fbpx
Hvordan koble din Lazada-butikk til CJ Dropshipping APP?
08 / 19 / 2019
Uttak fra USA fra Universal Postal Union: Hvordan hopper du over prisforhøyelse i forsendelsen?
08 / 29 / 2019

Merverdiavgift (merverdiavgift) er en flertrinns omsetningsavgift, hvis endelige byrde bæres av den private forbrukeren. Moms til riktig pris vil bli inkludert i prisen du betaler for varene du kjøper.

MVA In Sverige

Sverige omfattes av EUs merverdiavgiftsregler og er en del av EUs indre markedsøkonomi. MVA-direktiver utstedes av EU som angir prinsippene for momsregimet som skal vedtas av medlemslandene, inkludert Sverige. Disse direktivene har forrang for den lokale lovgivningen.

Sverige innførte moms, kjent som mødre, i 1969. Det administreres av Skatteverket, den svenske skatteetaten. Standard momssats i Sverige er 25%. med reduserte priser på 12% og 6% for mat, utleie av overnatting, bøker, aviser og andre varer og tjenester. Eksempler på unntatte forsyninger er helsetjenester, finansielle tjenester og utdanning.

Det er forskjellige scenarier som vil utløse en plikt til å registrere seg for merverdiavgift i Sverige. Noen av de vanligste eksemplene er:

  • Import av varer til Sverige fra utenfor EU
  • Kjøp og salg av varer i Sverige (ekskl. Omvendt innenlands avgift)
  • Selger varer fra Sverige som blir levert til kunder utenfor Sverige (forretnings- eller privatkunder)
  • Anskaffe varer i Sverige fra et annet EU-land (anskaffelser innen samfunnet)
  • Inneholder lager i Sverige for salg, distribusjon eller sending
  • Salg av netthandel av varer til forbrukere, med forbehold om tollgrenser for momsregistrering for avstand
  • Organisering av arrangementer i Sverige der deltakere eller delegater må betale inngang

MVA Endring In Norge

Fra januar 2020 skal Norge fjerne moms- og avgiftsfritaket for importerte pakker under NOK 350 til sine forbrukere.

Som et resultat vil importøren måtte betale 25% norsk moms og eventuelle avgifter for hver pakke. Importøren kan være den ikke-hjemmehørende e-handelsvirksomheten, og potensielt kreve en lokal momsregistrering eller den norske kunden.

Importavlastningstiltaket ble opprinnelig innført for å begrense den administrative belastningen for at toll- og avgiftsmyndighetene måtte innkreve små mengder moms og avgifter. Den høye veksten av grenseoverskridende netthandel har imidlertid gjort at unntaket har gitt ikke-bosatte netthandelsselgere en urettferdig skattefordel sammenlignet med norske nettbutikker. Innenlandske selgere led sterkt sammenlignet med spesielt svenske konkurrenter. Svenske netthandelsleverandører kunne selge uten moms, men norske selskaper måtte bruke moms på norske kunder.

Hvem trenger å betale moms ved dropshipping

Teknisk sett skal importøren betale merverdiavgiften. Når du leverer produkter, er kunden din importør, som derfor må betale moms. I tillegg kan det hende at kunden din også må sende inn dokumentasjon til de lokale tollmyndighetene for å bevise at den deklarerte tollverdien er korrekt.

De fleste kunder vil imidlertid ikke ha noe å gjøre med tollmyndighetene, og de setter absolutt ikke pris på uventede kostnader. Skjønt tollmyndighetene i realiteten ikke har ressurser til å legge til importtoll og merverdiavgift på de titalls millioner e-pakker som kommer inn i EU, fra Aliexpress, CJDropshipping, Wish og andre dropshippers hvert år. Det er fortsatt nødvendig å tenke på måter å droppe til Sverige eller Norge uten at kunden betaler skatt.

Hvordan unngå at kunden betaler skatt når den leveres

Når du reiser til Sverige, er det tre måter å unngå at kunden din betaler skatt.

1.Bruker CJ Packet Sweden

Hvis du bruker CJ-pakke Sverige, kunden din trenger ikke å betale 7.5 Euro fortollingsgebyr og takst for produktet under 22 Euro. Sverige er momsfritt for alle EU-land. Og denne logistikken vil sende produktene til Nederland for fortolling og deretter til Sverige. Hvis det genereres en takst, betales den av avsenderen.

2.Bruker Euro Post

Euro Post er en annen logistikkmetode for å unngå at kundene betaler skatt når de sendes til Sverige. Du kan bruke Euro Post for å nå millioner av potensielle kunder i Europa uten å måtte ha din egen adressedatabase. Det er svært kostnadseffektivt takket være direkte levering til bestemmelseslandet.

3.Forsendelse fra europeisk lager

Hvis du dropper til Sverige og etter at kundene i Sverige har bestilt, leverandørene dine sendes fra europeisk lager, trenger ikke kundene å betale for merverdiavgiften. Sverige er momsfritt for alle EU-land. CJDropshipping har allerede hatt et amerikansk lager og et Kina-lager, og det har en plan for et europeisk lager.

Finn vinnende produkter å selge på app.cjdropshipping

Facebook Kommentarer