fbpx
Fem hotselgende campingprodukter om sommeren samt merknader for valg
07 / 04 / 2019
Topp 8 beste nettsteder for sanntids dataanalyse
07 / 05 / 2019

Hvorfor sporingsnummer fungerer ikke? Synkroniser sporingsnumre før eller etter sending

Noen kan være forvirret over hvorfor et sporingsnummer ikke fungerer. Artikkelen vil svare på spørsmålet.

Det er to måter å synkronisere ordresporingsnummeret, synkronisere før utsendelse og synkronisere etter utsendelse. Du kan åpne siden DropShipping Orders => DropShipping Center => Venter på betaling og du vil se de to valgene om å synkronisere ordresporingsnummeret til høyre som er malt i en rød boks i bildet nedenfor. Artikkelen vil introdusere dem i detalj.

1.Synkroniser før sending

Hvis du velger Synkronisering før sending, blir sporingsnummeret synkronisert i butikkene dine før ordrer blir sendt.

Pros: Det vil dukke opp på Shopify-butikken din at ordren er raskt oppfylt, og kan av kundene dine vurdere at du fullfører bestillingen raskt. Hvis bestillingen din har blitt plassert i lang tid og trenger en prioritet for å oppgi sporingsnummer, kan du velge å synkronisere før du sender.

Cons: Vi behandler bestillingen din samme dag etter at du har betalt. Hvis vi har lager på lageret vårt, kan vi sende pakken for deg samme dag. For noen produkter har lageret vårt imidlertid ikke nok lager, så vi må kjøpe fra fabrikken. Det kan ta 2-4 dager før vi mottar varene. Og hvis produktet ditt er et populært produkt, kan det hende at mange fabrikker ikke har noe inventar. På dette tidspunktet kan det hende du må vente i flere dager eller lenger. Du kan kontakte agenten din for det bestemte tidspunktet. Siden sporingsnummeret er synkronisert med butikken din, kan det hende at kunden din mottar posten med sporingsnummer som er sendt av Shopify store, men sporingsnummeret på dette tidspunktet har ikke sporingsinformasjon, noe som vil forårsake mye problemer.

Råd: Hvis du kjøper nok privat lager i vårt lager eller ønsker å prioritere synkron sporingsnummer, kan du velge å synkronisere før du sender.

2.Sync etter sending

Hvis du velger Synkronisering etter utsendelse, blir sporingsnummeret synkronisert i butikkene dine etter bestillinger sendt.

Pros: Det kan unngå problemet at det ikke er sporingsinformasjon i lang tid etter at sporingsnummeret er oppgitt, noe som kan forårsake spørsmål og klager fra kundene dine. Vi vil generere sporingsnummeret, men sporingsnummeret blir ikke synkronisert med butikken din før vi sender ut den virkelige pakken. Når du synkroniserer sporingsnummeret, vil CJ deretter utløse e-postsendingsfunksjonen til Shopify for å minne deg om at kundepakken din er sendt. Du kan angi e-postinnholdet i Shopify-butikken din, og vi vil bare legge til sporingsnummeret vårt i standardinnholdet i Shopify.

Du kan sette opp e-postinnholdet her.

Cons: Siden det ikke er noe sporingsnummer som kan synkroniseres med butikken din før varene er sendt ut, kan butikkordren din være i utfylt tilstand, noe som gjør det vanskelig å bedømme om ordren er utbetalt, noe som fører til gjentatt behandling av rekkefølgen. Noen ganger kan et lite antall bestillinger være vanskelig å synkronisere etter levering. Samtidig vil en langvarig visning av uoppfylte ordrer øke risikoen for avbestilling og refusjon av kunder.

Råd: For å redusere kundeklager, kan du etter hver betaling velge å synkronisere sporingsnummeret når som helst i henhold til bestillingen. I mellomtiden kan du redigere innholdet i e-posten og sende e-post til kundene dine. For eksempel kan sporingsinformasjonen bli forsinket på grunn av logistikkselskapets behov for tid til å behandle bestillingen. Vær tålmodig.

Finn vinnende produkter å selge på app.cjdropshipping

Facebook Kommentarer