fbpx
Зошто не се набројува списокот на продавницата на eBay и што треба да направам?
09 / 24 / 2019
CJDropshipping им помага на Dropshippers кои сакаат да го зголемат продажбата во САД во Q4
10 / 09 / 2019

Прашања и решенија на Заедничката продавница за Woocommerce

Woocommerce е една од најважните платформи за соработка. И клиентите на WooCommerce се високо ценети на СП. Но, понекогаш проблемите со WoomCommerce доаѓаат и ве прават збунети и луди.

Со оглед на тоа, ние нудиме препораки за вас во врска со низа вообичаени проблеми со WooCommerce. Едноставно, може да најдете решение ако не можете да ги овластите продавниците на Woocommerce на CJ, да наведете производи на CJ во продавниците Woocomerce и да нарачувате нарачки.

Најчестото прашање се појавува кога ќе започнете да синхронизирате нарачки. Не можете да ги синхронизирате нарачките со CJ. Може да имате нарачки во продавницата WooCommerce. Но, не можете да ја пронајдете истата наредба на СП. Имаме решенија за тоа. Ве молиме, направете точно како што следи:

(1) Проверете дали сте ја овластиле вистинската продавница или не. Не можеме да ги синхронизираме вашите нарачки ако не ја овластите вашата продавница во CJ. Знаете, постои овластување. Потоа, CJ може да продолжи со и да синхронизира нарачки.
(2) Проверете дали производите се поврзани со CJ или не. Само што имаме врска со СП, можеме да ги исполниме производите и нарачките.
(3) Проверете дали вашите нарачки се достапни за да се исполнат. Нарачките треба да бидат платени, обработени и неисполнети. Во спротивно, треба да го промените статусот на нарачката на WooCommerce. Потоа, СП може автоматски да ги синхронизира вашите нарачки.

Сето тоа е за прашања и решенија за синхронизирање на нарачки од продавницата WooCommerce. Можеби ќе се соочите и со проблеми со овластување и списоци. Следниот дел ќе ви понуди корисни информации.

Овластување

(1) „Www“ не може да се пропушти ако е дел од името на вашиот домен. Мора да го ставите кога ја овластувате вашата продавница Woocomerce. Но, не е неопходно доколку доменот на вашата веб-страница не започне со „www“. И "https: //" мора да се отстрани.
(2) Прочитајте / напишете дозвола е неверојатно важно. Треба да му дадете дозвола за читање и пишување на СП. И СП ќе понуди подобра услуга за вас. Треба да го посетите системот CJ и повторно да се поврзете ако дозволите само за читање или за пишување дозвола.
(3) Точно „Клуч“ и „тајна“ се неопходни Понекогаш, добивте информации за „Овластување не успеа“. Едноставно, пополнувате погрешен „клуч“ и „тајна“. Ве молиме, дуплирајте го.
(4) Поддржано е само HTTPS. При овластување на продавницата, прво ќе ја посети мрежата што започнува со „https“, така што се препорачува да се надополни страницата на „https“.
(5) Неточна УРЛ или „обичен“ линк. Треба да ја користите вистинската URL-то на WooCommerce. Кликнете Подесувања - Permalinks - Заеднички поставки. Потоа изберете нов. Секогаш работи. Знаете, обичен е стандардно поставување и треба да се менувате на други.

Котација

(1) „Невалиден или дуплиран SKU „Издание /“ UGS non valide ou dupliqué ”. Нормално, тој е надвор од постојните производи во вашата продавница. Тие ја делат истата SKU. Ве молиме проверете дали производот постои или не, можете да изберете да го избришете или чувате.
(2) Премногу варијанти. Може да наведете неуспех ако изберете премногу варијанти. Можете да изберете неколку варијанти и да ги наведете во вашата продавница. Потоа, изменете ги во вашата продавница.

Сите тековни проблеми во врска со продавниците на Woocommerce се наведени тука. Можеби не вклучува сè што може да се сретнете. Ако имате други проблеми што се случуваат кога сакате да работите со нас преку вашата продавница Woocommerce, не двоумете се да ни кажете. Ние ќе продолжиме со ажурирање на корисни информации за вас.

Фејсбук Коментари