fbpx
Sfidat dhe perspektivat e tregtisë elektronike në Nigeri, si dhe faqet e internetit më të lartë të tregtisë elektronike 10
06 / 19 / 2019
Njohuri për rritjen e tregtisë elektronike në Izrael
06 / 19 / 2019

Industria e Tregtisë E-Rritja e Meksikës dhe Platformat më të Larta të E-commerce

Madhësia e tregut

Meksika ka një popullsi prej mbi 130 milion dhe industria e tregut po lulëzon, duke u ofruar tregjeve në internet një mundësi të jashtëzakonshme për të zgjeruar biznesin e tyre në vend me popullsinë e dytë më të madhe në Amerikën Latine. Megjithëse Brazili ka një popullsi më të madhe, sipas Raportit të Shtatorit 2018 të Fondacionit eCommerce në XNUMX të Amerikës Latine eCommerce, Meksika ishte tregu më i madh i tregtisë elektronike në Amerikën Latine.

Peizazhi meksikan në internet dhe tregtia elektronike numëron dhjetëra miliona përdorues, por është ende larg të qenit i pjekur. Me 88 milion përdorues të internetit, përdoruesit meksikan të internetit janë akoma vetëm 67% e popullsisë së përgjithshme. Meksika është një vend me të ardhura të mesme dhe Meksikanët janë mësuar me lehtësi në tregtinë elektronike dhe komoditetin e saj. Ata shpesh përdorin pajisje mobile për të hyrë në internet dhe për të blerë dyqane në internet për një numër të mallrave dhe shërbimeve, duke e bërë Meksikën një treg të pjekur të e-commerce.

Dhe këtu janë disa statistika që detajojnë rritjen e shpejtë të tregut të e-commerce të Meksikës:

  • Të ardhurat e tregut të tregtisë elektronike në Meksikë parashikohet të jenë 9.441 $ US 2019.
  • Të ardhurat pritet të tregojnë një normë vjetore të rritjes (CAGR 2019-2023) prej 7.9%, duke rezultuar në një vëllim tregu prej US $ 12.778b nga 2023.
  • Depërtimi i përdoruesit, i njohur ndryshe si numri i përdoruesve që zgjerohen në një treg, është 47.2% në 2019 dhe pritet të godasë 52.7% nga 2023.

Tregu do të vazhdojë të rritet për shkak të përmirësimeve të lidhjes, përfshirjes së zgjeruar financiare, logjistikës më të drejtpërdrejtë dhe rritjes së shkrim-leximit dixhital.

Tendencat e tregut

Nga maji 29th deri në Qershor 1st, shitësit meksikanë drejtojnë Ngjarjen e Shitjes Hot, duke nxitur oferta speciale dhe promovime që inkurajojnë blerjen në internet. Ngjashëm me të Premten e Zezë në Shtetet e Bashkuara, shitësit me pakicë të mëdhenj ofrojnë marrëveshje në mallra dhe veshje elektronike.

Pritet që nga 2021, moda do të vazhdojë të jetë kategoria më e popullarizuar e blerjeve në internet me një vlerë mbi miliardë dollarë 4. E preferuara e dytë, elektronika dhe media do të kenë një vlerë të pritur prej miliardë dollarë 3.89.

Stimujt kryesorë për blerësit në internet janë opsionet e sigurta të pagesës, transporti falas, planet e pagesës mujore pa interes, dhe një politikë e garantuar e kthimit. Ka një prirje në rritje drejt blerjes përmes pajisjeve mobile. Për më tepër, ekziston një kërkesë e lartë për mallra të huaj, me SHBA që llogaritin 48% të të gjitha importeve të Meksikës. Kina, Japonia, Koreja e Jugut dhe Gjermania janë gjithashtu partnerë të konsiderueshëm të importit.

Sjellja e konsumatorit

Ka pasur një rritje në fuqinë konsumuese midis Meksikanëve gjatë dekadës së fundit. Sidoqoftë, stili i ngjeshur i punës i ka lënë ata të shtypen për kohën. Me lehtësi të tilla si kursimi i kohës dhe gjetja e marrëveshjeve më të mira në internet, shumë dyqane me tulla dhe llaç do të kenë sfida të reja për t'u përballur.

Shërbimi ndaj klientit është duke u bërë faktori kryesor vendimtar për blerjet tani. Konsumatorët sot janë më të arsimuar dhe kërkojnë një raport më të mirë me markën ose biznesin e tyre. Konsumatorët meksikanë qëndrojnë besnikë ndaj markave të tyre. Sidoqoftë, rënia globale e 2008 ka ndryshuar ndjeshëm këtë prirje. Gjithnjë e më shumë konsumatorë po kthehen drejt markave me kosto të ulët dhe po zhvillojnë besnikëri ndaj tyre. Konsumatorët që zgjodhën markat me kosto të ulët kanë deklaruar se këto marka i tejkalojnë pritjet e tyre. Ata janë më shumë se të lumtur që vazhdojnë me markat e reja ekonomike.

Platformat më të mira të tregtisë elektronike 5

Top 1 Mercado Libre Meksikë

Rrahja e gjigandëve amerikanë, udhëheqësi i tregtisë elektronike në Meksikë është Mercado Libre Meksika, një treg i zhvilluar nga kompania argjentinase e-commerce dhe pagesa elektronike Mercado Libre. Kjo i lejon njerëzit dhe biznesi të shesin produktet e tyre përmes një gamë të gjerë kategorish, nga elektronika dhe pajisjet shtëpiake deri tek automjetet dhe aksesorët, nga moda te lodrat dhe mobiljet, madje edhe nga pasuritë. Mercado Libre është e pranishme në vende të shumta të Amerikës Latine, duke arritur më shumë se 170 milion klientë dhe veçanërisht edhe udhëheqës i vendeve të tregtisë elektronike në Brazil.

Uebsajti: mercadolibre.com.mx - Trafiku i parashikuar mujor: 108.5 Milion vizita

2 Top Meksika Amazon

E themeluar në SH.B.A. në 1994, Amazon filloi si një librari online që më vonë u diversifikua në produkte duke përfshirë media, elektronikë, veshje, mobilje, ushqim, lodra dhe bizhuteri. Pasi është zgjeruar në shumë vende, përfshirë Meksikën, Amazon është bërë udhëheqësi i pakontestuar i e-tregtisë në SH.B.A. dhe globalisht, dhe u zhvillua më tej në pakicë me tulla dhe llaç me blerjen e Tregut Whole Foods, si dhe botimit, elektronikës, llogaritja në cloud, transmetimi i videove dhe prodhimi.

Uebsajti: amazon.com.mx - Trafiku i parashikuar mujor: 41.3 Milion vizita

Coppel i lartë 3

E themeluar në Meksikë në 1941, Coppel është një zinxhir dyqanesh. Shitja e elektronikës, dekorimi i shtëpisë, pajisjet, rrobat dhe aksesorët, si dhe pjesët e automjeteve, mallrat sportive dhe udhëtimet, Coppel operoi përmes më shumë se dyqaneve me tulla dhe llaç 20 si dhe platformës së tij në internet për tregti elektronike.

Uebsajti: coppel.com - Trafiku i parashikuar mujor: 17.6 Milion vizita

4 Top Walmart Meksikë

Walmart është korporata më e madhe me pakicë në botë, që vepron në supermarkete, dyqane dhe dyqane ushqimore. Një drejtues në Shtetet e Bashkuara, ndër vendet e tjera Walmart është gjithashtu i angazhuar në Meksikë përmes filialit të tij Walmart de Mexico, i njohur gjithashtu si Walmex, një nga kompanitë më të mëdha në Meksikë. Dyqani i saj online shet një gamë të larmishëm të produkteve, nga ushqimi në elektronikë, nga moda në farmaci, nga pajisjet shtëpiake deri tek pjesët automatike.

Uebsajti: walmart.com.mx - Trafiku i parashikuar mujor: 15.7 Milion vizita

5 Top Liverpool

Liverpool është një kompani me pakicë që operon një zinxhir dyqanesh në Meksikë, që operohet nga kompania El Putero de Liverpool Limited. Përmes dyqaneve të tij, si dhe platformës së tij në internet, Liverpool kryesisht shet rroba dhe pajisje shtesë, elektronikë, dekorim shtëpie, mobilje, lodra dhe ushqim specialiteti në të gjithë Meksikën.

Uebsajti: liverpool.com.mx - Trafiku mujor i vlerësuar: 9.8 Milion vizita

Mënyra pagese

PayPal, kartat e debitit dhe kartat e kreditit personal janë metodat e preferuara të pagesës. Sidoqoftë, për shkak të një shkalle të ulët të përfshirjes financiare, shumë shitës me pakicë në internet ofrojnë alternativa pagese siç janë pagesa në para në dyqanet e komoditetit.

MercadoLibre dhe Amazon janë shitësit më të mëdhenj në internet, dhe shumica e e-blerësve meksikanë bëjnë blerje ndërkombëtare dhe mbase si përgjigje ndaj kësaj, përqindja 70 e blerësve në internet preferojnë të paguajnë për produktet e tyre përmes Paypal.

Dhe kartat e debitit preferohen me një mesatare të kartave të debitit 3.8 për familje (të ngjashme me Mbretërinë e Bashkuar - 3.4 për familje). Për më tepër, mbi 22.6 milion karta krediti u përhapën në të gjithë vendin. Disa site lokale ofrojnë këste mujore pa interes.

Logjistika dhe Infrastruktura

Meksika arriti një rezultat LPI të 3.38 duke i vendosur ato 54th në renditjen e logjistikës së Bankës Botërore. Kjo rezultat është më pak se gjysmë pikë pas Katarit (një udhëheqës botëror i logjistikës).

Logjistika dhe Infrastruktura po kalojnë në modernizim intensiv me një program të nisur për të përfshirë: rrjetin e autostradave 133,000 kilometra të autostradave, aeroportet ndërkombëtare 76, kilometrat 27,000 kilometra hekurudhor dhe portet detare 117 (për të përfshirë portet e kontejnerëve 68).

Meksika synon të renditet në përqindjen më të lartë 20 të Indeksit të Konkurrencës së Infrastrukturës së Forumit Ekonomik Botëror nga 2030.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook