fbpx
Shërbim shtesë që ju nevojitet
05 / 25 / 2018
Isfarë është urdhërat e transportit nga pikat CSV
Metoda më e lartë e transportit 10 për transportin e mallrave + Shopify ose WooCommerce
05 / 28 / 2018

Si të filloni biznesin e transportit detar?

Transporti i pikave është një model biznesi jashtëzakonisht i popullarizuar për sipërmarrësit e rinj, veçanërisht Gen Xers dhe Millennials, për shkak të aftësive të marketingut në internet që tejkalojnë kapacitetet financiare. Meqenëse nuk keni nevojë të rezervoni ose të trajtoni artikujt që jeni duke shitur, është e mundur të filloni një rënie të biznesit të anijeve me fonde të kufizuara.

Një uebfaqe e tregtisë elektronike që funksionon me një model transporti transportues, blen artikujt që i shet nga një furnitor ose prodhues i palëve të treta, i cili më pas përmbush urdhrin. Kjo jo vetëm që ul kostot operacionale, por gjithashtu çliron kohën tuaj për të përqendruar të gjitha përpjekjet tuaja në blerjen e klientit.

Nëse jeni gati të filloni një biznes që mund të konkurrojë me gjigandët me pakicë dhe ta bëni këtë me një buxhet të kufizuar, atëherë ndiqni gjashtë hapat më poshtë. Ndërsa nuk kërkon shumë fonde për fillimin e një biznesi të transportit nga rënia, do të kërkojë një punë të jashtëzakonshme.

1. Zgjidhni një kamare

Niche që ju zgjidhni duhet të jetë e përqendruar në lazer dhe diçka për të cilën jeni interesuar vërtet. Një gamë produktesh që nuk janë të përqendruara do të jetë e vështirë për t’u tregtuar. Nëse nuk jeni të apasionuar pas ngrohtësisë që zgjidhni, do të jeni më të prirur për tu dekurajuar, sepse ju duhet shumë punë për të arritur me sukses një shkallë të anijeve të biznesit. Këtu janë disa pika që duhet marrë parasysh gjatë zgjedhjes së ngrohtë tuaj:

  • Kërkoni fitime tërheqëse. Kur jeni duke ekzekutuar një model të biznesit të transportit detar, përqendrimi juaj është në marketing dhe blerjen e klientit, kështu që sasia e punës që kërkohet për të shitur një artikull 20 $ është në thelb e njëjtë siç do të ishte për të shitur një artikull 1,500 $. Zgjidhni një vend me produkte me çmim më të lartë.
  • Kostot e ulëta të transportit janë shumë të rëndësishme. Edhe pse furnizuesi ose prodhuesi juaj do të trajtojë transportin, nëse kostoja është shumë e lartë, ajo do të veprojë si repelant i klientit. Gjeni diçka që është e lirë për të transportuar, pasi kjo gjithashtu ju jep mundësinë e ofrimit të transportit falas për klientët tuaj dhe përvetësimin e kësaj kostoje si shpenzim biznesi në mënyrë që të tërheqni më shumë shitje.
  • Sigurohuni që produkti juaj të apelojë për blerësit impulsivë me të ardhura të disponueshme. Kur jeni të përqendruar në vozitjen e trafikut në faqen tuaj të internetit, dëshironi të provoni shkallën më të lartë të konvertimit të mundshme sepse shumica e vizitorëve nuk do të kthehen më. Produktet që ju jeni duke shitur duhet të shkaktojnë blerje impulsive dhe t'u bëjnë thirrje atyre që kanë aftësi financiare të bëjnë një blerje në vend.
  • Sigurohuni që njerëzit po kërkojnë në mënyrë aktive produktin tuaj. përdorim Planifikuesi i Fjalë kyç i Google dhe Trendet për të kontrolluar disa terma të zakonshëm kërkimi që lidhen me ngrohtësinë tuaj të mundshme. Nëse askush nuk po kërkon atë që planifikoni të shisni, ju keni vdekur në ujë para se të filloni.
  • Krijoni markën tuaj. Biznesi juaj i anijeve rënie do të ketë më shumë vlerë nëse mund të reklamoni çfarëdo qoftë ajo që jeni duke shitur dhe ta kaloni atë si tuajin. Shikoni për një produkt ose linjë që mund ta etiketoni dhe shisni markën tuaj me paketim dhe markë të personalizuar.
  • Shitet diçka që nuk është e disponueshme në vend. Zgjidh diçka që klienti juaj nuk mund ta gjejë në rrugë. Në këtë mënyrë, bëheni më tërheqës për një klient të mundshëm.

2. Kryen hulumtime të konkurrencës

Mos harroni, ju do të konkurroni me operacione të tjera transporti, si dhe gjigandë me pakicë si Walmart dhe Amazon. Kjo është ajo ku shumë transportues të mundshëm bien gabimisht sepse kërkojnë një produkt që ka pak ose aspak konkurrencë. Kjo është një shenjë se nuk ka kërkesë për atë produkt të veçantë.

Ka shumë arsye pse një produkt mund të mos ketë shumë konkurrencë, si kostot e larta të transportit, çështjet e furnizuesve dhe prodhimeve ose marzhet e dobët të fitimit. Kërkoni produkte që kanë konkurrencë, pasi është një shenjë se ka një kërkesë të lartë dhe modeli i biznesit është i qëndrueshëm.

3. Siguroni një furnizues

Partnerizimi me furnizuesin e gabuar mund të prishë biznesin tuaj, kështu që është e rëndësishme që të mos nxitoni këtë hap. Kryerja e kujdesit të duhur. Shumica e furnizuesve të anijeve me pika janë të vendosura jashtë shtetit, duke e bërë komunikimin jashtëzakonisht të rëndësishëm, si në aspektin e shpejtësisë së reagimit, ashtu edhe aftësisë për të kuptuar njëri-tjetrin. Nëse nuk jeni 100 përqind i sigurt në aftësitë e komunikimit të një furnizuesi të mundshëm, vazhdoni dhe vazhdoni kërkimin tuaj.

Njerëzit ishin duke përdorur shitësit e Aliexpress dhe eBay si furnizuesit e tyre të transportit nga rënia dhe përjetuan shumë telashe në ato platforma. Kështu që shumica e transportuesve me rënie po ndryshojnë në platforma të tjera si CJDropshipping, këtu është një artikull që tregon pse njerëzit u larguan nga Aliexpress.

Mundohuni të mësoni nga sipërmarrës të tjerë që kanë ecur këtë rrugë në të kaluarën. Ka shumë burime informacioni në dispozicion, nga blog-et e biznesit dhe teknologjisëkjo subreddit në lidhje me transportin me pika. Shtë një temë e njohur që mund t'ju ndihmojë të shmangni gabimet e kushtueshme të furnizuesit.

4. Ndërtoni faqen tuaj të internetit për tregti elektronike

Mënyra më e shpejtë për të filluar një faqe në internet që mbështet një model të biznesit të transportit nga rënia është përdorimi i një platforme të thjeshtë të tregtisë elektronike si Shopify dhe WooCommerce gjithashtu në dispozicion në Amazona, Etsy, eBay etj. Ju nuk keni nevojë për një sfond të teknologjisë për t'u ngritur dhe funksionuar, dhe ka shumë aplikacione për të ndihmuar në rritjen e shitjeve.

Edhe nëse keni një buxhet të konsiderueshëm që do t'ju lejojë të punësoni një kompani të projektimit dhe zhvillimit të internetit për të krijuar një zgjidhje me porosi, është një veprim shumë më i mençur për të përdorur një nga opsionet e prizës dhe lojrave, veçanërisht në fillim. Pasi të jeni krijuar dhe të ardhurat po vijnë, atëherë mund të eksploroni personalizimin shtesë të faqes në internet.

5. Krijoni një plan blerjeje të klientit

Të kesh një produkt të shkëlqyeshëm dhe një faqe në internet është e shkëlqyeshme, por pa klientët që kërkojnë të blejnë, nuk ke biznes. Ekzistojnë disa mënyra për të tërhequr klientë të mundshëm, por alternativa më efektive është të filloni një fushatë reklamimi në Facebook.

Kjo ju lejon të krijoni shitje dhe të ardhura që nga fillimi, gjë që mund të kontribuojë në shkallëzimin e shpejtë. Facebook ju lejon të vendosni ofertën tuaj direkt përpara një audiencë shumë të synuar. Kjo ju jep mundësinë të konkurroni menjëherë me markat më të mëdha dhe shitësit.

Ju gjithashtu duhet të mendoni për një kohë të gjatë, kështu që optimizimi i motorëve të kërkimit dhe marketingut me email duhet të jenë gjithashtu një fokus. Mblidhni email që nga fillimi dhe vendosni sekuenca të automatizuara të postës elektronike që ofrojnë zbritje dhe oferta speciale. Shtë një mënyrë e thjeshtë për të përfituar bazën ekzistuese të klientit tuaj dhe për të gjeneruar të ardhura pa reklama shtesë dhe shpenzime në marketing.

6. Analizoni dhe optimizoni

Ju duhet të gjurmoni të gjitha të dhënat dhe metrics në dispozicion për të rritur biznesin tuaj. Kjo përfshin trafikun e Google Analytics dhe të dhënat për pixel të konvertimit në Facebook nëse ky është kanali juaj kryesor i blerjes së klientit. Kur ju jeni në gjendje të gjurmoni çdo konvertim të vetëm - të dini se nga e ka origjinën klienti dhe nga cila rrugë ata morën në faqen tuaj të internetit që përfundimisht çoi në një shitje - kjo ju lejon të vlerësoni ato që funksionojnë dhe të eleminoni atë që nuk ka.

Kurrë nuk do të keni një zgjidhje reklame të vendosur dhe harroni. Ju duhet të provoni vazhdimisht mundësi të reja dhe të rregulloni fushatat aktuale, gjë që ju lejon të dini kur duhet të zgjedhni ose ndryshoni shpenzimet e fushatës.

Komente Facebook
Andy Chou
Andy Chou
Ju shesni - ne anije burim dhe anije për ju!