fbpx
Gjendja e shitjeve dhe e ardhmja e pritur e tregtisë elektronike në Kanada
06 / 18 / 2019
Njohuri mbi rritjen e tregtisë elektronike me informacion të përgjithshëm dhe faqet kryesore të internetit 10 në Vietnam
06 / 18 / 2019

Statusi i tregtisë elektronike në Singapor në 2019

Mmadhësia e harkut

Tregu i e-tregtisë në Singapor pritet të arrijë 5.4 miliardë dollarë (7.46 miliard SGD) nga 2025, sipas raportit të analizës së depërtimit të ekonomisë në Singapor. Kjo është pesë herë vlera e industrisë në 2016, dhe me ritmin e tanishëm të rritjes, këto shifra duken lehtësisht të arritshme. Kjo rritje vlerësohet të ndodhë me një normë mbi 11% në vit, si rezultat i investimeve deri në $ 50 miliardë dollarë që pritet të bëhen në sektorin e tregtisë elektronike deri në 2025.

Singapori, i cili ka depërtimin më të lartë në internet të Azisë jug-lindore me 82 përqind, do të vazhdojë të udhëheqë rrugën në Azinë Jug-Lindore. Dhe numri i përdoruesve pritet të arrijë në 4.4 milion nga 2023. Vendi gjithashtu ka parë një rritje të konsiderueshme të numrit të fillestareve online që investojnë në segmentin me pakicë, veçanërisht në modë, nevoja të shtëpisë, udhëtime dhe argëtime, dhe produktet digjitale.

Faqet e internetit më të mira

Për sa i përket trafikut, mbreti i e-commerce në Singapor është Qoo10.

Në 2018, Qoo10 është regjistruar të ketë një vizitë mesatare totale (desktop dhe ueb mobil) të trafikut të 10.2 milion, duke rrahur Lazada me 2.9 milion. Tregu në internet filloi 2018 me një zhurmë, ndërsa zgjati vizitat më të larta me 11.9 milion vizita në janar. Sipas menaxherit të përgjithshëm të Qoo10 Singapor, Sam Too, ai besonte se Qoo10 kishte dorën e sipërme pasi ata kishin avantazhin e lëvizjes së parë në treg, ku ata kishin "rregulluar" industrinë e tregtisë elektronike një dekadë më parë. Deri më tani, Singapori është kontribuesi i dytë më i madh i Qoo10 për vlerën totale të saj të mallit (GMV) pas Japonisë.

Hyrja në vendin e dytë është Lazada. në gusht 23, 2017, kryeqyteti njoftoi një aleancë strategjike me alibabën e Kinës për të menaxhuar selinë e saj në Shanghai dhe për të ndërtuar një qendër në internet në Lazada në Singapor. Lazada kishte një mesatare të trafikut prej 7.3 milion dhe trafiku i saj ishte duke luhatur midis 5 milion dhe 6 milion shkojnë nga Prilli deri në Tetor, por pati një rritje drastike dhe arriti në 11.2 milion brenda nëntorit. Shitjet 11.11 mund t'i atribuohen kësaj rritje të papritur të trafikut.

Lazada fitoi shumë nga lojtarët e hershëm të tregtisë elektronike në Azinë juglindore, por në Singapor Lazada arriti dy vjet më vonë se Qoo10, e cila mund të jetë një nga arsyet kryesore pse Qoo10 ka qenë relativisht e qëndrueshme.

Duke zënë vendin e tretë është Shopee me një mesatare të trafikut 2.08 milion. Bazuar në raport, pati një përmirësim gradual të trafikut muaj pas muaj. Kjo mund të jetë për shkak të përpjekjeve të Shopee për fillimin e portalit China Marketplace në Mars 2018, ku konsumatorët ishin në gjendje të blinin mallra direkt nga shitësit e Chinse pa ndonjë tarifë të transportit dhe agjentit .

Klient atributet

Sipas të dhënave përkatëse të sondazhit në Singapor, përqindja e konsumatorëve femra për blerje në internet në Singapor është më e lartë se ajo e meshkujve, dhe frekuenca e blerjeve femra është shumë më e lartë se ajo e meshkujve. Përqendrimi aktual i Qoo10 në bukurinë dhe modën ka ndihmuar platformën të fitojë më shumë konsumatorë femra.

80% e blerësve të Singaporit thanë që ajo që ata blejnë ndikohet shumë nga media sociale. 96% e konsumatorëve në Singapor përdorin të paktën një rrjet social. Facebook dhe Whatsapp kanë arritjen më të lartë ditore në Singapor.

Koha e blerjeve në internet

Singapori është i vetmi vend në Azinë Juglindore ku sjellja e blerjeve është më shumë pas punës, ndërsa vendet e tjera përfshirë Malajzinë priren të bëjnë pazar gjatë orarit të punës.

Sasia e rendit të Singaporeasve në kohën e punës është më e ulta në vendet e Azisë Juglindore. që nga urdhri 4 PM filloi të rritet gradualisht, dhe në fund të fundit të arrijë pikën e parë në 6 PM. Në Singapor, koha e blerjeve të njerëzve zgjat deri në orën 2 o në mëngjes, dhe ora 10 o 'natën është një kulm (përveç 9 pasdite në Tajlandë që kryeson 1%).

Sipas një studimi, grupi më i madh në internet i blerjeve në Singapor i moshës midis 25 dhe 54, që tregon se shumica e blerësve në internet janë klasa e punës, kështu që ata zakonisht janë vetëm blerje pas orarit të punës.

Kategoritë produkt

Pjesa më e madhe e blerjeve të tregtisë elektronike në Singapor janë në kategoritë Veshje dhe elektronikë. Blerësit në internet 65% thanë që blenë këpucë, rroba ose pajisje online. Veshja është kategoria më e popullarizuar në tregtinë elektronike për gratë, ku burrat kryesisht blejnë teknologji dhe pajisje elektronike.

Mënyra pagese

Si një nga shoqëritë më të mëdha të parave të gatshme në botë, Singapori i kushton shumë rëndësi lehtësisë së pagesës së blerjeve në internet. Karta krediti është mënyra më e lehtë dhe më e popullarizuar e pagesës në faqet e tregtisë elektronike në Singapor. Dhe është mënyra e pagesës e mbështetur nga të gjithë tregtarët në Singapor. Visa dhe MasterCard janë ofruesit kryesorë të kartave të kreditit, me American Express, JCB dhe Diners Club Singapor, të gjithë kanë një pjesë më të vogël të tregut. Metoda e dytë më e popullarizuar e pagesës është transferimi bankar, i cili mbështetet nga vetëm përqindja 38 e tregtarëve, shumë larg kartave të kreditit.

Logjistika dhe Infrastruktura

Në 2015, Banka Botërore renditi Singaporin si vendin 5th më të mirë për logjistikë në botë. Të qenit i vendosur strategjikisht në zemër të Azisë së Jugut do të thotë që Singapori është një qendër e rëndësishme logjistike për tregtinë botërore dhe është shtëpi e një rrjeti linjash kryesore transporti.

20 e lojtarëve kryesorë të logjistikës globale 25 kryejnë operacionet e tyre nga Singapori, duke strehuar këtu SHQ-të e tyre rajonale ose globale. Prodhuesit kryesorë gjithashtu bazojnë operacionet këtu për shkak të logjistikës së saj kryesore, infrastrukturës së klasit botëror dhe lidhjes së shkëlqyeshme globale.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook