fbpx
Redenen waarom AliExpress-voorraadniveaus FAKE zijn en hoe het uw dropshipping-bedrijf kan SCHADEN?
04 / 27 / 2018
Hoe te werken met CJDropShipping
05 / 03 / 2018

Cookies wissen?

Niet alle cookies zijn veilig om te smakken. Hier leest u hoe u ze in uw browser kunt wissen

Cookies vormen doorgaans geen bedreiging voor uw computer. Cookies hebben eigenlijk een legitiem doel op veel websites. Maar veel cookies kunnen uw privacy schaden. Dat komt omdat reclamebedrijven geneigd zijn cookies in te sluiten bij webadvertenties, waardoor ze uw browsegeschiedenis gemakkelijk kunnen volgen en advertenties kunnen afstemmen op uw individuele gewoonten op meerdere sites. Het is eng, we weten het.

Dus als u zich zorgen maakt over wat websites achterlaten en hoe adverteerders toegang krijgen tot die gegevens, kunt u als volgt cookies uit de nieuwste versie van uw favoriete webbrowser wissen.

Google Chrome

De medewerkers van Digital Trends hebben Google Chrome uitgeroepen tot de beste browser van 2018. Hiermee kunt u eenvoudig cookies verwijderen, browsegegevens beheren en opgeven welke bestanden Google Chrome moet accepteren of blokkeren. Hier is hoe:

Toegang tot inhoudsinstellingen: Klik op het tabblad 'Menu' in de rechterbovenhoek en selecteer 'Instellingen'. Zodra het nieuwe tabblad wordt geopend, bladert u naar de onderkant van de pagina en klikt u op 'Geavanceerd'. Hiermee wordt de pagina 'Instellingen' uitgebreid met toegevoegde opties.

Het eerste uitgebreide venster dat u zou moeten zien is het paneel "Privacy en beveiliging". Klik vervolgens op "Inhoudsinstellingen" en selecteer vervolgens "Cookies".

Je kunt ook gewoon typen 'chrome: // settings / content / cookies'In uw adresbalk en Chrome brengt u naar uw beoogde bestemming.

Cookie jongleren: Op het paneel 'Cookies' ziet u drie schakelaars: sites toestaan ​​cookiegegevens op te slaan en te lezen (aanbevolen), lokale gegevens alleen bewaren totdat u Chrome afsluit en cookies van derden blokkeren. Deze derde optie betekent dat advertenties geen cookiegegevens kunnen lezen die worden aangeboden door een website voor ouderschap, waardoor ze die informatie niet op meerdere sites kunnen gebruiken.

Smashing cookies: Google biedt ook opties om te voorkomen dat specifieke sites cookies achterlaten, om toe te staan ​​dat specifieke sites cookies achterlaten en om cookies te wissen die door specifieke websites zijn achtergelaten bij het afsluiten van Chrome. Als je alles wilt verwijderen, klik je op de knop "Alles verwijderen" en je zult geen cookies meer hebben. U kunt cookies ook afzonderlijk verwijderen.

Als u ten slotte nieuwsgierig bent naar waar Chrome cookies op Windows 10 opslaat en hoeveel ruimte ze innemen, kunt u hier het enige SQLite-bestand 'Cookies' vinden:

C: Gebruikers <uw_gebruikersnaam> AppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault

Voor Android, iOS: Open het menu van Chrome, ga naar 'Instellingen' en zoek vervolgens het tabblad 'Privacy' onder de instellingen 'Geavanceerd'. Vanaf daar selecteert u onderaan "Browsegegevens wissen" en vinkt u "Cookies en sitegegevens wissen" aan. Er zijn ook opties voor het wissen van uw ondeugende browsergeschiedenis en het verwijderen van ruimtebesparende afbeeldingen en bestanden in de cache.

Mozilla Firefox

De Firefox-browser van Mozilla werd tweede in onze 2018-stemming. De open-source browser heeft tonnen add-ons en biedt eigenlijk meer opties dan Chrome als het gaat om het aanpassen van deze instellingen - en dat was voordat Quantum de zaken op zijn kop zette.

Toegang tot aangepaste instellingen: Klik op het pictogram met de drie lijnen in de rechterbovenhoek van het menu. Selecteer "Opties" in het vervolgkeuzemenu, waarmee een nieuw tabblad "Voorkeuren" wordt geopend. Selecteer op deze pagina "Privacy en beveiliging" in het menu links en ga vervolgens naar het gedeelte "Geschiedenis". Hier moet u "Gebruik aangepaste instellingen voor geschiedenis" kiezen in het vervolgkeuzemenu naast "Firefox zal ..."

Voor de ongeduldigen, gebruik je dit adres op een nieuw tabblad: over: voorkeuren # privacy

Cookie jongleren: Als de geavanceerde geschiedenisinstellingen zijn ingeschakeld, zou u een optie moeten zien om "Cookies van sites accepteren" in of uit te schakelen. Rechts biedt Mozilla een knop "Uitzonderingen" waarmee u de cookiestroom kunt regelen. Deze omvatten het blokkeren of toestaan ​​van cookies van specifieke sites en het toestaan ​​van een cookie van een specifieke site voor slechts één browsersessie. Dit gebeurt door alleen het adres van de website in te voeren.

Vervolgens kunt u cookies van derden accepteren of weigeren of cookies van derden accepteren van sites die u al hebt bezocht. U kunt ook alle cookies op de plaat bewaren totdat ze oud worden, of de plaat helemaal schoonmaken zodra u Firefox sluit.

Smashing cookies: Om cookies in Firefox handmatig te verwijderen, klikt u op de link "Wis uw recente geschiedenis" en selecteert u "Cookies". U wilt misschien een tijdsbestek opgeven om ze te verwijderen voordat u op "Nu wissen" drukt om ze voorgoed te verwijderen.

U kunt ook op de link 'individuele cookies verwijderen' klikken. Er verschijnt een venster met een zoekveld voor het zoeken van een specifieke cookie en een lijst met alle cookies die op uw apparaat zijn opgeslagen. U kunt op de knop "Selectie verwijderen" klikken om een ​​gemarkeerde cookie te verwijderen of op de knop "Alles verwijderen" om de hele stapel van uw bord te vernietigen.

Op Windows 10 is dit het algemene gebied waar Firefox de cookie jar (cookies.sqlite) bewaart:

C: Gebruikers <uw_gebruikersnaam> AppDataLocalMozillaFirefoxProfiles

Firefox (iOS): Tik op de knop Nieuw tabblad (rechtsboven, met het nummer erin). Tik nu op de tandwielknop linksboven in het scherm. Blader omlaag naar 'Privégegevens wissen'. Controleer op het volgende scherm of 'Cookies' is geselecteerd en tik op 'Privégegevens wissen'.

safari

In tegenstelling tot Chrome en Firefox, slaat Safari alleen cookies op van websites die u bezoekt. Niettemin kunt u met Safari deze instellingen gemakkelijk wijzigen. Omdat de Windows-versie van Safari is stopgezet, zijn onze instructies gericht op de MacOS-versie.

Toegang cookies: Klik op het Safari-menu in de linkerbovenhoek en scrol omlaag naar 'Voorkeuren'. U kunt ook in hetzelfde menu 'Geschiedenis wissen' kiezen en u kunt alles in één keer verwijderen uit verschillende tijdframes. Als u liever meer controle heeft over wat wordt verwijderd, kiest u de optie "Voorkeuren".

Jongleren met cookies: Safari's opties voor beperkte filtering van cookies zijn beperkt. U kunt websites echter vragen u niet te volgen (de functie Niet volgen, die helaas door de meeste websites wordt genegeerd), of Safari probeert het volgen van meerdere sites te blokkeren.

Smashing cookies: In het gedeelte 'Privacy' kunt u 'Alle cookies blokkeren' gebruiken om alles in één keer te verwijderen. U kunt ook op "Details" klikken om een ​​lijst te zien van elke afzonderlijke cookie die in de browser is opgeslagen.

Safari (iOS): Ga naar "Instellingen" en selecteer Safari. Als u alle cookies wilt verwijderen, tikt u op "Geschiedenis en websitegegevens wissen". Als u een specifieke cookie wilt verwijderen, tikt u op "Geavanceerd" en vervolgens op "Websitegegevens" om een ​​lijst met cookies op te halen die op uw telefoon zijn opgeslagen. Klik daar op 'Bewerken', tik op de rode cirkel naast de specifieke cookie die u wilt verwijderen en verwijder deze.

Microsoft Edge

Edge is de nieuwste browser van Microsoft die is geïntegreerd in Windows 10 en is bedoeld om Internet Explorer 11 te vervangen. U kunt als volgt de cookie-instellingen wijzigen en bestaande verwijderen:

Toegang tot cookies: Klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek om een ​​vervolgkeuzelijst te genereren. Zodra u op "Instellingen" op het paneel klikt, zal het naar een andere tegel gaan met een gedeelte met de naam "Browsegegevens wissen". Om cookies te beheren, slaat u dat nu over en blijft u naar beneden scrollen.

Jongleren met cookies: Wanneer u naar de onderkant van het huidige paneel bladert, zou u "Geavanceerde instellingen" moeten zien. Klik op de bijbehorende knop "Geavanceerde instellingen weergeven" om een ​​vernieuwde lijst met instellingen te openen. Onderaan vindt u het gedeelte 'Cookies' met een vervolgkeuzemenu. Uw enige opties zijn om alle cookies te blokkeren, alleen cookies van derden te blokkeren of helemaal niet te blokkeren (standaard).

Smashing cookies: Om terug te keren naar de vorige tegel Instellingen, klikt u op de pijltoetsen naast "Geavanceerde instellingen" bovenaan. Ga in het nieuwe paneel terug naar "Browsegegevens wissen" en klik op de knop "Kies wat u wilt wissen". In de lijst is uw enige cookiegerelateerde optie om 'Cookies en opgeslagen websitegegevens' te kiezen en vervolgens op de grote knop 'Wissen' te drukken.

Dat gezegd hebbende, is uw cookiebeheer in Microsoft Edge momenteel beperkt. Waar Windows 10 cookies opslaat, is hier de algemene locatie:

C: Gebruikers <uw_gebruikersnaam> AppDataLocalPackagesMicrosoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbweAC # 001MicrosoftEdgeCookies

opereren

Hoewel de Opera-browser is gebaseerd op dezelfde basis die wordt gebruikt door Google Chrome, is het niet hetzelfde proces om naar de cookiekan van de browser te gaan. Merk echter op dat deze handleiding is gebaseerd op de nieuwste versie, dus deze methode kan in eerdere versies anders zijn.

Toegang tot cookies: Klik op het rode Opera-logo in de linkerbovenhoek om een ​​vervolgkeuzemenu te openen. Selecteer "Instellingen" en een nieuw tabblad "Instellingen" wordt geopend in de browser. Klik op 'Privacy & Beveiliging' in het menu aan de linkerkant en scrol omlaag naar het gedeelte 'Cookies' in de resulterende instellingen.

Jongleren met cookies: Het gedeelte 'Cookies' biedt vier opties: sites toestaan ​​cookies te maken, cookies behouden totdat Opera wordt gesloten, websites blokkeren om cookies te maken en alleen cookies van derden blokkeren. De knop "Uitzonderingen beheren" leidt naar een pop-upvenster waarin u een website kunt invoegen en vervolgens de opties "Toestaan", "Blokkeren" of "Wissen bij afsluiten" in een vervolgkeuzemenu selecteert.

Smashing cookies: De sectie 'Cookies' van Opera bevat ook een knop 'Alle cookies en sitegegevens'. Klik daarop en een pop-upvenster geeft een lijst met alle cookies die momenteel op uw apparaat zijn opgeslagen. Er is ook een zoekveld voor het zoeken naar een specifieke koekjessmaak en een knop "Alles verwijderen" om ze in stukjes te splitsen. U kunt zelfs een individuele cookie verwijderen door deze te markeren en op de bijbehorende ronde "X" -knop te klikken.

Opera slaat cookies hier openlijk op Windows 10 op:

C: Gebruikers <uw_gebruikersnaam> AppDataLocalOpera SoftwareOpera StableCache

APPS EN PLUGINS

Hoewel browsers het handmatig wissen van cookies vrij eenvoudig maken, zijn er ook een groot aantal apps en browserplug-ins die u een beetje meer controle over uw cookies kunnen geven.

Facebook Comments
Andy Chou
Andy Chou
U verkoopt - wij verzenden bron en verzenden voor u!