fbpx
Како да користите CJ и Shopmaster за да започнете со Dropshipping
10 / 24 / 2019
пребарување или извор на производ по слика
Како да пребарувате или да внесувате производ по слика на CJ?
11 / 01 / 2019

Тајланд - уште еден нов магацин на CJ

СП го проширува својот дострел низ целиот свет. CJ DropShipping бизнис сега има пет магацини, два во Кина, два во САД, еден во Тајланд, каде што пакуваме и испраќаме огромен број на производи на клиентите. Складиштето на Тајланд, кој може да го забрза развојот на Југоисточна Азија, беше изградено неодамна.

Во изминатите две години, нестрпливо се чекаа прекуграничната развојна е-трговија во развој на Југоисточна Азија. Али, Тенсент, Шопифе, Е-залив и други интернет гиганти инвестираа на пазарот. За некое време, Југоисточна Азија стана следниот пазар на сини океани за прекугранични продавачи.

Според статистичките податоци, има 11 земји во Југоисточна Азија, со вкупно население повеќе од 600 милиони, бројот на луѓе со среден приход во Југоисточна Азија достигна 55% од вкупното население според 2020, 52% од населението под возраст 30 и 350 милиони корисници на Интернет, а процентот на потенцијални потрошувачи е голем.

Со развојот на мобилниот интернет, корисниците од Југоисточна Азија започнаа да ја контактираат мрежата директно од влезот на мобилниот телефон, што доведе до 90% од корисниците на Југоисточна Азија концентрирани на мобилната страна. Употребата на мобилен интернет се зголеми, а методите за мобилно плаќање станаа популарни. Овие промени ќе донесат огромни профитни маргини на пазарот за е-трговија.

„Добра е-трговија, логистика прво“, брзиот развој на експресната испорака индустрија во последниве години, исто така се должи на развојот на е-започнувањето. Оној што прв ќе може да постигне логистички проблем - да изгради прекуокеански магацин, може да зафаќа голем пазар на Југоисточна Азија.

Значи, еве една добра вест за сите вас. Нашиот нов магацин кој се наоѓа во Тајланд изграден е, доволниот инвентар е подготвен за трговците преку Интернет. Да, луѓето од Југоисточна Азија не само што можат да ставаат нарачки на магацинот во Кина, туку и на Тајланд. Се разбира, политика на приватниот попис работи и во Тајланд. Може да ви помогне да го скратите времето за обработка на клиентите во Азија и да го прошират делокругот на деловно работење за вас. Со магацини во рака, предметите можат да бидат доставени до вашата рака брзо и безбедно.

Нашата работа им помага на нашите клиенти да заштедат многу драгоцено време и енергија и да ги направат сите зделки многу полесно. Ние ќе ги следиме нарачките, ќе изврши увид во стоката и ќе ги организираме сите документи за испорака и сите други работи за нашите клиенти. Сега кога увозот од Кина станува лесен и безбеден, ајде да го започнеме од магацинот Тајланд. Вие продавате, ние извориме и испраќаме за вас!

Фејсбук Коментари