fbpx
Statusi i E-commerce dhe Potenciali i Shitjeve në Marok
06 / 18 / 2019
Gjendja e shitjeve dhe e ardhmja e pritur e tregtisë elektronike në Kanada
06 / 18 / 2019

Gjithçka që duhet të dini në lidhje me tregtinë elektronike në Mbretërinë e Bashkuar

Tregjet e rritjes

Sipas Zyrës së Statistikave Kombëtare, shitjet në internet janë rritur për një vit më parë muaj në muajin 35 në Mbretërinë e Bashkuar, me blerësit që shfletojnë çdo gjë nga sende ushqimore, deri te produkte DIY dhe veshje, të gjitha nga laptopi, desktopi apo smartphone.

Në detaje, qarkullimi i ecommerce B2C u rrit në miliona 13,739 GBP, i shtyrë së bashku me një normë rritjeje prej 13.65%. Kjo është vendosur të rritet në 2019, me qarkullim të parashikuar të miliona 15,698 GBP dhe një normë të rritjes prej 14.26%. Ndërsa raportet nga Twenga Solutions vlerësojnë 92% të popullsisë në Mbretërinë e Bashkuar janë përdorues të Internetit.

Kur shikoni lojtarët më të mëdhenj në tregun e e-commerce, Amazon është shumë më i madhi. Një 91% mahnitës i konsumatorëve deklaroi se ata përdorin tregun në krahasim me vetëm 56% globalisht.

Uebfaqet më të mira të tregtisë 5 XNUMX

1 Top Amazon UK

Amazon që u themelua në SH.B.A. në 1994 filloi si një librari online dhe produkte më të larmishëm më vonë duke përfshirë media, elektronikë, veshje, mobilje, ushqim, lodra dhe bizhuteri. Ajo është zgjeruar në shumë vende, përfshirë Britaninë e Madhe, dhe është bërë udhëheqësi global i pakontestuar i e-commerce dhe u zhvillua më tej në pakicë me tulla dhe llaç me blerjen e Tregut Whole Foods, si dhe botimin, elektronikë, informatikë cloud, transmetimi i videos, dhe prodhimi.

Uebsajti: amazon.co.uk - Trafiku i parashikuar mujor: 446.5 Milion vizita

2 eBay në Mbretërinë e Bashkuar

Ebay e cila është një pionere e tregtisë elektronike e themeluar në 1995 është një treg online amerikan që lejon njerëzit dhe shitësit të shesin direkt përmes platformës së tij të ankandit në internet. E-Bay është zgjeruar në më shumë se vendet 20, duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar dhe të organizojë shitjen e produkteve duke filluar nga makina dhe automjete, deri te elektronika dhe moda, shtëpia dhe kopshti, deri te sportet dhe lodrat, dhe madje edhe bizneset dhe produktet industriale.

Uebsajti: ebay.co.uk - Trafiku mujor i vlerësuar: 355.5 Milion vizita

Asos më të lartë 3

Asos është një shitës me pakicë i specializuar i burrave dhe grave në internet. Nisur në 2000, Asos është zgjeruar gjatë gjithë viteve në shumë vende të Evropës dhe Azisë. Si ndërmarrja kryesore britanike në tregun e e-tregtisë në Mbretërinë e Bashkuar, Asos tani punëson më shumë sesa punonjës të 3000.

Uebsajti: asos.com - Trafiku i parashikuar mujor: 54.3 Milion vizita

Argoset kryesore 4

Argos është një shitës me pakicë katalogësh që operon më shumë se dyqane 800 në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë. Si një degë e shitësit me pakicë britanike, Sainsbury, Argos shet pajisje elektronike, shtëpi dhe kopsht, veshje, lodra dhe pajisje sportive, etj. Përveç operacioneve të tij tradicionale, Argos është bërë gjithashtu një udhëheqës në tregtinë elektronike në Mbretërinë e Bashkuar.

Uebsajti: argos.co.uk - Trafiku i parashikuar mujor: 51.2 Milion vizita

5 Asda kryesore

Asda është një shitës me pakicë kryesor në Mbretërinë e Bashkuar, në pronësi të gjigantit amerikan me pakicë Walmart, i cili është një nga platformat më të mira të tregtisë elektronike në Shtetet e Bashkuara. Përveç supermarketit të tij, ku shet sende ushqimore dhe produkte të ndryshme të konsumit, veshmbathje dhe shtëpiake, Asda është gjithashtu një shërbim financiar dhe ofrues i telefonisë celulare, të cilat gjithashtu janë në ofertë në internet përmes platformës e-commerce të Asda.

Uebsajti: asda.com - Trafiku i parashikuar mujor: 25.6 Milion vizita

Kur shikoni në faqet e internetit më të mira të tregtisë elektronike 5, kjo bën që të lexohen mirë - të gjithë janë emra të mëdhenj shtëpiakësh, me disa tulla tradicionale dhe shitës me pakicë të llaçit që kanë njohur potencialin e tregtisë elektronike dhe transferuan popullaritetin e tyre të lartë rrugor mbi tregu virtual.

Rritja e blerjeve në internet sigurisht nuk do të thotë që tullat dhe dyqanet e llaçit janë të vjetëruara; përkundrazi, nga ato që nuk kërkohet domosdoshmërisht të jenë një shitës me pakicë të suksesshëm dhe se ka një pritje në rritje nga konsumatori mesatar për shitësit me pakicë tradicionale që të kenë gjithashtu një prani të fortë në internet.

Sjellja e konsumatorit

Konsumatorët britanikë janë të etur për blerësit në internet, por kjo nuk do të thotë se ata shmangin blerjet në rrugë të lartë. Në fakt, 93% e blerësve në internet deklaruan se ata gjithashtu blenin dyqan, duke treguar rëndësinë e përvojave omnichannel brenda tregut në Mbretërinë e Bashkuar. Kur shikoni pse konsumatorët britanikë vendosin të bëjnë blerje në internet, niveli i zgjedhjes, aftësia për të krahasuar çmimet dhe kostoja luajnë një rol të madh.

Kur shikoni në mediat sociale, Facebook është akoma më i popullarizuari me përdoruesit e rregullt të celularëve. Për më tepër, 22% e konsumatorëve deklaruan se do të zgjidhnin Facebook-un mbi uebfaqen e një tregtari, gjë që është mjaft befasuese.

Më shumë se gjysma e konsumatorëve në internet përdorin celularin / tabletin e tyre për të kërkuar produkte dhe më pas lëvizin në desktopin e tyre për të vendosur porosinë. Një faktor kryesor që kontribuon në këtë status në shitjet e e-tregtisë nuk është vetëm depërtimi i madh i pajisjeve mobile, por futja e telefonave inteligjentë më të përparuar me ekranet më të mëdha, duke e bërë blerjen online në lëvizje, më të lehtë se kurrë. Pajisjet celulare janë tani thelbësore për jetën e shumë konsumatorëve dhe kanë bërë një ndikim të madh në shitjen me pakicë tradicionale, me rritjen e shpejtë të kuletave celularë si Apple Pay dhe Android Pay, duke i bërë ato edhe më qendrore në mënyrën se si blenim dhe bëjmë pagesa. E-Bay ka epërsinë kur bëhet fjalë për aplikacione me pakicë si në Android ashtu edhe në iOS, shumë përpara konkurrencës së tij. Shumica e blerësve në internet zgjedhin shitësit me pakicë në Mbretërinë e Bashkuar (93%) me 31% duke zgjedhur shitësit nga vendet e tjera të BE-së.

Në Mbretërinë e Bashkuar, majat e blerjeve përfshijnë ditët e javës të hënën dhe netët e së dielës, të premten e zezë dhe të hënën në internet. Mbrëmjet e së hënës dhe të së dielës ishin ditët e "shfletimit në shtrat" ​​kur urdhrat për pajisje tabletash u derdhën. E Premte e Zezë (e Premte e katërt në Nëntor), siç njihet në Shtetet e Bashkuara, tani është më e mirë se e hëna në internet dhe ka shtyrë blerjet kulmi deri në nëntor. E Premte në internet e zezë tani vlen me 4.3 miliardë paund; E hëna në internet (e hëna e parë në dhjetor) është periudha kulmore e shitjeve në internet nga e Premtja e Zezë deri në Dhjetor.

Metodat e marketingut

Marketingu 1.Email

Marketingu me email është i njohur në Mbretërinë e Bashkuar si metoda më e efektshme dhe e sofistikuar e marketingut. Sipas IMRG, marketingu me postë elektronike ka ende një prirje në rritje dhe është një mjet i rëndësishëm për komunitetet në internet. Zhvillimi i e-commerce celular konsiderohet të jetë një forcë kryesore lëvizëse për rritjen e marketingut me email, i cili gjithashtu ka sjellë vite të rritjes në vizitat, blerjet dhe tregtinë elektronike celular.

Të ardhurat nga tregtia elektronike në internet nga marketingu me postë elektronike llogaritnin për qind 7.7 të shitjeve totale në 2010, sipas IMRG, dhe u rritën në përqindje 12 nga 2015, gati dyfish në katër vjet.

2. Media

Ndërsa zakonet e mediave të konsumatorëve ndryshojnë, Britania po shpenzon më pak për reklamat e shtypura. Shpenzimet për reklamat e shtypura ranë 0.2 për qind në £ 2.4bn në 2014. Botuesit, natyrisht, nuk po humbasin para. Ata po shpenzojnë më shumë për dixhitale, dhe shumica e gazetave kombëtare tashmë kanë botime dixhitale.

3. TV dhe radio

Në muajt e kaluar 12 deri në Mars 2012, një mesatare prej 90% e britanikëve u ndez në radio një herë në javë; Marketingu në radio u rrit me 7.2 për qind në £ 57.5m në 2014. Shtë interesante që në raportin e tregut të komunikimeve të botuar nga ofcom në Gusht 2015, shpenzimet totale për reklama në radio u rritën me 3.2% në 2015; Shpenzimet në radio komerciale gjithashtu u rritën 17.3 për qind në £ 243m. Me shpenzimet në radio kombëtare mbizotërojnë markat të cilat njihen kombëtarisht ose kanë një shtrirje kombëtare; Shpenzimet për reklama nga markat lokale ranë me 6.6%, duke treguar që markat janë më të orientuara drejt qëllimit dhe përqendrohen në lokalizimin, reklamimin në internet dhe efikasitetin e kostos.

4. Marketingu i aksioneve

Marketingu i Aleancës është gjithashtu një nga metodat e zhvillimit gradual të marketingut në MB. Marketingu i aksioneve gjeneroi £ 16.5bn në shitje në 2014, sipas IAB UK. Për sa i përket ROI, efekti ndryshon nga kanali në kanal. Për shembull, IMRG thotë se ROI ka të bëjë me £ 19.96 në PC dhe £ 20.94 për klientin e smartphone. IAB në Mbretërinë e Bashkuar thotë se bizneset britanike harxhuan miliardë dollarë 1.1 për marketing në Filialin në 2014.

Logjistikë dhe ofrimit të

Ndër shitësit TOP100, TOP1000, TOP10,000 në amazon UK, 27%, 27% dhe 33% e tyre përdorin përkatësisht shërbimin logjistik të Amazon (FBA). Përveç sigurimit të shpërndarjes së shpejtë të mallrave, kursimit të punës dhe kostove të mallrave, ai gjithashtu mund të përmirësojë renditjen e listës dhe të rrisë mundësinë e marrjes së Buy Box, duke rritur kështu shitjet.

Logjistika Amazon është bërë ndërmarrja e tretë më e madhe logjistike në Britani dhe numri i parcelave që dorëzohen çdo vit është 228 milion në 2018. Krahasuar me logjistikën amazon, Royal Mail jep paketa 1.2 miliardë në vit dhe Hermes 314 milion, duke e bërë atë përkatësisht korrierët më të mëdhenj dhe të dytë më të madh në Mbretërinë e Bashkuar.

Shtatëdhjetë përqind e konsumatorëve britanikë thanë se një përvojë e mirë e shpërndarjes do t'i shtynte ata të blinin përsëri nga shitësi me pakicë. Dhe përkundër preferencës për shpërndarjen në shtëpi, gjithnjë e më shumë klientë kanë zgjedhur blerjen në internet dhe i marrin mallrat e tyre jashtë linje në pesë vitet e fundit.

Blerja në internet në Mbretërinë e Bashkuar është përqendruar kryesisht në Londër dhe në jug-lindje të Anglisë, por që shitësit me pakicë nga Mbretëria e Bashkuar ose jashtë vendit për të hyrë me sukses në treg, ata ende kanë nevojë për një shërbim logjistik që mbulon të gjithë vendin.

Mënyra pagese

Debitët dhe kartat e kreditit që përbëjnë 57 përqind të të gjitha pagesave të tregtisë elektronike mbizotërojnë industria e pagesave në Mbretërinë e Bashkuar. Për sa i përket organizimit të kartave, Visa ka një pjesë të madhe të tregut (80%), ndërsa MasterCard dhe American Express kanë respektivisht aksione tregu 18% dhe 2%.

Sidoqoftë, pjesa e pagesave të kartave pritet të bjerë në vitet e ardhshme në mes të sulmit të kuletave elektronike. Në MB, 22% e të gjitha pagesave të tregtisë elektronike bëhen tani përmes kuletave elektronike. Apple Pay, Samsung Pay dhe Android Pay kohët e fundit kanë hyrë në hapësirën e e-portofolit. Ndërsa fuqia blerëse e mijëvjecarëve rritet, kuletat elektronike pritet të bëhen më të njohura.

Paratë e dorëzimit janë gjithashtu shumë të zakonshme në Mbretërinë e Bashkuar, me gati një në pagesat e e-tregtisë 10 në këtë mënyrë.

Mundësitë dhe Sfidat

Mbretëria e Bashkuar ka një infrastrukturë të fuqishme të internetit me një shkallë depërtimi të internetit 95%. Ky nivel i angazhimit është reflektuar në numrin e tij 1 në Indeksin e Zhvillimit të Qeverisë E. Sidoqoftë, kur shikojmë pritjet e konsumatorit që vijnë nga logjistika e tregtisë elektronike, shpejtësia e shpërndarjes renditet shumë si një pengesë. Një e katërta e të gjithë konsumatorëve kishin një problem në këtë fushë. Për më tepër, 17% e konsumatorëve në internet kishin artikullin e gabuar ose të dëmtuar që u ishte dorëzuar atyre. Kjo paraqet fusha të përmirësimit për shitësit me pakicë të tregtisë elektronike dhe një rrugë të mundshme investimi për ata që kërkojnë të përmirësojnë përvojën e tyre të konsumatorit dhe të zgjerojnë pjesën e tyre të tregut.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook