fbpx
Shtypni në Karakteristikat e kërkesës është në dispozicion tani!
12 / 06 / 2018
Si të përdoret përmbarimi nga Amazon (FBA) me aplikacionin CJ Dropshipping
12 / 14 / 2018

Numrat përcjellës të ricikluar të USPS

Kohët e fundit kemi vërejtur se ka porositë e fundit me numra gjurmues që janë ricikluar nga urdhërat e mëparshëm të sistemit tonë. Kur përpiqemi të kontrollojmë statusin e këtyre numrave të ndjekjes në sistemin USPS, sistemi USPS po tregon statusin e dorëzuar të porosisë së mëparshme dhe jo statusin e rendit aktual. Ne e kuptuam që kjo do të krijojë konfuzion për klientët tuaj, kështu që nëse klientët tuaj po pyesin për numrat e përcjelljes së përsëritur, ju lutemi referojuni atyre në këtë artikull.

Shembull i problemit:

Ne jemi një transportues me vëllim të lartë që do të thotë se dërgojmë më shumë sesa pkg 100,000 në muaj, prandaj, disa nga këta numra ndjekës do të riciklohen në mënyrë të pashmangshme. Zakonisht, numrat e ndjekjes së ricikluar kanë status të azhurnuar, megjithatë, sepse rritja e fundit e vëllimeve të transportit për shkak të sezoneve të pushimeve, numrat e gjurmimit u ricikluan në një periudhë kohore më të shkurtër dhe sistemi i USPS nuk ka kohë të mjaftueshme për të pastruar statusin e përcjelljes së mëparshme për të azhurnuar statusin e gjurmimit për porosinë e fundit.

Numrat e ndjekjes së ricikluar të USPS-ve kanë qenë çështje të njohura për të gjithë transportuesit me vëllim të lartë si Amazon, Ebay, dhe ShipEasy (ju lutemi referojuni artikujve të lidhur më poshtë dhe do të shihni që numrat e ndjekjes së ricikluarUSPS janë një ngjarje e zakonshme për shitësit dhe transportuesit ashtu).

https://sellercentral.amazon.com/forums/t/usps-tracking-numbers-recycled/236773
https://community.ebay.com/t5/Archive-Shipping-Returns/USPS-quot-recycled-quot-Tracking-numbers/td-p/16650631
https://support.shippingeasy.com/hc/en-us/articles/203085799-Why-does-USPS-show-my-package-as-Delivered-if-I-just-shipped-it-

Ne kemi ndërmarrë veprime me USPS për të eliminuar numrat e riciklimit të ndjekjes për klientët tanë dhe marrjen e azhurnimeve më të fundit të statusit për numrin e gjurmimit, por ju lutemi na jepni ditë 7 - 10 për të punuar rreth kësaj çështje. Përsëri, kërkojmë falje për bezdi, por sigurohuni që ne nuk po dërgojmë numra mashtrues të ndjekjes për klientët tuaj që tregojnë se paketat janë dorëzuar kur në fakt nuk është kështu.

Pasi ta kemi rregulluar këtë çështje, duhet të shihni aktualizimin e statusit për ndjekjen e porosive tuaja. Ju lutemi referojuni klientëve tuaj në këtë artikull nëse kanë ndonjë pyetje, faleminderit!

Komente Facebook