fbpx
Како да ја поврзете вашата продавница за Shopee со апликацијата CJ Dropshipping?
09 / 12 / 2019
Прашања и решенија на Заедничката продавница за Woocommerce
09 / 24 / 2019

Зошто не се набројува списокот на продавницата на eBay и што треба да направам?

Дали некогаш сте успеале да наведете CJ производи во вашата eBay продавница?

Ако имате eBay продавница поврзана со CJDropshipping и претрпевте неколку неуспеси во списокот, можеби ќе треба да го прочитате написот.

Како што знаете, постојат неколку ограничувања од платформата eBay кои се причините зошто некои од вас секогаш не успеваат да ги наведат нашите производи во вашите продавници. За тие проблеми, не можеме сами да ги решиме овие проблеми за вас. Она што можеме да го направиме е да дадеме неколку предлози за вас.

За овие денови, собравме многу проблеми со списокот на производи CJDropshipping во вашите eBay продавници. И покрај овие прашања прикажани подолу, ние ќе ви понудиме можни решенија и предлози.

Ајде да погледнеме кои се проблемите и предлозите.

1 Одбраната категорија не е овозможена за списоци со варијации. Ова укажува на категоријата на производот што сакате да го наведете не е овозможено за котација. Во вакви случаи, наш предлог е да пробате различни категории на производот. Не е важно дури и ако категоријата не е она на што припаѓа производот.

2. Избраната категорија не е категорија на лисја. Се чини дека е малку слично на првиот проблем што не е во можност за списоци со варијации. Затоа, за можно решение, можете да се повикате на првите предлози дека менувате различни категории за да имате повеќе обиди. Доколку сè уште не работи, контактирајте со eBay платформата за тоа како да го решите.

3. Вие не го прифаќате Меѓународниот договор за продажба. Исто како што покажува врвот, не можете да наведете предмети на друга страница каде сте се регистрирале кога одбивте да го прифатите Меѓународниот договор за продажба. Ако не знаете каде да го прифатите Меѓународниот договор за продажба, откако ќе пробате неколку пати, но залудно, ние ви препорачуваме да се обратите за помош од услугата за клиенти на eBay.

4. Насловот и / или описот може да содржат неправилни зборови или списокот или продавачот може да бидат во кршење на правилата за eBay. Кога ќе сретнете таква ситуација, обидете се да научите за политиката на платформата eBay, а потоа направете го тоа рачно. Можете да го испратите производот во вашата продавница самостојно во согласност со политиката eBay и потоа да го поврзете производот со оној на CJDropshipping.

5. Toе го надминете ограничениот број артикли и сумата што можете да ја наведете. Според ограничувањето, можете да наведете само 342 повеќе артикли и 17,300.06 УСД повеќе во вкупната продажба месечно. Треба да го земете предвид ова ограничување и да го намалите количеството. Ве молиме, одете во вашата продавница eBay за да проверите за тоа и да преземете мерки за тоа.

6 Адресата за е-пошта што ја внесовте не е поврзана со сметка на Paypal. Кога добивате таков совет за грешка, ве молиме одете да проверите дали вашата адреса за е-пошта е соодветна со вашата сметка на Paypal според она што е прикажано на страницата.

7. Адресата за е-пошта што ја внесовте не може да се користи за плаќања на Paypal во овој момент. Ние, CJDropshipping, не можеме да сториме ништо за ова прашање. Ова бара да се обратите за да помогнете од eBay платформата или компанијата Paypal дури и вашиот сервер за е-пошта. Објаснете зошто вашата адреса за е-пошта не може да се користи по што ќе можете да започнете бизнис eBay.

8. Форматот на адресата за е-пошта PayPal не е валиден. Ве молиме, проверете дали е точна адресата за е-пошта на PayPal кога добивате таков совет за грешка.

9. Постојат многу информации кои недостасуваат. Последниот број што го собравме се чини како технолошко прашање што треба да го поставите услугата за клиенти на eBay што значат овие кодови и како да ги решите. Ако не сакате да ги прашате и тие не можат да дадат добар одговор. Ви препорачуваме повторно да ја поврзете продавницата eBay и да се обидете повторно.

Сите совети за грешка ќе се појават кога не успеете да ги наведете нашите производи во вашите eBay продавници, но варира во зависност од различни причини. Она што треба да направите е да ги прочитате советите внимателно и да преземете мерки за да ги поправите. Без оглед дали ќе го направите тоа самостојно или да се свртите кон услугата за клиенти на eBay, ве молиме преземете некои мерки што можете да започнете со својата работа што поскоро.

Како да ја поврзете вашата продавница eBay со CJ?

Фејсбук Коментари