fbpx
ЕЛИТИ: Да ви помогнеме да станете елита во измет
10 / 16 / 2019
Тајланд - уште еден нов магацин на CJ
10 / 28 / 2019

Како да користите CJ и Shopmaster за да започнете со Dropshipping

CJ сега е еден снабдувач на ShopMaster's. ShopMaster, исто така, му обезбедува на нашиот клиент CJ решение за dropshipping, што поддржува dropshipping од 20 + добавувачи до eBay, Wish, Shopify WooCommerce и CJDropShipping. Со поврзување со ShopMaster, можете лесно да ги изворите, да наведете, да поставите нарачки и да добиете информации за следење.

Како добро да ги искористите Shopmaster и CJ да започнат и да развиваат ваш бизнис?

Сега, да се подготвиме да го знаеме.

Чекор 1 Поврзете ја продавницата со Shopify со Shopmaster.

1 Треба да одите на Продавница и кликнете на Најави се бесплатно копче за да ја добиете вашата сметка на ShopMaster. Изберете ја вашата апликација за продавница: eBay, Shopify, ishелба, WooCommerce, 3Д картичка. Овде ќе го земеме како пример Shop Shopify.

2. Внесете го вашиот прекар и име на продавница на вашата продавница Shopify. Обрнете внимание на адресата и не ја повторувајте.

3. Кликнете "се поврзетеодете во вашиот Shopify и кликнете на „инсталирај апликација“. Seeе видите дека вашата продавница е поврзана Поставување на>>Управувајте со канали

Чекор 2 Изберете и поставете CJDropShipping како снабдувач преку API.

1. клик Поставување> Управувајте со добавувачите > Изберете CJ

2. Пријавете се CJ> Овластување> API> клуч API> Копирајте го и ставете го на празно место од Shopmaster. Не заборавајте да кликнете на зачувај.

3 Оди до Поставување на, Кликнете Поставки за Droship и вклучете го копчето на Автоматска нарачка и Монитор на производи овие две карактеристики. Ако е вклучена функцијата за авто-нарачка, ShopMaster ќе ги обележи нарачките кои имаат броеви за следење како што се испраќаат автоматски. Доколку е потребно, можете да пополните и други информации.

Чекор 3 Увезете и уредувајте ги производите CJ да складира

Пред сè, направете целосна подготовка за вашето пукање со ShopMaster. Сега, можете да наведете CJ производи до вашите продавници за да ја збогатите разновидноста на вашите производи за продажба.

1 Оди до Извори, кликнете Увозник на производи.

Постојат три начини за увоз на производи CJ во CJ.

а. Увезување производи од копирај УРЛ. Одете во CJ APP, копирајте ја врската со производот и залепете ја на ShopMaster.

б. Одете во Поставки << Добавувач <<Кликнете на CJ Dropshipping, тогаш ќе одите во CJ APP и ќе го внесете производот во CJ со еден клик. Кликнете на сините зборови на десното дно и ќе го видите резултатот на десниот врв.

в. Можете да изберете производи за увоз со Chrome Extension или по категорија: https://www.youtube.com/watch?v=DgjBU1g5XY0.

2. Кликнете на списокот на увоз за да уредувате производ. Можете да ги уредувате информациите за производот, трошоците за испорака пред да ги внесете во продавница. Не заборавајте да ги зачувате информациите!

3. Увоз во продавници. Во Листа за увоз, изберете производи и кликнете Увези во продавница, можете исто така да го објавите производот директно во вашата продавница.

Забелешка: можете да поставите цени на производот во вашата продавница ако само увезувате во вашата продавница и не сте ги објавиле.

Чекор 3 нарачки

1. Оди до Нарачки> Подготвено за испоракапронајдете нарачка која ги вклучува производите на снабдувачот CJDropshipping > кликнете на Набавка копчето ShopMaster автоматски ќе ги синхронизира наредбите CJ, на секои 20 минути од поврзаните продавници.

2 Откако ShopMaster увезува нарачки во CJDropshipping, треба да отидете CJDropshipping> Центар за спуштање по пат> Увезени нарачки, и додадете ја оваа нарачка во кошничката и потоа потврдете ја оваа нарачка во кошничка.

3 Конечно, платете за оваа нарачка во Нарачки за капнување.

4. Можете да кликнете Детали за синхронизација за да ги синхронизирате деталите за нарачката и броевите за следење.

Еве туторијално видео за вас, кликнете овде:https://www.youtube.com/watch?v=PMhJ43eURw0

Се надевам дека овие процедури ќе ви помогнат. Одете да ги користите CJ и Shopmaster за да го развивате вашиот бизнис со сега.

Фејсбук Коментари