fbpx
Што е награда за поени и како да се искористи?
09 / 04 / 2019
Како да ја поврзете вашата продавница за Shopee со апликацијата CJ Dropshipping?
09 / 12 / 2019

Како да се користи нова карактеристика на пакетот?

Дали сакате да дизајнирате свој сопствен пакет за ваша марка и бела етикета?

Кој е прилагодениот пакет?

Прилагодениот пакет е карактеристика што им ја овозможуваме на нашите клиенти кои сакаат да испраќаат нарачки користејќи свои пакувања што содржат како сопствено лого, онлајн продавница и други сопствени информации. Во минатото, карактеристиката за прилагодено пакување едноставно им овозможува на нашите клиенти да изберат дополнителен производ за прилагодена амбалажа, кој обезбедува ограничен избор.

Сега, еве една убава вест за вас да дизајнирате свој сопствен пакет што нашата ажурирана функција ја поддржува вашата дизајнирање сопствени работи на апликацијата CJDropshipping. Можете да го дизајнирате вашиот персонализиран пакет со помош на нашата алатка за дизајнирање.

Како да ја користите оваа нова функција?

Забелешка:
Пред да се најавите во системот CJDropshipping за да дизајнирате свои сопствени информации, првото нешто е што треба да разговарате со вашиот агент и да му дозволите да го испратите производот за пакување по што ќе можете да го извршите последователното дизајнирање. Ако производот за пакување што сакате да го користите за испраќање нарачки успешно го поставил вашиот личен агент, тој ќе се појави на делот за амбалажа.

За овој пример, ние користиме фланелен накит торба како производ за пакување. ( Може да испратите и други вреќи за пакување или кутии што сакате да ги користите)

Откако ќе можете да го најдете производот за пакување што го баравте на Прилагодено пакување дел, само кликнете на дизајн копче. Потоа, страницата ќе скокне во страницата за дизајнирање како што се прикажани на следниве слики.

Потоа, само кликнете Започнете со дизајн копчето, алатката за дизајнирање ќе се појави за да ги уредите. Имаме два главни дизајн дела, од кои едниот е Дизајн слој. Другата е Информации за производот. Може да облечете што и да сакате таму. Сепак, постои Област за печатење што бара да дизајнирате само шема или текст на оваа област. Ве молиме, обрнете внимание да не ја преминете границата. Завршувајќи ја целата уникатна креација, не заборавајте да кликнете на Зачувај копче.

Кога дизајнираниот производ за пакување успешно се зачува, можете да го најдете на Мој прилагодено пакување. Ве молиме, проверете дали е тоа што сте го дизајнирале. Дотогаш заврши постапката за дизајнирање на сопствен производ за пакување.

Уште една работа, за да ги испратите вашите нарачки користејќи го дизајнираниот производ за пакување брзо и правилно, препорачуваме да купите инвентар без разлика каде да поставите, или сопствен магацин или магацин на СП. Без попис, дури и ако вашите производи пристигнат во нашиот магацин, ние мора да почекаме за производот за пакување што ќе доведе до одложување на брзото испраќање на вашите нарачки.

Ве молиме имајте во предвид дека разговарате со вашиот личен агент ако имате интереси во Прилагодено пакување затоа што првиот чекор за поставување на пакувањето на производот го прави вашиот агент.

Ажурираната карактеристика за прилагодено пакување им нуди голема погодност на оние кои сакаат да градат сопствен бренд, земајќи го предвид тоа дека брендираниот и персонализиран производ е тренд и има огромен потенцијал на пазарот. Всушност, покрај прилагодено пакување, CJDropshipping поддржува POD-производ. Ако можете да користите голема корист на производите CJ POD и прилагодено пакување, пред вас мора да има светла патека за изградба на сопствен бренд.

Поврзани статии:
Како да го користите печатењето на СП на Карактеристики на побарувачката за да растат вашиот бизнис во измет - Дизајн на трговци

Што треба да знаете за прилагодено пакување

Фејсбук Коментари