fbpx

Политика за испорака на СП

Овој договор за соработка со испорака на испорака („Договор“) е направен и влегува во сила со денот на креирање на корисничка сметка

ПОВЕЕ:

Регистриран корисник („Добавувачот“),
лице кое постои според законите на сопствената земја или
корпорација организирана и постоечка според законите на сопствената земја,
со седиште што се наоѓа на:
Адреса на корисникот
Број на регистрација на деловна активност: Корисник на компанијата
БАРА TА Број: Корисник на компанијата
Претставник на компанијата: Корисник

И:

Yiwu Cute Jewelry Co, Ltd („снабдувачот“), корпорација организирана и постоечка според законите на Кина, со седиште во се:
Бр. 70335, улица 7, F5, порта 97, округ 5, град на меѓународна трговија, Yiwu, hejеџијанг 322000, Кина
Регистрација на деловна активност / Број на данок: 91330782313632834R
Претставник на компанијата: LiZhi ouоу

Дефиниции

Drop shipping: Испраќањето на набавки е метод за исполнување на мало со кој мало не чува стока во залиха, туку наместо тоа директно ги пренесува нарачките на Крајните клиенти и деталите за пратката до Добавувачот, кој потоа ја испраќа стоката директно до Крајниот клиент. Продавачите го остваруваат својот профит од разликата помеѓу Добавувачот и цената на продажбата што ја доставува Добавувачот на Добавувачот.

Страните се согласуваат на следниот начин:

Продавачот сака да ги продаде и промовира производите што ги нуди Добавувачот на нивната веб-страница лоцирана на (https://cjdropshipping.com) и се согласува да ги даде сите продажби и / или нарачки што произлегуваат од претходно споменатите производи само на Добавувачот без прашање или резервација.

1) термин

Добавувачот и снабдувачот се согласуваат дека терминот на Договорот ќе започне од горенаведениот писмен датум на сила и ќе трае за период од 6 месеци, и после тоа, како што е заемно договорено меѓу Добавувачот и Добавувачот.

2) откажување

Ако добавувачот или добавувачот не е задоволен од соработката дефинирана со овој договор и резултатите од истата, секоја од страните може да го раскине овој Договор со обезбедување на триесет (30) дена писмено известување на другата споменато страна.

3) Улогата на добавувачот

Продавачот поставува сметка за испорака на испорака со снабдувачот.

Добавувачот ги продава меѓусебно договорените производи од веб-страницата на добавувачи и му обезбедува на Добавувачот дека нема да направи заложни побарувања или да произведе лажни рекламни материјали во однос на производите. Продавачот е главното лице за контакт за Крајните потрошувачи и ќе обезбеди поддршка по продажбата.

Продавачот е прва точка за контакт кога треба да се обезбедат какви било услуги по продажбата на Крајниот клиент.

4) Улогата и услугите на добавувачот

Добавувачот ќе обезбеди исполнување на продажбата за сите клиенти добиени од Продавачот во однос на какви било производи продадени од Добавувачот.

Добавувачот обезбедува АПП или кој било систем за употреба на Добавувачот и основната карактеристика ќе биде бесплатна за Добавувачот.

Добавувачот ги задржува сите права на сите слики на производи Добавувачот му се доставува на Продавачот и го задржува правото да забрани употреба на сите и сите слики што се дадени. Продавачот не смее да користи ниту една од сликите содржани во дадените фотографии за која било друга цел, освен да стекне продажба, што ќе му се даде на Добавувачот.

Добавувачот е одговорен да му обезбеди точна цена на Добавувачот. Новите цени ќе бидат прилагодени на веб-страницата на добавувачи.

Секој пакет испратен до Крајниот клиент ќе дојде директно од Добавувачот. Продавачот нема да биде транспарентен во процесот на испорака.

Добавувачот е прирачник за да ги пронајде производите од „Фабриката за соработка“, „Јиву маркет“, „1688“, „Таобао“ што продавачот сака да ги продава. Добавувачот потроши време за истражување и котација на платформата на снабдувачот. Системот на снабдувачот автоматски ќе ја зголеми количината на барање за извори кога Добавувачот задржува нарачки до Добавувачот.

  • За корисникот LV1: 5 барања за извори кои се достапни секој ден.
  • За корисникот LV2: 10 барања за извори кои се достапни секој ден.
  • За корисникот LV3: 20 барања за извори кои се достапни секој ден.
  • За корисникот LV4: 50 барања за извори кои се достапни секој ден.
  • За корисникот LV5: неограничени барања за извори кои се достапни секој ден.
  • За ВИП корисник: неограничени барања за извори кои се достапни секој ден.

5) Плаќање

Добавувачот ги обработува нарачките само по приемот на исплатата, Добавувачот нема да одговара за какво било одложување бидејќи не успеа исплатата на Добавувачите. Продавачите можат да ја преземат фактурата во секое време пред или по извршената уплата. Продавачите можат да го наплатат кредитот на продавницата со заработка или придобивки, плаќањето може да се искористи за секое плаќање од услугата на добавувачот. Продавачот може да ја повлече кредитната продавница на нивната банкарска сметка со плаќање на надоместокот за повлекување. За некои нарачки за спорови, ќе има поврат на наплата на кредитот на продавницата и исто така може да се повлече. Добавувачот прифаќа кредитна картичка, PayPal, плаќање за жичен трансфер.

6) Надоместоци и такси

Добавувачот ќе му обезбеди на Добавувачот детален список на сите артикли прикажани на фотографиите, заедно со, но не ограничувајќи се на, цената за која ќе се наплатуваат за секоја ставка, износите за испорака и сите други трошоци што може да се должат во придружба на секоја ставка.

Продавачот е одговорен да плати такси за неговиот дел од трансакциите.

Цените на производите на датумот на овој договор се прикажани на веб-страницата на добавувачи. Овие цени вклучуваат превоз до точката на испорака. Цените може да бидат предмет на прилагодување.

Продавачот ќе може да одлучи за сопствените цени на мало.

7) Продажба и данок

Добавувачот прифаќа дека тоа е сопствен данок што генерира од неговиот сопствен бизнис во Кина. Продавачот треба да размисли за сопствена даночна политика во нивната земја. Добавувачот има одговорност да им помогне на продавачите да заштедат данок на легален начин. Продавачите ќе бидат одговорни да соберат извештај или да достават информации за даноци што произлегуваат од каква било трансакција во врска со производите обезбедени од добавувачот.

8) Политика за враќање на поврат на поврат

Оваа политика за наплата треба да се користи како ресурс со испраќач кој работи со CJDropshipping.com.

CJDropshipping.com ќе направи наплата, повторно испраќање или прифаќање на повратот за кој било од следниве случаи:

1 Одложени нарачки: Нарачки не се пронајдени, во транзит, во очекување, истечен со повеќе од 45 денови (сметајќи од датумот кога ќе ја испратите исплатата на CJDropshipping.com) за САД и 60 дена (освен некои земји што користеа China Post регистриран воздушен пошта. Ако пратката била спречена или одложена во целина или делумно заради војната, земјотрес, поплава, вирус, бура, силен снег времето за испорака ќе биде пребројувано откако ќе се испорачаат нарачките. СП нема да одговара за одложувањето на испораките на нарачките. Сепак, СП ќе ве извести преку CJ Chat, Skype, Е-пошта, Линија, WhatsApp итн во рок од 5 дена. Ве молиме, проверете го испораката за регистрирана воздушна пошта од Кина, овде) за остатокот од светот ако:

- Клиент има испратено поплака (преку спорот околу PayPal или друг портал, е-пошта, итн.)

- Вие го проверивте бројот за следење и не покажува никаков потег или информација.

- Понекогаш, нарачката пристигнала во најблиската канцеларија до купувачот и ја натерале во очекување на испорака заради неправилна или нејасна адреса. Willе треба да побарате од вашиот купувач да оди во поштата за испорака.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Слики од екранот на жалби од клиент или е-пошта во кои се наведува дека не ја примиле нарачката.

2 Доставени нарачки: Ако било какви нарачки за испорака на капка биле испорачани во максималното време на испорака (сметајќи се врз основа на нашите) калкулатор за време на испорака) и повеќе од 38 дена ЗАВРШЕН статус + 7 дена ЗАВРШЕН статус (значи сметање од датумот на испраќање испратен + максимално време на испорака + 45 дена), нема да ви биде дозволено повеќе да отворате спор.

За нарачки на големо беа доставени во максималното време на испорака (сметајќи се врз основа на нашите) калкулатор за време на испорака) и повеќе од 14 дена ЗАВРШЕН статус + 7 дена ЗАВРШЕН статус (значи сметање од датумот на испраќање испратен + максимално време на испорака + 21 дена), нема да ви биде дозволено повеќе да отворате спор.

3 Оштетени нарачки: CJDropshipping.com ќе обезбеди целосна наплата / замена ако:

- Нарачките пристигнаа оштетени.

- Нарачката пристигна оштетена, но клиентот не сака замената да биде испратена.

- За електронски производи, испраќачот треба да го отвори спорот во 7 дена по приемот.

- За обичните производи, испраќачот треба да го отвори спорот за 3 дена по приемот.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од оштетената ставка за да се докаже штетата.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

>> Производите можеби ќе треба да бидат вратени во СП доколку нашиот оперативен тим за спорови побара враќање на Центар за услуги за продажба.

4 Лош квалитет: CJDropshipping.com ќе ги провери повеќето предмети пред да ги испорача, но понекогаш купувачите сè уште се жалат на примените производи.

- Несовршености како што се лошо шиење, неправилна големина / боја, делови што недостасуваат, не работат итн.

- За електронски производи, испраќачот треба да го отвори спорот во 7 дена по приемот.

- За обичните производи, испраќачот треба да го отвори спорот за 3 дена по приемот.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за докажување на несовршености.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

>> Производите можеби ќе треба да бидат вратени во СП доколку нашиот оперативен тим за спорови побара враќање на Центар за услуги за продажба.

>> За делови што недостасуваат, СП прифаќа само да го препрати наместо целосна наплата.

5 Граници на земји за испорака: Поради ограничувањата на можноста за меѓународен метод на испорака, некои од превозните земји се доста тешко да се испорачаат.

СП нема да прифати никаков спор за испорака откако ќе се испрати наредбата ако се испратат до земји подолу :

<< Хаити, Киргистан, Мадагаскар, Маурициус, Бангладеш, Непал, Никарагва, Свазиленд, Јамајка, Замбија, Еквадор, Перу, Боливија, Чиле, Аргентина, Уругвај, Египет, Судан, Либија, Алжир, Ангола, Бахама, Бенин, Белизе Сити , Бурунди, Доминиканска Република, Гамбија, Гренада, Куба, Палестина, Мексико, Бразил, Парагвај >>

Сè уште можете да отворите спор со причини, освен за породување како и обично.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за да се докажат поплаките.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

6 Граници на методот на испорака: Некои начини на испорака ќе бидат незаменливи кога нарачките ќе пристигнат во некои земји, држава, град, СП нема да прифатат никаков спор кога ќе изберете метод на испорака и испраќате до граничните држави. И, СП нема да ви препорача да ги користите тие методи за испорака кога земјите за испорака се ограничени

China Post регистриран Ер Маи: САД, Велика Британија, Канада, Австралија, Франција, Германија, Бразил, итн.

ХКпост: САД, Велика Британија, Канада, Австралија, Франција, Германија, Бразил, итн.

DHL: Далечната адреса ќе ви наплати дополнителни трошоци, ние ќе ве контактираме откако ќе ја пронајдете.

Обем над производот: Некои производи се многу големи од нејзината тежина, а шпедитерската компанија ќе го наплаќа превозот врз основа на волумен наместо на тежина. Нормално, тежината на нарачките над 2kg и волуменот надминува ќе го има овој проблем. Willе мора да ви наплатиме по волуменот за трошоците за испорака откако ќе го најдеме.

Како што се развива меѓународниот метод на испорака, границите ќе бидат објавени во иднина, ќе го промениме ова правило ако имаме шанса.

Сè уште можете да отворите спор со причини, освен за породување како и обично.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за да се докажат поплаките.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

7. Спорот кој не е проблем на СП: СП нема да прифати какви било спорови што купувачот ги добил со причини како што е подолу, затоа што описот е дефиниран со крајот на испраќачот на капка и СП ќе ги испрати точните производи што им се допаѓаат на повеќето клиенти, а исто така е одобрен и од вашиот крај.

- На купувачот не му се допаѓа.

- Описот не е реален.

- Производите мирисаат необично.

- Купувачот нареди погрешни предмети или SKU.

- Адресата за испорака е дадена неправилно.

8. Производи вратени во складиште на СП:

- Нормално, СП нема да предложи враќање на производите во нашиот магацин, бидејќи меѓународниот превоз е голем и потребни се најмалку 3 месеци за да пристигнат магацин на CJ China. Повеќето од нив ќе бидат изгубени при враќањето. Исто така, повеќето од вратените производи ќе бидат оштетени на патот. Ве молиме, не прашувајте ги вашите купувачи да ги вратат производите во CJ USA Warehouse. Магацин на CJ USA не прифаќа поврат.

СП може да прифати поврат и да ги стави производите во вашиот приватен инвентар штом го примивме во магацините на СП Кина.

Ако навистина сакате купувачот да ги врати производите, следете ги следниве чекори: Како да ги вратите производите во магацин на СП. Забележете CJ само што ќе ги става производите во вашиот инвентар и нема да ви ги врати средствата. Овој приватен инвентар автоматски ќе се користи и ќе ги намали трошоците на производот за следната нарачка.

9. Нарачки за откажување:

- ПОД нарачките не можат да бидат откажани во секое време, бидејќи се прилагодени направени.

- Нарачките за приватен инвентар не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

- Нарачките на големо не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

- Нарачките од Амазон ФБА не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

9) Погрешна адреса

Продавачот е одговорен да обезбеди точна адреса. Добавувачот ќе му наплати на Продавачот сите и сите давачки поврзани со погрешна адреса се обезбедени. Доколку не е вклучен бројот на станот / пакетот или не е обезбеден погрешен поштенски код и потребно е повторно испраќање, ќе има надомест за превозот еднаков на оригиналниот пар за наплата од страна на Добавувачот. Willе има 10% надомест за рестартирање за сите пакувања вратени на Добавувачот заради лошата адреса што се доставува.

10) Одговорност

Добавувачот е одговорен или одговорен за обезбедените материјали и производи што му се дадени на Крајниот клиент. Гаранцијата дадена на овие производи е валидна. Ако се чини дека крајните клиенти имаат проблеми со обезбедените производи, а првите услуги по Продажба што ги нуди Добавувачот не се доволни, Добавувачот треба да обезбеди дополнителна помош за справување со проблемите.

Добавувачот му гарантира на продавачот дека сите обезбедени добра не кршат никаков закон за IP, авторско право или трговска марка. Во случај производите да бидат патентирани, Добавувачот му обезбедува на Добавувачот да имаат лиценца за продажба на стоката.

Сепак, успехот на веб-продавницата / веб-страницата на продавачот, точноста или законитоста на неговата содржина и работење е одговорност на Продавачот.

11) Побарувања

Ако Добавувачот е свесен за какво било побарување или потенцијално побарување во однос на неисправна одговорност на производот што произлегува од испорака на какви било производи, тој веднаш ќе го извести Добавувачот писмено, обезбедувајќи ги сите потребни информации / документации за да му овозможи на Добавувачот да преземе соодветни активности.

Продавачот може да побара од Добавувачот да ја даде целата разумна помош, по цена на Добавувачот, за да може да го одбрани и нивниот углед.

12) Право на изменување

Добавувачот и добавувачот го задржуваат правото да го менуваат овој Договор во секое време. Изменетиот договор важи по потпишувањето на обете страни.

13) Сериозност

Ако какви било одредби или делови од оваа спогодба се сметаат за незаконски, неважечки или од која било причина неспроведлива, тогаш таа одредба или дел ќе се смета дека е отсечена од овие услови и нема да влијае на валидноста и спроведливоста на останатите одредби.

14) Доверливи информации

За време на деловната активност меѓу Добавувачот и Добавувачот, доверливите информации поврзани со бизнисот на Добавувачот или Добавувачот треба да останат доверливи. Таквите доверливи информации може да вклучуваат пазарни цени, уникатна веб-страница на посетители, нивоа на залихи, карактеристики на производи и цени и очекувани нови производи, практики за продажба на добавувачи и програми. Продавачот се согласува дека доверливите информации ќе се користат единствено за водење бизнис со Добавувачот. Продавачот не смее да открива или дистрибуира доверливи информации на кој било конкурент на Добавувачот или на која било трета страна без изречна писмена согласност од Добавувачот.

Сите слики од сите производи обезбедени од Добавувачот, вклучително и слики на веб-страницата на добавувачот и неговиот каталог ДВД, сино-зраци, се ексклузивен имот на Добавувачот. Продавачот може да ги користи овие слики само во врска со продажба на производи на снабдувачот и само во согласност со какви било правила или поими наведени од Добавувачот. Не е дозволена друга употреба или дистрибуција и Добавувачот не смее да ги користи сликите на Добавувачот во врска со продажба на производи од кое било лице или субјект, освен Добавувачот.

Цените и достапноста на производот се предмет на промена, а важните промени треба однапред да се споделат со Добавувачот.

15) Ефективност

Овој договор стапува на сила од датумот на регистриран корисник. Овој договор е регулиран со законите на Кина. Партиите се согласуваат да ги решат сите спорови со добра волја и соработка.

Фејсбук Коментари