fbpx

Hapat e 6 për ndërtimin e një biznesi të suksesshëm të transportit në internet

Si të zgjidhni një vend për të hequr qafe
02 / 13 / 2019
Si të hapni një dyqan të transportit transportues Drop Wallet?
02 / 15 / 2019

Hapat e 6 për ndërtimin e një biznesi të suksesshëm të transportit në internet

Transporti i pikave është një model biznesi jashtëzakonisht i popullarizuar për sipërmarrësit e rinj, veçanërisht Gen Zers dhe Millennials, për shkak të aftësive të marketingut në internet që tejkalojnë kapacitetet financiare. Meqenëse nuk keni nevojë të rezervoni ose të trajtoni artikujt që jeni duke shitur, është e mundur të filloni një rënie të biznesit të anijeve me fonde të kufizuara.

Një uebfaqe e tregtisë elektronike që funksionon me një model transporti transportues, blen artikujt që i shet nga një furnitor ose prodhues i palëve të treta, i cili më pas përmbush urdhrin. Kjo jo vetëm që ul kostot operacionale, por gjithashtu çliron kohën tuaj për të përqendruar të gjitha përpjekjet tuaja në blerjen e klientit.

Nëse jeni gati të filloni një biznes që mund të konkurrojë me gjigandët me pakicë dhe ta bëni këtë me një buxhet të kufizuar, atëherë ndiqni gjashtë hapat më poshtë. Ndërsa nuk kërkon shumë fonde për fillimin e një biznesi të transportit nga rënia, do të kërkojë një punë të jashtëzakonshme.

1. Zgjidhni një kamare

Niche që ju zgjidhni duhet të jetë e përqendruar në lazer dhe diçka për të cilën jeni interesuar vërtet. Një gamë produktesh që nuk janë të përqendruara do të jetë e vështirë për t’u tregtuar. Nëse nuk jeni të apasionuar pas kamareve që zgjidhni, do të jeni më të prirur për tu dekurajuar, sepse ju duhet shumë punë për të arritur me sukses një shkallë të anijeve të biznesit. Këtu janë disa pika që duhet marrë parasysh gjatë zgjedhjes së ngrohtë tuaj:

  • Kërkoni fitime tërheqëse. Kur jeni duke ekzekutuar një model të biznesit të transportit detar, përqendrimi juaj është në marketing dhe blerjen e klientit, kështu që sasia e punës që kërkohet për të shitur një artikull 20 $ është në thelb e njëjtë siç do të ishte për të shitur një artikull 1,500 $. Zgjidhni një vend me produkte me çmim më të lartë.
  • Kostot e ulëta të transportit janë shumë të rëndësishme. Edhe pse furnizuesi ose prodhuesi juaj do të trajtojë transportin, nëse kostoja është shumë e lartë, ajo do të veprojë si repelant i klientit. Gjeni diçka që është e lirë për të transportuar, pasi kjo gjithashtu ju jep mundësinë e ofrimit të transportit falas për klientët tuaj dhe përvetësimin e kësaj kostoje si shpenzim biznesi në mënyrë që të tërheqni më shumë shitje.
  • Sigurohuni që produkti juaj të apelojë për blerësit impulsivë me të ardhura të disponueshme. Kur jeni të përqendruar në vozitjen e trafikut në faqen tuaj të internetit, dëshironi të provoni shkallën më të lartë të konvertimit të mundshme sepse shumica e vizitorëve nuk do të kthehen më. Produktet që ju jeni duke shitur duhet të shkaktojnë blerje impulsive dhe t'u bëjnë thirrje atyre që kanë aftësi financiare të bëjnë një blerje në vend.

2. Kryen hulumtime të konkurrencës

Mos harroni, ju do të konkurroni me operacione të tjera transporti, si dhe gjigandë me pakicë si Walmart dhe Amazon. Kjo është ajo ku shumë transportues të mundshëm të rënies shkojnë keq, sepse ata kërkojnë një produkt që ka pak ose aspak konkurrencë. Kjo është një shenjë se nuk ka kërkesë për atë produkt të veçantë.

Ka shumë arsye pse një produkt mund të mos ketë shumë konkurrencë, si kostot e larta të transportit, çështjet e furnizuesve dhe prodhimeve ose marzhet e dobët të fitimit. Kërkoni produkte që kanë konkurrencë, pasi është një shenjë se ka një kërkesë të lartë dhe modeli i biznesit është i qëndrueshëm.

3. Siguroni një furnizues

Partnerizimi me furnizuesin e gabuar mund të prishë biznesin tuaj, kështu që është e rëndësishme që të mos nxitoni këtë hap. Kryerja e kujdesit të duhur. Shumica e furnizuesve të anijeve me pika janë të vendosura jashtë shtetit, duke e bërë komunikimin jashtëzakonisht të rëndësishëm, si në aspektin e shpejtësisë së reagimit, ashtu edhe aftësisë për të kuptuar njëri-tjetrin. Nëse nuk jeni 100 përqind i sigurt në aftësitë e komunikimit të një furnizuesi të mundshëm, vazhdoni dhe vazhdoni kërkimin tuaj.

Alibaba është bërë një nga burimet më të mëdha në internet për të identifikuar dhe komunikuar me prodhuesit dhe furnizuesit e mundshëm. Sigurohuni që të bëni shumë pyetje dhe të mësoni cilat janë aftësitë e tyre të prodhimit në rast se biznesi juaj rritet në mënyrë eksponenciale. Ju dëshironi të jeni të sigurt se ata kanë aftësinë të shkallëzohen me ju.

Mundohuni të mësoni nga sipërmarrës të tjerë që kanë ecur këtë rrugë në të kaluarën. Ka shumë burime informacioni në dispozicion, nga blog-et e biznesit dhe teknologjisëkjo subreddit në lidhje me transportin me pika. Shtë një temë e njohur që mund t'ju ndihmojë të shmangni gabimet e kushtueshme të furnizuesit.R

4. Ndërtoni faqen tuaj të internetit për tregti elektronike

Mënyra më e shpejtë për të filluar një faqe interneti që mbështet një model të biznesit të transportit nga rënia është përdorimi i një thjeshtë platformë e-tregtie si Shopify. Ju nuk keni nevojë për një sfond të teknologjisë për t'u ngritur dhe funksionuar, dhe ka mjaft aplikacione për të ndihmuar në rritjen e shitjeve.

Edhe nëse keni një buxhet të konsiderueshëm që do t'ju lejojë të punësoni një kompani të projektimit dhe zhvillimit të internetit për të krijuar një zgjidhje me porosi, është një veprim shumë më i mençur për të përdorur një nga opsionet e prizës dhe lojrave, veçanërisht në fillim. Pasi të jeni krijuar dhe të ardhurat po vijnë, atëherë mund të eksploroni personalizimin shtesë të faqes në internet.

5. Krijoni një plan blerjeje të klientit

Të kesh një produkt të shkëlqyeshëm dhe një faqe në internet është e shkëlqyeshme, por pa klientët që kërkojnë të blejnë, nuk ke biznes. Ekzistojnë disa mënyra për të tërhequr klientët e mundshëm, por alternativa më efektive është të filloni një fushatë reklamimi në Facebook.

Kjo ju lejon të krijoni shitje dhe të ardhura që nga fillimi, gjë që mund të kontribuojë në shkallëzimin e shpejtë. Facebook ju lejon të vendosni ofertën tuaj direkt përpara një audiencë shumë të synuar. Kjo ju jep mundësinë të konkurroni menjëherë me markat më të mëdha dhe shitësit.

Ju gjithashtu duhet të mendoni për një kohë të gjatë, kështu që optimizimi i motorëve të kërkimit dhe marketingut me email duhet të jenë gjithashtu një fokus. Mblidhni email që nga fillimi dhe vendosni sekuenca të automatizuara të postës elektronike që ofrojnë zbritje dhe oferta speciale. Shtë një mënyrë e thjeshtë për të përfituar bazën ekzistuese të klientit tuaj dhe për të gjeneruar të ardhura pa reklama shtesë dhe shpenzime në marketing.R

6. Analizoni dhe optimizoni

Ju duhet të gjurmoni të gjitha të dhënat dhe metrikat e disponueshme për të rritur biznesin tuaj. Kjo përfshin të dhënat e pikselit të konvertimit të Google Analytics dhe Facebook, nëse ky është kanali juaj kryesor i blerjes së klientit. Kur ju jeni në gjendje të gjurmoni çdo konvertim të vetëm - të dini se nga e ka origjinën klienti dhe nga cila rrugë ata morën në faqen tuaj të internetit që përfundimisht çoi në një shitje - kjo ju lejon të vlerësoni ato që funksionojnë dhe të eleminoni atë që nuk ka.

Kurrë nuk do të keni një zgjidhje reklame të vendosur dhe harroni. Ju duhet të provoni vazhdimisht mundësi të reja dhe të rregulloni fushatat aktuale, gjë që ju lejon të dini kur duhet të zgjedhni ose ndryshoni shpenzimet e fushatës.

Komente Facebook
Andy Chou
Andy Chou
Ju shesni - ne anije burim dhe anije për ju!