fbpx
Hoe de verwerking en levertijd verkorten of sneller maken voor Shopify Dropshipping?
03 / 25 / 2019
Leveringsgarantie - Gemiddelde van 7-daagse verzending voor scherpe voorwerpen zoals messen naar de VS.
04 / 10 / 2019

Hoe dropship naar Brazilië

Luchtpanorama van Botafogo-Baai en Sugar Loaf Mountain, Rio De Janeiro, Brazilië

Brazilië is een van de snelst ontwikkelende landen, dus meer en meer mensen willen dropship naar Brazilië. Dropshipping naar Brazilië is echter niet eenvoudig, de snelheid van succesvolle bezorging in Brazilië is niet hoog. Waarom gebeurt dit? Waarom is het zo moeilijk om naar Brazilië te droppen?

De gegevens die we hebben verzameld, tonen aan dat de gemiddelde snelheid van succesvolle bezorging via epacket 60% is, terwijl het aantal tot 80% kan zijn als u in plaats daarvan een speciale lijn voor Brazilië gebruikt.

Een reden die leidt tot de lage succesvolle levering in Brazilië is dat sinds januari, 2018, postkantoren in Brazilië facturen of inhoudsverklaringen begonnen te eisen voor alle bestellingen met commerciële bestellingen. Sommige dropshippers zijn hiervan misschien niet op de hoogte, dus hebben ze geen documentatie opgesteld, wat tot bezorging kan leiden.

Een andere reden is dat Brazilië een van de meest complexe belastingstelsels ter wereld heeft. Alle producten van buiten Brazilië zijn onderworpen aan belastingen en globe met belastingen die oplopen tot 60% van de waarde van de producten. Sommige klanten zijn niet bereid om te betalen, dus het tarief is laag.

Het pakket kan eigenlijk tussen 30 en 180 dagen opgehouden worden bij de douane. Hier zijn een paar redenen voor zo'n lange vertraging:

 • Onjuiste documentatie
 • Anvisa - Het Braziliaanse nationale gezondheidsbewakingsagentschap, verantwoordelijk voor het toezicht op de invoer van voedsel, gezondheidsproducten, cosmetica en medicijnen
 • MAPA - Het ministerie van Landbouw, Vee en Voeding, verantwoordelijk voor het toezicht op de invoer van goederen gemaakt van dieren en groenten
 • InMetro - Het nationale instituut voor metrologie, standaardisatie en industriële kwaliteit, dat geïmporteerde producten verzekert voldoen aan de vereisten vastgesteld door certificatienormen
 • Belastingauditor van Braziliaanse federale omzet
 • Verboden goederen / smokkelwaar

Duidelijk is dropshipping naar Brazilië een uitdaging, maar toch zijn er zoveel mensen die dropshipping naar Brazilië omdat de markt in Brazilië enorm is.

In Brazilië groeit het aantal consumenten dat online producten koopt met grote sprongen. In 2013, 31.27 miljoen Brazilianen kochten goederen online. Vorig jaar sprong dat aantal naar maar liefst 55.15.

Met bijna 150 miljoen gebruikers is de Braziliaanse internetmarkt nummer 1 in Latijns-Amerika. Wereldwijd wordt het gerangschikt vierde in de wereld.

Brazilianen besteden het meeste geld online aan inkoop:

 • Elektronika
 • Huishoudelijke apparaten
 • Computers
 • Mode
 • schoonheidsmiddelen
 • Schoonheidsproducten
 • Huishoudartikelen verhuur
 • Huisdecoratie
 • Farmaceutische producten
 • Schoonmaakproducten
 • Veiligheids uitrusting
 • Reisdiensten

Analisten schatten die reisservices goed waren voor bijna een derde van de totale e-commerce-omzet in Brazilië in 2015. Brazilianen geven ook de voorkeur aan marktplaatsen en sites die groepskortingen bieden.

Zoals je kunt zien, is dropshipping naar Brazilië zowel uitdagend als veelbelovend. Vanwege het speciale aangepaste beleid in Brazilië, kan CJ geen aftersales-service en restituties verlenen voor de producten die naar Brazilië worden verzonden.

Facebook Comments