fbpx
Fem hotselgende campingprodukter om sommeren samt merknader for valg
07 / 04 / 2019
Topp 8 beste nettsteder for sanntids dataanalyse
07 / 05 / 2019

Hvorfor sporingsnummer fungerer ikke? Synkroniser sporingsnumre før eller etter sending

Hvorfor fungerer ikke et sporingsnummer? Har du den samme forvirringen? Artikkelen vil svare på spørsmålet.

Synkronisering før og etter utsendelse er to måter å synkronisere bestillingssporingsnummeret. Du kan gjøre det på følgende måte: DropShipping Orders - DropShipping Center - Venter på betaling. Deretter vil du se valgene til høyre. Den er malt i en rød boks i bildet under.

1.Synkroniser før sending

Sporingsnummeret blir synkronisert i butikkene dine før ordrer sendes på denne måten.

Pros: Det vises på Shopify-butikken din. Deretter vil ordren bli oppfylt raskt. Det vil imponere kundene dine for effektiviteten din. Du kan velge en synkronisering før du sender hvis du trenger en prioritet for å oppgi sporingsnummer,

Cons: Vi behandler bestillingen etter at du betaler effektivt. Vi kan sende pakken din ut samme dag når vi er på lager. For noen produkter er det imidlertid ikke nok lager på lageret vårt. Så vi trenger å kjøpe dem fra fabrikker. Det kan ta 2-4 dager før vi mottar varene.

Mange fabrikker har kanskje ikke noe inventar for produktets popularitet. Så det kan hende du må vente i flere dager eller enda lenger. Du kan kontakte agenten din for det bestemte tidspunktet. Imidlertid kan din kunde motta posten med sporingsnummer allerede siden sporingsnummeret er synkronisert med butikken din. Til, sporingsnummer har ikke sporingsinformasjon. Det vil føre til mange problemer.

Råd: Du kan velge Synkronisering før du sender hvis du kjøper privat lager på lageret vårt. Og du vil prioritere det synkrone sporingsnummeret.

2.Sync etter sending

Sporingsnummeret blir synkronisert i butikkene dine etter bestillinger sendt på denne måten.

Pros: Det kan unngå problemer og klager fra kundene dine. Det vil ikke være sporingsinformasjon på lenge etter at sporingsnummeret er oppgitt. Vi vil generere sporingsnummeret. Men det blir ikke synkronisert med butikken din før vi sender ut den virkelige pakken. Da vil CJ utløse e-posten for å minne deg på det. Du kan angi e-postinnholdet i Shopify-butikken din, og vi vil bare legge til sporingsnummeret vårt i standardinnholdet i Shopify.

Du kan sette opp e-postinnholdet her.

Cons: Det er ikke noe sporingsnummer som er synkronisert med butikken din før pakken ble sendt ut. Din butikkordre kan ikke oppfylles. Det er vanskelig å vite om ordren er utbetalt eller ikke. Og det fører til gjentatt behandling av ordrer. Noen ganger kan noen få ordrer være vanskelige å synkronisere etter levering. Dessuten vil uoppfylte ordrer henge lenge og øke avbestillings- og refusjonsrisikoen for kundene.

Råd: Du kan velge å synkronisere sporingsnummeret for å redusere kundenes klager. Og tiden avhenger av betalingstiden for hver ordre. I mellomtiden kan du redigere innholdet i e-postmeldinger og sende e-postmeldinger til kundene dine. For eksempel kan sporingsinformasjonen bli forsinket ettersom logistikkselskapet trenger tid til å behandle bestillinger. Vent tålmodig!

Finn vinnende produkter å selge på app.cjdropshipping

Facebook Kommentarer