fbpx
Si të tregoni se cilat urdhra janë kryer nga CJ?
11 / 22 / 2018
Histori fshehur - Punët e vështira të dorëzimit gjatë sezonit të festave
11 / 30 / 2018

Dropshipping Green - Vizioni dhe misioni i CJDropshipping

Sot është Falënderimet dhe kam dashur të shfrytëzoj këtë rast për të ndarë disa mirënjohje për miqtë e mia që kanë ndihmuar në ngritjen e CJ Dropshipping në nivelin e funksionimit ku është aktualisht, dhe për Andy që më ka dhënë mundësinë të zhyhem në furnizuesin dropshipping të biznesit.

Ky nuk do të jetë një artikull që vlerëson shefin tim dhe duke u përpjekur ta marr atë për të rritur rrogën time (megjithëse nuk do të kundërshtoja!). Në vend të kësaj, unë dua të ndaj mendimet e mia nga një këndvështrim mjedisor se si dropshipping na jep një shans për të shpëtuar botën një produkt në një kohë.

Herën e parë kur u ktheva për të vizituar depon tonë në Yiwu, Andy më çoi në një udhëtim me tren nga Shenzhen në Hangzhou. Unë isha ulur pranë dritares që shikonte në qiellin e mjegullt. Smogu ishte aq i trashë sa asnjëherë nuk u tret që dielli të shkëlqejë për të gjithë udhëtimin me orë 8. Nuk ishte i njëjti qiell blu që pashë kur isha në Kinë 26 vjet më parë, para se të emigroja në SHBA.

"Si jetojnë njerëzit në këtë klimë?" U kujtova duke pyetur Andy.

"Elsefarë tjetër mund të bëjnë ata?", Tha ai, "Zhvilluesit e pasurive të patundshme janë duke zëvendësuar të gjithë pyllin për të vendosur miliona dollarë dollarë; fabrikat po mposhtin miliarda produkte çdo vit që lënë ton mbeturina të tepërta të rrezikshme në mjedisin e Kinës. Qeveria po merr masa në një përpjekje për të pastruar mjedisin, por midis mbajtjes së fabrikës tuaj nga falimentimi dhe sakrifikimit të mjedisit, është një betejë humbëse. "

Të nesërmen pasi vizitova selinë tonë Yiwu, Andy më çoi në një turne në Qendrën e famshme të Tregtisë Ndërkombëtare Yiwu. Kjo qendër tregtare është GINORMOZE PAVARESISHT!

Yiwu është ndërtuar fjalë për fjalë rreth kësaj qendre tregtare. Qendra tregtare ka pesë “rrethe” që përfshinë tërë qytetin. Do ndërtesë ka disa kate dhe secili kat ka mijëra shitës në stalla të vogla që shesin vetëm variacione të produktit ONE.

Për shembull, kishte shitës që shesin vetëm zinxhirë, zinxhirë me ngjyra të ndryshme, gjatësi, materiale, dhëmbë, rrëshqitës dhe pull-pull. Do të gjeni dhjetë shitës të ndryshëm gjithashtu që shesin të njëjtat lloje zinxhirësh në të njëjtin kat dhe avantazhi i vetëm që ata kanë mbi njëri-tjetrin është kostoja dhe shpejtësia me të cilën ata mund të kapin blerësin e parë të mundshëm që kaloi pranë.

"Pse vendosët të bëhesh furnizues për dropshippers?" Unë intervistova Andy ndërsa ecnim në korridor me miliona produkte që kalonin në periferitë e mia.

"Epo, së pari, ekziston nevoja," tha ai, "Së dyti, Kina ka avantazhin si komb prodhues në ofrimin e çmimeve konkurruese. Ne jemi në gjendje të ofrojmë produkte me çmime që vendet e tjera nuk mund t'i mposhtin. Pjesa tjetër e botës është e vetëdijshme për avantazhin e Kinës, dhe ka kërkesë të madhe për miliona fabrika kineze për të furnizuar produkte. "

Megjithatë, produktet e prodhuara nuk gjejnë gjithmonë blerësin e duhur. Pra, si një furnizues dropshipping, CJ mund të sigurojë një platformë ku nevojat e blerësit përputhen me produktin e furnizuesit. Për shembull, nëse një furnizues prodhon pajisje për gishtin 10,000, Blerësi 1 mund të jetë në gjendje të shesë vetëm 6,000 prej tyre. Nëse furnizuesi nuk gjen një blerës tjetër për pjesën tjetër të kompjuterave 4,000, këto lodra do të shkojnë në plehra dhe do të jetë një humbje për furnizuesit, një humbje burimesh, pa përfitime ekonomike dhe një ngarkesë për mjedisin e Kinës.

"Me platformën e CJ, ne jemi në gjendje t'i konsolidojmë të gjitha këto produkte që konsideroheshin ndryshe si" inventar të tepërt "dhe t'i prezantojmë me blerësit që mund t'i shesin. Ndoshta ne takojmë blerësin 2 i cili mund të shesë copë 1,000 dhe Blerësi 3 të cilët mund të shesin pjesët e mbetura 3,000. Konsolidimi i burimeve dhe shpërndarja e tyre për të kënaqur kërkesën e blerësit do të eleminojë atë që dikur ishte një inventar i tepërt. Ky është një biznes që krijon një situatë të favorshme për të gjitha palët e përfshira. "

Duhej të pajtohesha. Andi kishte të drejtë.

Kam jetuar në Shtetet e gjatë për shumë kohë dhe jam mësuar me stereotipe që produktet "Made in China" ishin prodhuar dobët. Kur diçka që bleva u prish ose më dukej e bërë me çmim të lirë, pa e parë edhe origjinën, mendimi i parë që më ra në sy ishte: kjo duhet të bëhet në Kinë!

Ky lloj konfirmimi i paragjykimit selektiv vetëm intensifikon përvojën time, megjithatë, vendosja në këmbë në qendrën tregtare Yiwu më kujton se përvoja ime nuk është gjithmonë e njëjta me realitetin.

Mendoni për iPhones, të cilat mbahen si një nga fenerët e cilësisë elektronike të konsumatorit, ato u bënë të gjitha në Kinë!

Ky udhëtim përsëri në Yiwu ishte hapja e syve. Më kujtoi të tregoja respekt dhe mirënjohje për vendet që ofrojnë vegla dhe produkte që vetëm ata mund të bëjnë me çmimin që vendet perëndimore janë të gatshëm të paguajnë. Sepse nëse do të faktonim në koston mjedisore të prodhimit për ato produkte, dhe ekziston një mundësi lokale për të prodhuar të njëjtat artikuj, blerësit me siguri do të kalonin pasi të shohin çmimin!

Të gjithë dropshippers po transferojnë procesin e prodhimit dhe përmbushjes në vendet e tjera, sepse ata janë të vetëdijshëm që prodhimi është aktiviteti që prodhon marzhin e fitimit më të ulët. Nëse kostoja për të prodhuar ishte 1 $, prodhuesit janë në gjendje ta shesin atë vetëm për $ 2, sepse çmimi i lëndëve të para dhe punës është shumë transparent. Dropshippers, nga ana tjetër, mund të blejë produktin për $ 2 nga prodhuesit, dhe pastaj të përdorë aftësitë e tyre krijuese të reklamimit për të krijuar një kopje reklame që mund të shesë të njëjtin produkt për $ 49.99.

Prodhuesit dhe fabrikat në Kinë luftojnë çdo ditë vetëm për të mbijetuar nën këto kufijtë e ulët të fitimit. Duke shpresuar se ata do të fitojnë një avantazh duke pasur furnizim të madh të produkteve të caktuara, fabrikat nuk mund të ndihmojnë, por për të prodhuar një inventar të tepërt që përkeqëson mjedisin tashmë shkatërrues. Pra, kur shitësit me pakicë po bëjnë presion për çmime të ulëta, prodhuesit duhet të shkurtojnë qoshet e cilësisë në mënyrë që të fitojnë fitime, shitësit me pasojë po vrasin tregun e tyre.
Personalisht, kurrë nuk kam besuar në luftërat e çmimeve, sepse ato kurrë nuk janë të qëndrueshme.

Interneti, dropshipping, YouTube, Uber, Cjdropshipping, këto teknologji, metoda të shitjes me pakicë dhe kompani të gjitha kanë një gjë të përbashkët, ekzistencën e tyre përfitimet që përfshijnë të gjitha palët, kjo është arsyeja pse shoqëria dhe tregu graviton drejt tyre.

Unë do të doja të falënderoja të gjithë anëtarët tanë që përdorën platformën e CJDropshipping për ndihmimin dhe shërbimin e përmbushjes. Duke na dhënë mundësinë për t'ju shërbyer, ju po na jepni mundësinë për të bërë platformën tonë një mjet më të mirë për plotësimin e nevojave tuaja dropshipping me produkte cilësore në Kinë, dhe kështu zvogëloni rrjedhën e inventarit të tepërt që dëmton planetin tonë.

Unë jam plotësisht i vetëdijshëm që platforma jonë nuk është e përsosur, por ne jemi të vendosur të ofrojmë përvojën më të mirë të përmbushjes përmes platformës sonë. Do problem me të cilin përballemi gjatë udhëtimit, na jep një mundësi të rritemi një hap më afër qëllimit tonë. Faleminderit të gjithëve për mbështetjen tuaj dhe ju dëshirojmë një Falënderime shumë të Gëzuar!

Nuk e di nëse ndonjë prej tyre ka parë ato stalla në Qytetin Yiwu të Tregtisë Ndërkombëtare, por hidhni një sy kësaj video që Andi dhe gruaja e tij Lynn e filmuan përsëri në 2017 https://www.youtube.com/watch?v=zqaE18PEiLg&t=91s .

Një herë lexova një thirrje libër "Junkyard Planet" nga Adam Minter i cili u dha lexuesve qasje të pakrahasueshme në industrinë e mbeturinave. Ai gjurmon eksportin e plehrave të Amerikës dhe fitimet masive që Kina dhe vendet e tjera në rritje fitojnë prej saj. Libër me shumë interes, të cilin e rekomandoj shumë nëse doni të bëni një pushim nga lëvizja nëpër Facebook ose Instagram tuaj: https://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias%3Daps&field-keywords=junkyard+planet

Komente Facebook