fbpx
Hvorfor oppføringen til eBay-butikken mislykkes, og hva bør jeg gjøre?
09 / 24 / 2019
CJDropshipping hjelper Dropshippers som vil skalere opp selger til USA i Q4
10 / 09 / 2019

De vanlige Woocommerce-butikkproblemene og løsningene

Woocommerce er en av de viktigste samarbeidende plattformene. Og WooCommerce-kunder er høyt verdsatt på CJ. Men noen ganger kommer WoomCommerce-problemer og gjør deg forvirret og gal.

Med tanke på det, tilbyr vi referanser for deg om en serie vanlige WooCommerce-problemer. Bare du kan finne en løsning hvis du ikke kan autorisere Woocommerce-butikker til CJ, liste CJ-produkter til Woocomerce-butikker og synkronisere ordrer.

Det vanligste problemet kommer når du begynner å synkronisere ordrer. Du kan ikke synkronisere ordrene dine til CJ. Du kan ha bestillinger i WooCommerce-butikken. Men du finner ikke den samme ordren på CJ. Vi har løsninger for det. Gjør nøyaktig som følger:

(1) Sjekk om du har autorisert riktig butikk eller ikke. Vi kan ikke synkronisere ordrene dine hvis du ikke autoriserer butikken din til CJ. Du vet, det er autorisasjonen. Deretter kan CJ gå videre og synkronisere ordrer.
(2) Sjekk om produktene er koblet til CJ eller ikke. Bare når vi har en forbindelse med CJ, kan vi oppfylle produktene og ordrene.
(3) Sjekk om ordrene dine er tilgjengelige for å bli oppfylt. Bestillinger skal betales, behandles og ikke oppfylles. Ellers er det meningen at du skal endre ordrestatusen på WooCommerce. Deretter kan CJ automatisk synkronisere ordrene dine.

Det handler om problemer og løsninger for synkronisering av ordrer fra WooCommerce-butikken. Du kan også få problemer med autorisasjon og oppføring. Neste del vil gi nyttig informasjon til deg.

autorisasjon

(1) “Www” kan ikke gå glipp av hvis det er en del av domenenavnet ditt. Du må ta det på når du autoriserer Woocomerce-butikken. Men det er ikke nødvendig hvis nettstedets domene ikke begynner med "www". Og “https: //” må fjernes.
(2) Lese / Skriv tillatelse er utrolig viktig. Du skal gi CJ lese- og skrivetillatelse. Og CJ vil tilby bedre service for deg. Du må besøke CJ-systemet og koble til på nytt hvis du bare tillater en enkelt lese- eller skrivetillatelse.
(3) Riktig “Nøkkel” og “hemmelig” er nødvendige. Noen ganger fikk du informasjonen om "Autoriser mislyktes". Bare å fylle ut en feil “nøkkel” og “hemmelighet”. Vennligst dobbeltsjekk det.
(4) Bare HTTPS støttes. Når du autoriserer butikken, vil den først besøke nettet som begynner med “https”, så det anbefales å oppgradere nettstedet til “https”.
(5) Feil URL eller "Vanlig" permalink. Du må bruke riktig URL på WooCommerce. Klikk innstillinger - Permalinks - Vanlige innstillinger. Velg deretter en ny. Det fungerer alltid. Du vet, vanlig er en standardinnstilling, og du må bytte til andre.

Listing

(1) "Ugyldig eller duplisert SKU ”Utgave /” UGS non valide ou dupliqué ”. Normalt er det ute av de eksisterende produktene i butikken din. De deler samme SKU. Kontroller om produktet er eksisterende eller ikke, du kan velge å slette eller beholde det.
(2) For mange varianter. Du kan liste mislyktes hvis du velger for mange varianter. Du kan velge noen få varianter og føre dem opp i butikken din. Rediger dem deretter i butikken din.

Her vises alle aktuelle problemer om Woocommerce-butikker. Det inkluderer kanskje ikke alt du måtte møte. Hvis du har andre problemer som skjer når du vil jobbe med oss ​​gjennom din Woocommerce-butikk, ikke nøl med å fortelle oss det. Vi vil fortsette å oppdatere nyttig informasjon til deg.

Facebook Kommentarer