fbpx
CJDropshipping им помага на Dropshippers кои сакаат да го зголемат продажбата во САД во Q4
10 / 09 / 2019
Двојно е зголемена стапката на Комисијата за Програма за приклучување на СП за нова приклучна сметка и упатувања во следните месеци 6
10 / 11 / 2019

Зошто мојот број за следење не е синхронизиран за да се купува?

Многу клиенти деновиве ги одразија нивните броеви за следење кои не се синхронизирани за успешно да ги продаваат продавниците, што предизвика огромна непријатност во работењето. Откако направивме темелна проверка, откривме дека причината е дека платформата Shopify го сменила својот API-код што ограничува дека мора да изберете Shopify или cjdropshipping како менаџер за инвентар на производи или вашите нарачки не можат да бидат исполнети од страна на CJ дури и ако изберете CJ како менаџер на инвентар подоцна. На пример, ако на почетокот одберете други платформи за исполнување, како Оберло или ништо специјално избрано, и одлучите да поставите нарачки на платформата CJ, бројот за следење нема да се синхронизира со Shopify заради промена на политиката на Shopify, дури и ако изберете cjdropshipping како управител на инвентар откако ќе пронајдете успешно синхронизирани информации за следење.

Ако можете да проверите кои нарачки ги поставиле во CJ, но броевите за следење не се поставени во продавницата на Shopify со инсталирање на CJ хром-екстензија:

Добрата вест е што сега го решивме овој проблем. Додадовме компатибилно ажурирање со трети страни што значи и покрај тоа што одберете трета страна платформа како Оберло како свој менаџер за инвентар на производи, ние сè уште можеме да ги исполниме вашите нарачки од продавниците на Shopify и бројот за следење ќе биде синхронизиран со Shopify како што е беше.

Сепак, по препорачан начин е да изберете cjdropshipping како менаџер за инвентар на производи на системот за управување со Shopify, со оглед дека ќе биде постабилен и обезбеден. Никој не може да биде сигурен дека сè ќе работи добро. Сè додека се случи нешто неочекувано, dropshipper од Shopify ќе претрпи голема загуба, особено за почетници додека се соочуваат со стотици наплата.

Како да дозволите CJ да стане ваш менаџер на попис?

1 Пријавете се во вашиот систем за управување со Shopify, а потоа кликнете Производ > Инвентар, ќе ги видите вашите производи овде. После тоа, ве молиме изберете свој специфичен производ затоа што треба да го поставите попис на секој производ.

2 Скокајќи до страницата за инвентар на производи, само пронајдете го делот за управување со инвентарот како што покажува означениот дел. Можете да изберете cjdropshipping или Shopify, но cjdropshipping се препорачува. Покрај тоа, може да забележите дека има две „CJ“, CJDropshipping и cjdropshipping. Само ставете го „CJDropshipping“ настрана, изберете cjdropshipping, ве молам.

3 Со сè завршено, никогаш не заборавајте да Зачувај или тоа што го направивте е залудно.

Не сте го поставиле CJ како свој управител со залихи? Оди сега!

Фејсбук Коментари