fbpx
Hoe verbindt u uw Lazada Store met de CJ Dropshipping-app?
08 / 19 / 2019
Amerikaanse terugtrekking uit de Universal Postal Union: hoe kan ik het ePacket overslaan Verzendprijsstijging?
08 / 29 / 2019

Belasting over de toegevoegde waarde (btw) is een omzetbelasting in meerdere fasen, waarvan de uiteindelijke last door de particuliere consument wordt gedragen. BTW tegen het juiste tarief is inbegrepen in de prijs die u betaalt voor de goederen die u koopt.

BTW In Zweden

Zweden valt onder de btw-regels van de EU en maakt deel uit van de interne markteconomie van de EU. Btw-richtlijnen worden uitgegeven door de EU waarin de beginselen van het btw-regime worden vastgelegd dat door de lidstaten, waaronder Zweden, moet worden aangenomen. Deze richtlijnen hebben voorrang op de lokale wetgeving.

Zweden introduceerde btw, bekend als moeders, in 1969. Het wordt beheerd door Skatteverket, de Zweedse belastingdienst. Het standaard btw-tarief in Zweden is 25%. met verlaagde tarieven van 12% en 6% voor eten, accommodatie, boeken, kranten en andere goederen en diensten. Voorbeelden van vrijgestelde leveringen zijn gezondheidszorg, financiële diensten en onderwijs.

Er zijn verschillende scenario's die een verplichting tot btw-registratie in Zweden inhouden. Enkele van de meest voorkomende voorbeelden zijn:

  • Goederen importeren van buiten de Europese Unie naar Zweden
  • Goederen kopen en verkopen in Zweden (exclusief binnenlandse verlegging)
  • Verkoop van goederen uit Zweden die worden geleverd aan klanten buiten Zweden (zakelijke of particuliere klanten)
  • Goederen in Zweden kopen vanuit een ander EU-land (intracommunautaire acquisities)
  • Voorraad aanhouden in Zweden voor verkoop, distributie of zending
  • E-commerce verkoop van goederen aan consumenten, onderworpen aan btw-registratiedrempels op afstand
  • Organiseren van evenementen in Zweden waarbij deelnemers of afgevaardigden toegang moeten betalen

BTW Veranderen In Noorwegen

Vanaf januari 2020 verwijdert Noorwegen de btw- en accijnsvrijstelling voor geïmporteerde pakketten onder NOK 350 aan zijn consumenten.

Als gevolg hiervan zal de importeur 25% Noorse btw en eventuele rechten voor elk pakket moeten betalen. De importeur kan het niet-ingezeten e-commercebedrijf zijn, waarvoor mogelijk een lokale btw-registratie vereist is of de Noorse klant.

De vrijstellingsmaatregel voor invoer werd in eerste instantie ingevoerd om de administratieve last te beperken voor de douane en belastingautoriteiten die kleine bedragen aan btw en rechten moeten innen. De sterke groei van grensoverschrijdende e-commerce heeft er echter toe geleid dat niet-ingezeten e-commerce verkopers een oneerlijk belastingvoordeel hebben gekregen in vergelijking met Noorse online retailers. Binnenlandse verkopers leden veel schade vergeleken met met name Zweedse concurrenten. Zweedse e-commerce leveranciers konden zonder btw verkopen, maar Noorse bedrijven moesten btw op Noorse klanten toepassen.

Wie btw moet betalen bij dropshipping

Technisch gezien betaalt de importeur de btw. Wanneer u producten aflevert, is uw klant de importeur, die daarom btw moet betalen. Bovendien moet uw klant mogelijk ook documentatie indienen bij de lokale douaneautoriteiten om te bewijzen dat de aangegeven douanewaarde correct is.

De meeste klanten houden er echter niet van om met de douaneautoriteiten om te gaan, en ze stellen zeker geen onverwachte kosten op prijs. Hoewel de douaneautoriteiten in werkelijkheid geen middelen hebben om invoerrechten en btw toe te voegen op de tientallen miljoenen e-pakketten die de EU binnenkomen, van AliExpress, CJDropshipping, Wish en andere dropshippers elk jaar. Het is nog steeds noodzakelijk om na te denken over manieren om naar Zweden of Noorwegen te dropshippen zonder dat de klant belasting betaalt.

Hoe te voorkomen dat klanten belasting betalen bij dropshipping

Wanneer je naar Zweden gaat, zijn er drie manieren om te voorkomen dat je klant belasting betaalt.

1.Het gebruik van CJ Packet Zweden

Als u gebruik maken van CJ-pakket Zweden, uw klant hoeft de 7.5 Euro-inklaringskosten en het tarief voor het product onder 22 Euro niet te betalen. Zweden is btw-vrij voor alle landen van de Europese Unie. En deze logistiek stuurt de producten naar Nederland voor inklaring en vervolgens naar Zweden. Als een tarief wordt gegenereerd, wordt dit door de afzender betaald.

2.Euro Post gebruiken

Euro Post is een andere logistieke methode om te voorkomen dat klanten belasting betalen bij dropshipping naar Zweden. U kunt Euro Post gebruiken om miljoenen potentiële klanten in Europa te bereiken zonder dat u een eigen adresdatabase nodig hebt. Het is zeer kosteneffectief dankzij directe levering aan het land van bestemming.

3.Verzending vanuit Europees magazijn

Als u naar Zweden vertrekt en nadat de klanten in Zweden bestellingen plaatsen, worden uw leveranciers verzonden vanuit een Europees magazijn, hoeven uw klanten de btw niet te betalen. Zweden is btw-vrij voor alle landen van de Europese Unie. CJDropshipping heeft al een Amerikaans magazijn en een Chinees magazijn en heeft een plan voor een Europees magazijn.

Vind winnende producten om op te verkopen app.cjdropshipping

Facebook Comments