fbpx
Hvorfor oppføringen til eBay-butikken mislykkes, og hva bør jeg gjøre?
09 / 24 / 2019
CJDropshipping hjelper Dropshippers som vil skalere opp selger til USA i Q4
10 / 09 / 2019

Hva er de vanlige problemene med Woocommerce Store, og hva bør jeg gjøre?

Woocommerce er en av de viktigste samarbeidende plattformene.

Vi verdsetter våre Woocomerce-kunder høyt og legger vekt på problemene fra Woocommerce-butikker.

Gitt det, lager vi et sammendrag av de vanlige problemene når du autoriserer Woocommerce-butikkene dine til CJ og lister CJ-produkter til Woocomerce-butikker.

Så, hva er de vanlige problemene, og hvordan håndtere dem?

Merk:
Forsikre deg om at hvert trinn er i samsvar med det som kreves i opplæringen.

1. Hvis det er en "www" som begynner med nettstedets domene, må du sette det på når du autoriserer Woocomerce-butikken. Hvis nettstedets domene ikke begynner med “www”, trenger du ikke å legge til “www” på toppen av nettstedets domene.

2. Du må godkjenne Woocommerce-butikken på nytt etter at du har gitt lese- / skrivetillatelse for første gang. Hvis du bare tillater en enkelt lese- eller skrivetillatelse første gang, og du endrer den etter påminnelsen, må du gå til CJ-systemet og koble den til igjen.

Hvis du møter følgende to spørsmål, kan du kontakte våre personlige agenter for å sjekke.

3. Du kan liste produkter fra CJ i lang tid, men plutselig kan du ikke føre opp produkter lenger. For den situasjonen, kan du henvende deg til våre agenter for å få hjelp, og vi vil sjekke det for deg.

4. Du er en nybegynner av dropshipping til CJ og du bruker Woocommerce-butikk koblet til CJ, men du finner ingen kategori når du prøver å liste produkter fra CJ til Woocommerce-butikker. Ta kontakt med agentene våre hvis du lider i en slik situasjon, og vi vil sjekke den for deg.

For de to siste problemene, hvis tilbakemeldingene vi gir deg er at vi ikke får tilgang til grensesnittet ditt, er det tre mulige årsaker. Den første er at det er flere IP-adresser for domenet ditt. For det andre er det noe galt med proxy-serveren din, og du må snakke med serverplattformen din. Den siste grunnen er at det er noe galt med dine Woocommerce-butikker som du trenger å snakke med Woocomerce kundeservice.

For noen kunder, hvis du sjekker med serveren din og Woocommerce-plattformen og de sier at det ikke er noe problem med tjenesten deres, foreslår vi at du registrerer en ny Woocommerce-butikk og prøver å koble den til oss igjen. Når du er ferdig med alle nødvendige trinn, kan du prøve å liste over produkter fra CJ til Woocommerce-butikkene igjen.

Det handler om sammendraget av vanlige problemer mellom Woocommerce-butikker og CJDropshipping. Det inkluderer kanskje ikke alt du måtte møte. Hvis du har andre problemer som skjer når du vil jobbe med oss ​​gjennom din Woocommerce-butikk, ikke nøl med å fortelle oss det. Vi vil fortsette å oppdatere nyttig informasjon til deg.

Facebook Kommentarer