fbpx
Како да поставите наредба за рачно измет до СП?
02 / 14 / 2020
5 огромни грешки што можат да се избегнат / за почетниците 2020 година
02 / 20 / 2020

Како да ги користите магацините во СП за СП за да го зголемите измет

Dropshipping е еден вид на деловен модел кој им овозможува на dropshippers да прават бизнис без да одржуваат инвентар на производи и да ги испраќаат своите производи до самите клиенти. Добавувачите и компанијата што исполнува ќе чуваат производи и директно ќе ги испраќаат до крајните клиенти.

Меѓутоа, ако сакате да се истакнете и да пораснете на деловно работење со поголема активност, не можете само да објавувате реклами и да ставате нарачки, потоа почекајте во редот за обработка на нарачките, особено за време на сезоната и кинеската лунарна новогодишна, па дури и овој неочекуван коронавирус. Треба да подготвите резерви на производи до магацини без оглед на вашите сопствени или други магацини како магацин на CJ однапред за сезона и одмор на добавувачи. Само на тој начин можете да ги зголемите нарачките во продавниците и нормално да ги испраќате без одложувања.

СП веќе има два складишта во САД СП го гради шестиот магацин во Индонезија и планира да го изгради седмиот магацин во Европа.

Зошто ви треба магацин?

1. Брза обработка и испорака на нарачки. Општата процедура за пукање е дека добавувачот ја испраќа вашата нарачка откако ќе нарачате. Тоа има смисла во нормални денови, но ќе има проблеми во текот на сезоната на врв. За време на сезоната на врв, добавувачите треба да обработуваат нарачки според платено време затоа што многу купувачи купуваат истовремено. Не можете да ветите дека вашите нарачки можат да се обработуваат побрзо, што несомнено ќе предизвика одложувања кај некои клиенти.

2. Континуирани реклами на одмори. Со купување на инвентар за производи на магацини пред одмор, можете постојано да водите реклами за вашите производи, додека некои без акции мора да престанат. На пример, огромното мнозинство на dropshippers треба привремено да ги суспендираат рекламите на Facebook за време на новогодишниот празник на кинескиот Лунар затоа што кинеските добавувачи и логистичките компании се на одмор.

3. Исполнете ги потребите на некои клиенти чувствителни на земја. Користењето на локален магацин овозможува парцели обележани од локално. Клиентите чувствителни на земја не сакаат парцели од одредени држави или региони како Кина.

За овие цели се поставени магацини на СП. Земајќи ги магацините на CJ во САД, како пример, со купување на производи залихи таму, можете да уживате во испорака од 2-4 од USPS + од времето кога ќе поставите нарачка за парцела, што е голема привлечност за американските клиенти споредено со оние на кои им се потребни неколку недели дури и месеци за пристигнување во САД И сè уште можете да извршувате реклами и да поставувате нарачки како нормални за време на CNY затоа што американските магацини и американските испораки услугата нема да влијае на CNY. Последното, но не и најмалку важно е дека можете да ги задоволите потребите на клиентите чувствителни на земја, доколку не сакаат парцели испорачани од Кина, особено по ширењето на COVID во Кина.

Каква е политиката за користење магацини на СП во САД?

1. Износот на производот за една SKU е не помалку од 10 парчиња за варијанта и не помалку од 100 парчиња за вкупно.

2. Стоката не може да биде мерен товар.

3.Компјутери ставете ги наредбите за попис на САД и плаќаат само за производи, тогаш ќе ги испратиме во магацин во САД.

Колку плаќа CJ за користење магацини на CJ во САД?

1. Ако вашите производи се извори од СП, тоа е тотално бесплатно да се користи магацин на СП. Без надомест за поставување, без месечна претплата, без чување на чување. Бесплатно е. Единствените трошоци за вас се цената на производот и цената на испорака.

2. Ако имате снабдувач на производи, но сакаат да користат магацини на СП, што е СП услуга за исполнување, СП ќе наплати такси за услуги како што се такси за обработка и такси за чување.

Каква е процедурата ако сакам да го купам инвентарот во магацините во САД?

Ако сте решени да купете попис на магацините на СП во САД, едноставно одете на нашата страница и следете ги чекорите. Вие само треба плаќаат за производи во тоа време. По приемот на вашето барање за купување, СП ќе подготви производи и ќе ги испрати во магацините на СП на САД од страна на ДХЛ. Потоа, можете да започнете да ги водите рекламите со реклами со домашна услуга за испорака и ветувајќи испорака од 2-4. Откако ќе добиете конвертирани нарачки и место одземени нарачки до СП каде што треба само плаќаат такси за испорака од USPS + без да плаќаат за производи, СП ќе ги процесира нарачките со најбрза брзина.

Ако одберете да користите услуга за исполнување на нормална нарачка, постапката е дека СП ќе процесира нарачки и ќе ги испорача од магацинот на Кина до крајните клиенти, откако ќе ги потврдите вашите нарачки, што обично трае 7-15 дена од страна на CJPacket.

За понатамошно водење раст на бизнисот на dropshippers, СП го отстранува ограничувањето што само ВИП може да аплицира за магацини на СП во САД, како и други магацини како магацин на Тајланд. Само на тој начин, dropshippers можат да ја искористат целата услуга на CJ за да имаат корист едни од други и да одат понатаму.

Фејсбук Коментари