fbpx
Договор за преземање на Dropshipping за eBay, Shopify, Amazon, Lazada, Shopee Dropshippers
11 / 13 / 2019
Како работи готовина на испорака (КОД) во Тајланд?
11 / 21 / 2019

Како да се користи CJ снабдувачот систем?

Парче добра вест за вас! Воведовме нов систем на снабдувачи во CJ APP кој само наплаќа такси и провизија за испорака. Кога имате производи со стабилен канал за снабдување и сакате да имате долгорочна соработка со нас, можете да ги испратите во магацин на СП. СП ќе ви помогне да го продадете инвентарот со стотици илјади трговци на мало во светот. СП може да ви помогне да ги продадете производите ширум светот.

Како функционираат овие чекори во CJDropshipping?

Поглавје 1 - Најавување во системот за платформа на снабдувачот

1.1 Внесете го Веб-сајт адреса.

Кликнете на копчето за регистрирање по отворањето на веб-страницата.

Страницата со регистрација ќе се појави, пополнете го корисничкото име, земја, е-пошта и лозинка. Проверете го Договорот за снабдувачот и кликнете на „Следна"(Задолжителни полиња со *)

Дополнителни информации за 1.2

Откако ќе влезете во страницата со информации, изберете претпријатие или поединец.

Пополнете го името на компанијата, правното лице и телефонскиот број на правното лице.

Потоа, поставете ја фотографијата од лична карта и лиценца за деловно лице. Кликнете на „достават"Копчето.

1.3 Преглед

Откако ќе кликнете на „поднесете ревизија”, Системот ќе покаже дека ревизијата е доставена успешно. Резултатот од ревизијата ќе биде испратен до поштенското сандаче пополнето од корисникот. Ве молиме проверете ја е-поштата на време.

Поглавје 2 - Производ

1.1 Додадете производ

Прво, изберете каталог за производот.

1.2 Додадете детали за производот.

Можете да ги пополните овие информации врз основа на деталите за вашиот производ.

1.3 Додадете слики. URL-то и локалната слика се достапни.

Уредување на серии 1.4

Во горниот десен агол, одберете информации за варијабилни производи, како што се боја, големина, итн.

Кликнете на „+"Копчето во долниот лев агол за да додадете варијанти (додадете варијабилен атрибут во уредникот на серии пред овој чекор).

Кликнете "сет на волумен"Серија за да поставите атрибути на производи, како што се тежина, цена, должина, ширина, итн. Може да изберете една или повеќе варијанти во овој чекор.

1.5 кинеско име: Потребно е да се пополнат најмалку три клучни зборови.

После доставувањето на горенаведените информации, производот ќе стане состојба на одобрување, а ќе биде ставен на полиците само по донесувањето на одобрението.

Кликнете "достават": Производот е под преглед. Можете да ни оставите порака ако имате какви било посебни барања.

Список на производи 2.1

По поднесувањето на производот, статусот е „прегледување”, Можете да го видите статусот на доставените производи овде.

Поглавје 3 - логистика

Уплата за транспортирање 1.1

Модулот за управување со плаќањето на транспортот може да го провери статусот на плаќање, кој е поделен во три држави: „Да бидеш платен","Разгледување"И"Одобрено".

Да бидеш платен: По приемот на пакетот, персоналот на СП ќе ја пресмета конечната пратка и ќе ја даде сметката.

Преглед: Платени преглед на нарачки.

Одобрено: Одобрената наредба ќе биде испратена до складот ​​во Тајланд што е можно поскоро.

Барање за испорака 2.1

Изберете го соодветниот магацин и кликнете на „иницирање на барање за пакет"Копчето.

За да ги завршите информациите за пакетот, кликнете на „Прелистајте ги стоките“За да ги изберете производите поставени на списокот претходно.

Откако ќе заврши изборот, пополнете го потеклото на пакетот и одберете дали CJ е потребно да ја исполни пратката за корисникот. Ако да, пакетот треба прво да се испрати до магацинот CJ YIWU. (адреса: F2, BUILDING 8, NO.89, SIYUAN ROAD, NIANSANLI STREET, YIWU, JINHUA, ZHEJIANG PROVINCE 322000 CHINA) .PS: Доколку пакувањето е оштетено, ќе се наплаќа дополнителна такса за пакување.

Ако не, корисникот сам ќе го достави пакетот до магацинот CJ Тајланд, а складиштето ќе биде подготвено за негово примање.

Кога изборот ќе заврши, кликнете на "достават"Копчето.

По поднесувањето, кликнете на „управување со барање за транспорт“, добавувачот може да го побара бројот на пакетот (генериран од системот), кликнете на „преземање на серии“, отпечатете ја датотеката PDF на овој број на серии и залепете го на секој производ. Доколку нема етикетирање, СП ќе ја етикетира стоката и ќе наплатува такса за услуга за обележување.

Кликнете "Внесете го бројот за следење"(ПС: само кликнете на"преземање на серии"И"Внесете го бројот за следење"Ќе се појави копчето" за да го пополните името на логистичката компанија, бројот за следење и времето на испорака.

3.1 транспорт

Во овој модул, можете да ги проверите логистичките информации на пакетот, „да бидат примени"И"добиени".

Да бидат примени: стоката сè уште е во транзит.

Добиени: складот ​​ја примил стоката.

Поглавје 4 - Инвентар

1.1 рекорд

Кликнете за пребарување на записи од инвентар за ставки.

Список на инвентар 2.1

Инвентарот на стоката може да го пребарувате од SKU. Кликнете на „+”За да видите детали за SKU на детето.

Поглавје 5 - Финансиски

Паричник 1.1

Финансискиот е поделен на четири дела: тековен биланс на паричникот, износ на повлечен, повлечен и замрзнат износ.

Тековно салдо на паричникот: вкупна количина повлечена замрзнат износ

Износ на повлекување: износот на привлечените пари

Износ на повлекување: вкупната повлечена сума

Замрзната количина: Вклучува замрзнат износ на нарачката и замрзнат износ на сметката.

Кликнете на "повлекување “ да ја повлечете сумата на сметката и да кликнете на „записник за повлекување “ за да го видите записот за повлекување.

2.1 приход

Во управувањето со приходите, снабдувачот може да го види вкупниот износ, износот на комисијата, реалниот вкупен износ на приходот, статистиката на продажба и деталите за продажба.

Проверете 3.1

Добавувачот може да го избере датумот до сметката за извоз или да го внесе серискиот број за плаќање за да ја бара сметката.

Поглавје 6 - Услуга за клиенти

1.1 Кликнете за да разговарате со персоналот на услуги на клиентите преку Интернет и можете да поставите брзи одговори за ефикасен разговор.

Поглавје 7 - Изберете Шаблон


1.1 Добавувачите можат да постават свое лого и транспарент овде.

Прво, изберете компјутер или мобилен образец. Потоа изберете ја продавницата поврзана со CJ. Поставете го логото на продавницата и банерот за чување за да ја поставите вашата персонализирана продавница.

Тоа е сè за вообичаените проблеми на системот за снабдувачи на СП. Ако имате какви било други прашања кога го користите системот, не двоумете се да не контактирате. Со нетрпение очекуваме да соработуваме со вас и да му помогнеме на вашите деловни активности во странство попросперитетни. Ние ќе продолжиме да го ажурираме нашиот систем за да ги задоволиме вашите идни потреби.

Фејсбук Коментари