fbpx
Quality Inspection Service
07 / 01 / 2019
De hete verkopende Niches in dierbenodigdheden
07 / 02 / 2019

Redenen en resoluties van 10 manieren waarop sociale media inhoud irriteren

Sociale media kunnen een absoluut voordeel zijn voor Dropshippers-bedrijven en -merken. Wilt u uw sociale media-publiek blij en betrokken houden? Wilt u dat uw aanwezigheid op sociale media prijzenswaardig is in tegenstelling tot waardevol voor cringe? Er zijn een aantal veel voorkomende fouten op het gebied van sociale media die ondernemers maken en die niet alleen irritant zijn voor consumenten; ze kunnen klanten daadwerkelijk van uw merk wegjagen.

Inhoud van hoge kwaliteit op sociale media is daarom cruciaal voor succesvolle marketing via sociale media, dus het is belangrijk voor marketeers om te identificeren wat klanten leuk vinden en wat ze niet leuk vinden. Onlangs heeft Adobe een nieuwe studie uitgevoerd naar 1,000 us-consumenten, welke inhoud die hen het meest ergert.

10 manieren waarop sociale media inhoud irritante klanten

1. 39% van de consumenten ergert zich aan te veel of te weinig geschreven inhoud
Reden: Mensen zijn feilbaar, dus grammaticale fouten zijn onvermijdelijk wat betreft rijke inhoud. Houd er rekening mee dat inhoud te lang of slecht is bewerkt, een slechte ervaring voor consumenten kan zijn, waardoor ze geen informatie kunnen lezen en openen.

Resolutie: Het is het beste om duidelijke, beknopte en nauwkeurige woorden te gebruiken. Nadat de bewerkte inhoud is voltooid, controleert u opnieuw om de kwaliteit te waarborgen. We hoeven niet perfect te zijn als het gaat om het bewerken van inhoud, maar we moeten wel bedenken dat consumenten inhoud willen begrijpen en verwerken.

2. 28% van de consumenten ergert zich aan slecht ontworpen inhoud
Reden:
Het doel van gecreëerde inhoud is om van uw doelgroepen op sociale media uw echte klanten te maken. Als uw inhoud en ontwerp onaantrekkelijk zijn, zullen uw inspanningen niet lonen.

Resolutie: Omdat visuele inhoud, waar mogelijk, wordt gedomineerd in sociale media, zorg er dan voor dat alles in de inhoud visueel aantrekkelijk is. Als u niet goed bent in creatief ontwerp, wendt u zich dan tot andere leden in uw team voor hulp of zoekt u naar ontwerpsjablonen van online softwareplatforms voor grafisch ontwerp (zoals Canva).

3. De meeste consumenten ergeren zich aan inhoud die te gepersonaliseerd of zelfs raar is
Reden:
Personalisatie zal consumenten verrassen, maar overmatige personalisatie zal mensen alleen maar raar doen voelen. Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, zou maar liefst 82% van de klanten stoppen met aankopen van een merk als het de lijn overschreed met een enge persoonlijke ervaring.

Resolutie: De sleutel tot het niet teleurstellen van consumenten is om zichzelf in hun schoenen te plaatsen en de inhoud in de situatie van de klant te plaatsen, maar tegelijkertijd niet te gepersonaliseerd te zijn en ze raar te laten voelen.

4. 23% van de consumenten ergert zich aan inhoud die eerder is gezien of die verouderd is
Reden:
Merken in elke branche publiceren voortdurend inhoud en proberen hetzelfde doel te bereiken. Maar het feit is dat het schrijven zwaarder weegt dan dat creëren met de felle concurrentie op de markt. Wees hier voorzichtig mee: hoe meer een consument een concept ziet, hoe minder impact het zal hebben. Als uw merk 3rd of 4th is en hetzelfde stuk inhoud heeft gedeeld, ziet het er saai uit en heeft het minder waarde.

Resolutie: Voeg uw eigen ideeën / meningen toe om de inhoud op te frissen.

5. Consumenten ergeren zich vaak aan inhoud die voor hen niet relevant is
Reden:
Consumenten zijn tevreden over inhoud die verband houdt met hun specifieke problemen of persoonlijke situaties, anders kan dit de loyaliteit en genegenheid voor het merk verminderen of klanten zelfs ontmoedigen om te kopen.

Resolutie: Het is belangrijk om de doelconsument in gedachten te houden bij het bewerken van inhoud, zodat alles wat u post op een of andere manier aantrekkelijk voor hen is. Relevantie en samenhang van uw inhoud zullen uw merk positioneren als een bron voor consumenten. Alleen wanneer uw inhoud relevant is voor consumenten, zullen consumenten aandacht besteden aan uw merk.

6. 21% van de consumenten ergert zich aan inhoud die niet is geoptimaliseerd voor hun apparaat
Reden:
Schermformaten kunnen sterk verschillen van verschillende apparaten.

Resolutie: Gezien het feit dat de meeste gebruikers van sociale media gewend zijn aan het gebruik van mobiele apparaten, moeten marketeers hun best doen om inhoud te bieden die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, om zo een betere leeservaring voor gebruikers van sociale media te bieden en meer transformatie te bereiken.

7. 17% van de consumenten ergert zich aan inhoud zonder video of afbeeldingen
Reden:
Hoewel mensen tegenwoordig nog steeds genieten van lezen, geven klanten de voorkeur aan video & interessante foto's boven gewone tekst.

Resolutie: Elk sociaal mediaplatform gebruikt afbeeldingen en video's vaker, afbeeldingen en video's worden sterk aanbevolen voor een betere illustratie.

8. 16% van de consumenten ergert zich aan de inhoud van de reeds gekochte artikelen
Reden:
Hoe frustrerend is het om na aankoop inhoud van coupons te ontvangen?

Resolutie: Bespaar uzelf wat problemen en houd rekening met wat voor soort inhoud u zowel aan klanten als aan degenen die nog geen klant zijn, aanbiedt. Je hebt hier veel meer controle over via sociale advertenties. Beschouw het vanuit een perspectief van de inhoudsstrategie als een goede praktijk om te voorkomen dat u overbodige promoties publiceert aan mensen die al zijn omgezet en ze niet kunnen gebruiken.

9. Klanten kunnen geïrriteerd raken als je kritiek negeert
Reden:
Je zult op een gegeven moment negatieve feedback of kritiek ontvangen op het openbare forum van sociale media, hoe goed je ook bent. Het kan worden verdiend, het kan constructieve kritiek zijn, ventileren, klantenservice vragen om een ​​probleem op te lossen, of van iemand die gewoon graag klaagt (veel mensen doen dat!).

Resolutie: Negeer negatieve feedback niet en reageer altijd kalm, beknopt en bied aan om het probleem naar een privéforum te brengen, zoals een telefoongesprek, e-mail of direct bericht. Wees beleefd en niet-reactief - u moet proactief zijn, zelfs in het gezicht van negativiteit die volledig onverdiend is.

10. Klanten kunnen geïrriteerd raken als u onwaarheden plaatst
Reden:
Authenticiteit is de sleutel tot het behouden en opbouwen van uw klanten en volgers op sociale media. Het posten of delen van inhoud die overduidelijk onwaar is of waarvan later is bewezen dat het nep is, zal u niet goed van pas komen.

Resolutie: Controleer voordat u deelt of wat u deelt waar is. Controleer uw feiten en verspreid nooit bewust valse informatie. Als u inhoud deelt of post waarvan u later weet dat deze onjuist is, verwijdert u de post en verontschuldigt u zich voor uw menselijke fout.

Social media werken voor branding en zakelijke marketing, juist omdat het zo sterk verschilt van traditionele marketing en reclame. Consumenten zoeken naar diepere connecties met de merken die ze kiezen en wanneer u social media marketing goed doet, in de eerste plaats uzelf zijn en rekening houden met uw klanten. Last but not least, werk aandachtig om ervoor te zorgen dat u de bovengenoemde veelvoorkomende fouten vermijdt en u minimaliseert het risico op irritatie van uw sociale mediaklanten. Immers, als ze je inhoud niet leuk vinden, zullen ze veel minder waarschijnlijk bij je kopen. Je vermijdt de bovengenoemde fouten in de sociale media.

Facebook Comments