fbpx
СП треба да ги одложи исполнетите нарачки подолго за коронавирусот
02 / 08 / 2020
Како да ги користите магацините во СП за СП за да го зголемите измет
02 / 18 / 2020

СП развил функција што им овозможува на клиентите на СП едноставно да креирате нарачки во платформата CJ.

Зошто СП разви ваква карактеристика?

1. Некои dropshippers доаѓаат во СП прашувајќи дали можат да работат со СП. Тие сакаат да ги користат системот и услугата на СП, но тие немаат свои онлајн продавници, така што тие не можат да овластат продавници на CJ, што е предуслов да наведат производи и автоматски да ги исполнуваат нарачките. Нашата услуга за клиенти обично им кажува на овие клиенти дека можат да увезуваат нарачки со поставување датотека CSV или Excel. Некои клиенти го прават тоа додека некои други не.

2. Креирање на функција за нарачки исто така ќе биде доста корисно кога сте не може да ги нарачува вашите нарачки од платформи како Woocommerce, eBay, Amazon, итн. Што се однесува до интегрираните платформи, Shopify е најпопуларна и стабилна. Неуспехот да ги повлечете вашите нарачки во CJ системот, секогаш им дозволува на луѓето надолу, иако можете да поставите нарачки преку датотеката CSV или Excel.

3. Многу клиенти заменете ги нарачките за испорака на нарачки на големо во списокот за набавки. Некои клиенти се чувствуваат збунети околу начинот на поставување нарачки за пукање и нарачките на големо така што тие ги преземаат наредбите за dropshipping во списокот за набавки и плаќаат таму. Некои не знаат дека можат да испраќаат датотеки за нарачки што не се увезуваат некако. И некои други се чувствуваат проблематично да поставите нарачки од датотеката CSV или Excel. Затоа, тие претпочитаат да ставаат нарачки на големо во списокот за набавки. Меѓутоа, ако клиентот не смее да нарача нарачка во нарачка на големо, постапката за обработка е тотално различна, предизвикувајќи многу проблеми по продажбата како одложена обработка, неправилно пакување, премногу кратко време резервирано за спор.

Сега CJ обезбедува место за dropshippers да ги постават тие специјални нарачки поудобно. Ако имате нарачки без онлајн продавници и немате нарачки што не се увезуваат во секој случај, најавете се на вашата сметка и сега креирајте нарачки.

Која е разликата помеѓу нарачката за наплата и нарачката на големо?

Нарачката за зависници генерално доаѓа од онлајн продавници а примателите се обично крајни купувачи наместо dropshippers. Сигурно дека новата функција на CJ дозволува нарачки да не се ставаат од онлајн продавници. Покрај тоа, количината на производот на нарачки за пукање е мала.

Нарачка на големо, во повеќето случаи, се користи за купи големи количини на производи за самите dropshippers. Ако сакаш купете приватен инвентарВе молиме, завршете го таму. Нарачка на големо се користи и за поставете налог за тест за dropshippers кои прв пат ја посетуваат веб-страницата CJDropshipping.

Доаѓа заклучок, количина на производи вклучени во нарачките и целните примачи се двете најголеми разлики.

Како да креирате нарачки за тие специјални нарачки?

1. Пријавете се на вашата сметка на CJ и внесете Центар за капнување.

2. клик Создадете нарачки и Додај СКУ. Потоа изберете го спецификација и Квантитет.

* Ве молиме, проверете дали производот бил додадена на СКУ листата прво, а потоа поврзете го пакетот ако имате акции за.

3. По кликнување ПроверетеВе молиме, пополнете ги сите потребни информации за адреса. Последниот чекор е да кликнете Создадете нарачки.

Тогаш редот ќе се покаже под „Задолжителен процес„ Само треба да го додадете во кошничка и да платите како вообичаени чекори. Кога се прескокнува на „Обработка“, тоа значи дека ги обработуваме вашите нарачки, вклучително и подготовка на производите и генерирање броеви за следење.

Тоа е воведувањето на новата функција Создадете нарачки. СП се надева дека ќе ви помогне да започнете лесно да започнете со бизнисот со пукање!

Фејсбук Коментари