-4.4 фунти од Кина до САД се помалку од оној на американски продавач на електронска трговија да ја испрати истата ставка на адреса на САД. И ниската цена е привлечна и за купувачите и за продавачите. Една мала ставка од кинески продавач на еБај, или од една на трети лица на пазарот на Амазон без употреба на услуга за исполнување на Амазон, е најверојатно пратка е-пакет. Додека USPS не ја расипува P&L на ePacket како ставка за линија, тој рече дека услугата генерирала дополнителни приходи од 493 милиони долари за фискални години 2014 преку 2016 во ревизорски извештај 2018. Не е ни чудо што САД сакаат да ја променат ситуацијата.

Кое е влијанието на повлекувањето

Како што се приближува октомври 17, администрацијата му даде ултиматум на УПУ, дека тие: или дозволат УСПС да постави стапки за кинеската пошта што пристигнува во САД, или САД официјално ќе го напуштат УПУ на октомври 17th.

Најверојатно УПУ се лизнува и светот прави отстапки што даваат причина САД да останат во договорот. Цени, особено оние на кинески мали парцели, би можеле да се зголемат со цел да предизвикаат поплаки од американски трговци неправедно обесправени од тековните цени за испорака. И, ако САД ја напуштаат UPU на октомври 17, можеби е поставена група на сопствени стапки за секоја поединечна земја, врз основа на стандардот што смета дека одговара. Другите земји би можеле да ги прифатат или одбијат овие стапки врз основа на тоа колку ја ценат можноста за испраќање пошта до САД. Нема сомнение дека тие ќе ја зголемат стапката на кинески пакети.

Во секој случај, ултиматумот што администрацијата го дал значи од октомври 17, веќе не е евтино кинеско испорака што директно влијае на е-пакетот. И покрај тоа што договорите за услугата еПакет биле преговарани билатерално, тие цени се врзани за договорот за УПУ. Willе мора да плаќаат исти домашни цени како нас откако ќе пристигнат овде нивните е-пакети. И желбата, кинеските продавачи на е-трговија, Али-експрес, итн. Ќе бидат под влијание на промената заради тоа што нивниот главен метод на испорака е еПакет.

Како да се реши прашањето за зголемувањето на стапката на испорака

Сепак, дали промената навистина ќе ја контролира трговијата со тргување од Кина до САД?

Постои добра нова што ќе ги развесели купувачите и продавачите кои сакаат да испраќаат од Кина до САД, особено dropshippers кои се возат од Кина до САД. CJPacket што нуди мала услуга за пратки за испорака, најавена за одржување на оригиналната цена за испорака при испорака во САД од Кина. Исто така, обезбедува логистичко следење од потекло до дестинација за да може да го внесете бројот за следење и да ги проверите логистичките информации на пакетот. И тоа е една од предностите на CJDropshipping што е платформа за dropshipping која обезбедува производи извори, обработка на нарачки и испорака до dropshippers од Кина во целиот свет.

Пронајдете добитни производи за продажба на апликација.cjdropshipping

Фејсбук Коментари