fbpx
Како да ги намалите ефектите од кинеската нова година на вашиот бизнис со измет?
12 / 26 / 2019
Како да се користи CJ APP на Shopify за да се олесни Dropshipping
01 / 09 / 2020

Како да растете бизнис со CJ COD?

Во некои земји, Пари на испорака (КОД) сè уште е вообичаен избор за клиентите при купување преку Интернет. Willе ги спречи да не земат пари, но не го добиваат производот. Затоа, особено во земјите од Југоисточна Азија, многу продавачи ќе го препознаат КОД како популарен метод на плаќање.

Неодамна, го започнавме нашиот бизнис во Тајланд и го поставивме нашиот магацин. Научено е КОД може да избегне такси за обработка на кредитни картички и време, а некои продавници ќе понудат попусти доколку се платат во готово, затоа што можат да понудат подобра цена на потрошувачот. За задоволување на нивните потреби, СП објави систем за продавачи на КОД.

Еве ги упатствата за користење на нашата веб-страница КОД:

Чекор 1: Логирај Се со вашата сметка за СП, или регистрирајте нова. И двете треба да бидат разгледани ;

Чекор 2: Изберете го производот што сакате да го продадете на Marketplace и Зачувајте ги сликите од неа на страницата со производи за промоција;

Чекор 3: Испратете го линк за разговор со фотографии со производи до вашата социјална платформа, како реклами на Фејсбук, Инстаграм, Пинтерест или лична веб-страница. Вашиот клиент може разговарајте со вас директно во просторијата за разговор за производот по внесувањето на неговото / нејзиното име и е-пошта;

Чекор 4: Откако вашиот клиент ќе ви ја постави нарачката, треба да го додадете производот во Листа на продажба и поставете ја вашата цена;

Чекор 5: Погледнете го производот во продажната листа и кликнете на иконата за кошничка до додајте го во корпа;

Чекор 6: Кликнете на копчето за кошничка и внесете ги трошоците за испорака и потврдете и испратете ја врската до вашиот клиент за да ги пополните неговите / нејзините информации вклучувајќи име, адреса, телефонски број и е-пошта. Willе ви ја испратиме е-поштата до вашиот клиент за да го следи пакетот.

Чекор 7: Нарачката ќе биде прикажана во центарот на Dropshipping> Увезени нарачки> Задолжителен процес. Треба да ја изберете нарачката и додајте го во корпа.

Чекор 8: Откако ќе ги потврдите сите информации, треба плати за тоа со цената на СП. Ние нудиме повеќе начини на плаќање, вклучувајќи кредитна картичка, Paypal, Payoneer или трансфер на Wire.

По плаќањето, ние ќе ја процесираме вашата нарачка и ќе ја испратиме до вашиот клиент. Ние ќе ги пренесеме парите на вашиот паричник и ќе можете да ги повлечете откако шпедитерската компанија ќе ги собере од вашиот клиент.

Треба да се напомене дека КОД ќе биде достапна само во Тајланд засега. 'Llе биде отворено за повеќе земји во југоисточните земји во иднина. Искрено се надеваме дека ќе ви помогне со вашиот бизнис со пукање во земјата.

Фејсбук Коментари