fbpx
Gjithçka që dëshironi të dini në lidhje me tregtinë elektronike në Gjermani
06 / 18 / 2019
Sfidat dhe perspektivat e tregtisë elektronike në Nigeri, si dhe faqet e internetit më të lartë të tregtisë elektronike 10
06 / 19 / 2019

Një përmbledhje e tregtisë elektronike në Tajlandë

Madhësia dhe rritja

Ekonomia e tretë më e madhe e Azisë Juglindore, Tajlanda ka një nga numrin më të madh të përdoruesve të internetit në rajon. Ekzistojnë afërsisht 57 milion përdorues të internetit në vend që janë të aftë për përdorimin e teknologjive dixhitale, celular dhe tregtisë elektronike.

Baza në rritje e përdoruesve të internetit e bën Tajlandën një mjedis ideal të rritjes për bizneset e tregtisë elektronike. Figura më poshtë është parashikimi i Statistikës dhe krahasimi i të ardhurave të industrisë së tregtisë elektronike në vendet e Azisë Juglindore nga 2018 në 2022. Ndërsa Singapori aktualisht është tregu i dytë më i madh i tregtisë elektronike, Tajlanda pritet të kapërcejë Singaporin për të zënë vendin e dytë nga 2020. Në 2018, tregu i e-tregtisë në Tajlandë do të arrijë në $ 3.54 miliardë dollarë, me një normë vjetore të rritjes së përbërë prej 13.2% nga 2018 në 2022, dhe do të arrijë në 5.83 $ miliardë dollarë në 2022.

Faqet e internetit më të mira

Tajlandë më e mirë 1 Lazada

Lazada, një udhëheqës Thai e-commerce, gjithashtu prani në Indonezi, Filipine, Singapor, Malajzi dhe Vietnam, është një platformë në internet për dyqanet dhe shitësit me pakicë për të shitur produktet e tyre. Ajo u themelua në 2011 nga Rocket Internetand dhe u mor një aksion kontrollues në Lazada dhe operacionet e saj në Azinë Juglindore nga gjigandi kinez i e-tregtisë Alibaba në 2016.It ka avantazhe të dukshme krahasuar me rivalët e saj: ai ka më shumë shkarkime të trafikut dhe aplikacioneve, dhe tifozët maksimalë në LINE dhe Facebook. Sidoqoftë, kjo nuk i ka ndaluar lojtarët e tjerë të hyjnë në treg dhe të konkurrojnë.

Trafiku mujor i parashikuar: 44.9 milion

2 Top Shopee Thailand

Një lojtar i rëndësishëm në industrinë e tregtisë elektronike, veçanërisht në vendet "e para në lëvizje". Shopee është një dyqan kryesisht i larmishëm, i larmishëm në internet që gjithashtu ofron përvojë të rregullt në internet për blerje. Si platforma kryesore për të gjithë Azinë Juglindore, Shopee është shfaqur edhe në Singapor, Filipine, Malajzi, Indonezi, Vietnam dhe Tajvan.

Trafiku mujor i parashikuar: 30.1 milion

3 Top JIB

Grupi kompjuterik JIB është një departament i specializuar i kompjuterave dhe produkteve të IT në Tajlandë. JIB ka zhvilluar faqen e vet të tregtisë elektronike dhe është bërë një biznesmen udhëheqës profesional i produkteve teknike online dhe mjeteve të vogla.

Trafiku mujor i parashikuar: 2.3 milion

Chilindo më i lartë 4

Chilindo është një platformë e specializuar e ankandit e-tregtisë elektronike. Ai lejon përdoruesit të bëjnë oferta dhe të paguajnë çmime të përshtatshme për kategori të ndryshme të produkteve, përfshirë modën dhe aksesorët, produktet shtëpi dhe kopsht, familjen dhe fëmijët, elektronikë dhe vegla, udhëtime, sporte, shëndet dhe bukuri. Modeli i Chilindo është unik në atë që lejon përdoruesit të blejnë produkte përmes ankandit. Chilindo është gjithashtu aktiv në Facebook dhe shpesh poston përmbajtje tërheqëse, si video interesante dhe GIF për të treguar produktet interesante që shet.

Trafiku mujor i parashikuar: 1.75 milion

Këshilla më e lartë 5

Këshillat janë një distributore me pakicë dhe shumicë e telefonave të mençur dhe mallrave të IT me degë 350 në Tajlandë dhe Laos. Si një distributori kryesor në internet i produkteve IT, Advice gjithashtu ka një nga vendet më të njohura të tregtisë elektronike në Tajlandë.

Trafiku mujor i parashikuar: 1.6 milion

Tregtia elektronike elektronike

Tregtia elektronike elektronike është një model i veçantë i tregtisë elektronike në Tajlandë. Tregtia elektronike elektronike i referohet tregtarëve që krijojnë "dyqane" në Facebook dhe Instagram. Këta blerës postojnë fotografi dhe detaje të produkteve, dhe blerësit në internet mund të kontrollojnë me lehtësi detajet e produkteve dhe marrëveshjet e grevës përmes Facebook dhe Instagram. Sipas raportit të PWC, Tajlanda është tregu më i madh social i tregtisë elektronike në Azinë Juglindore, me rreth 50 përqind të blerësve në internet që blejnë produkte përmes rrjeteve sociale. Baza e përdoruesit përfshin kryesisht të rinjtë: 76 përqind të 15 tek të moshuarit 19, përqindja 52 të 20 tek 29-vjeç, dhe 34 përqind përqind të 30 ndaj 39-vjeç.

Në gusht 2017, Facebook njohu nevojën dhe hapi dyqanin e saj të parë në Facebook. Kompanitë si Shopee dhe LINE gjithashtu përqendrohen në këtë segment. Shopee është duke u përpjekur t'u apelojë tregtarëve në internet në rrjetet sociale duke ofruar një dyqan të integruar lehtë dhe duke kompensuar kostot e transportit, dhe ka pranuar t'i lejojë shitësit të shesin produkte me para. LINE gjithashtu krijoi LINE Shop, por ishte më pak i suksesshëm për shkak të çështjeve teknike të tilla si kërkesa për shitësit për të ngarkuar katalogë përmes telefonave të tyre dhe opsionet e kufizuara të pagesës në dispozicion në LINE Pay.

Mënyra pagese

Tajlanda mbetet një shoqëri e drejtuar nga paratë, dhe COD është akoma mënyra më e preferuar e pagesës për 70% të blerësve të tregtisë elektronike. Pagesa është bërë një pengesë për rritjen e shpejtë të tregtisë elektronike sepse shumë shitës nuk mund të japin COD. Kompanitë e telekomunikacionit, Bankat dhe operatorët e pavarur kanë lansuar kuletat e lëvizshme, por deri më tani asnjë prej tyre nuk ka kapur vërtet.

Tajlanda ka një popullsi të madhe që nuk ka një llogari bankare dhe ata kanë besim të ulët në sigurinë financiare personale. Të gjitha këto vështirësojnë miratimin e pagesave dixhitale. Ndërsa kompanitë e fintech janë rritur, asnjë prej tyre nuk ka zgjidhur me të vërtetë çështjet thelbësore. Për shembull, llogaria LINE Pay mund të lidhet vetëm me CARDS krediti Thai (vetëm përqindja 3.7 e përdoruesve paguajnë me kartë krediti). Kuletat celularë dhe Bankat që ofrojnë rimbushje përmes ATM-ve ose kioskave speciale, shkel qëllimin e kuletave të lëvizshme.

Logjistikë

Zgjerimi i vazhdueshëm i biznesit të tregtisë elektronike ka rritur kërkesën për hapësirën logjistike dhe solli ndryshime të rëndësishme në zinxhirin e furnizimit dhe operacionet e logjistikës në Tajlandë.

Disa kompani korrierësh kanë filluar shërbimet e tyre logjistike me kosto efektive dhe me cilësi të lartë dhe sollën shpërndarjen vendase nga fundi deri në fund në treg. Shumë kompani kanë krijuar depo qendrore, së bashku me pikat më të vogla të largimit dhe marrjes në të gjithë vendin, për të mbështetur rritjen e kërkesës. Për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, kjo do të thotë lehtësi më e madhe dhe një proces më i shpejtë për t'u ofruar konsumatorëve të tyre, me kosto shumë më të vogël.

Aden, Central Group, DHL Express Thailand, Kerry Express, Lazada, Pomelo, dhe Shopee, janë disa nga kompanitë më të mëdha të tregtisë elektronike dhe logjistikës në vend.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook