fbpx
Një përmbledhje e tregtisë elektronike në Tajlandë
06 / 19 / 2019
Industria e Tregtisë E-Rritja e Meksikës dhe Platformat më të Larta të E-commerce
06 / 19 / 2019

Sfidat dhe perspektivat e tregtisë elektronike në Nigeri, si dhe faqet e internetit më të lartë të tregtisë elektronike 10

Informacione të përgjithshme për Nigerinë

Popullsia: 195,875,237

Numri i përdoruesve të Internetit: 86,219,965

Penetrimi i Internetit: 46.10%

Përdoruesit e telefonit celular: 28,381,000

Penetrimi i telefonit celular: 14.80%

Fjala gjuhësore: Anglisht

Kategoritë më të mira të produkteve / 3 për Nigerianët blerësit në internet përfshijnë shërbime, libra dhe elektronikë.

Metodat më të larta të pagesës 3 përfshijnë para, karta debiti dhe pagesa celulare.

Ekonomia e Nigerisë po bëhet gradualisht pa para, pasi pagesa dixhitale dhe bankingu elektronik zbatohen në faza në të gjitha shtetet 27 të federatës, e cila filloi në Lagos si pilot në 2012. Aktualisht, shumica e transaksioneve kryhen në mënyrë elektronike, ndërsa shtetet e mbetura vazhdojnë të merren me para (Naira, monedha nigeriane), me tetor 1, 2017 si ndërprerësja e propozuar për datën. Politika pa para ka rezultuar në rritjen e kërkesës për shërbime të ATM-ve të vendosura në qytete të mëdha dhe qendra tregtare në të gjithë Nigerinë, të tilla si Lagos, Port Harcourt, Enugu, Onitsha, Ibadan, Kaduna, Kano, dhe Calabar, për të lehtësuar bankingun elektronik dhe shërbimet financiare.

Uebfaqet më të besueshme të tregtisë elektronike 10 në Nigeri

1. Jumia Nigeria

Jumia është një nga faqet e internetit më të njohura të tregtisë elektronike në Nigeri. Jumia Nigeria, e themeluar në maj 2012, është versioni i Nigerisë i amazon.com. Popullariteti i Jumia Nigeria ka shkuar shumë përtej brigjeve të këtij kontinenti dhe u vlerësua nga Alexa's Amazon si uebfaqja më e vizituar e tregtisë elektronike në Nigeri.

2. Konga

Megastore në internet e Nigerisë ishte "mbështetur nga dëshira për të ofruar me shpejtësi dhe saktësi, në mënyrë që të mos shqetësoheni kurrë për hyrjen e nevojave tuaja dhe dëshirave tuaja në lehtësi". Ai zotëron depo të mëdha të pajisura me mallra dhe të vendosura strategjikisht në qytetet kryesore të tilla si Lagos, kryeqyteti Abuja dhe Port Harcourt për të siguruar një shpërndarje të shpejtë dhe efikase. Konga gjithashtu lejon që bizneset e vogla me produkte të ndryshme të shesin dhe të shfaqin në faqen e tyre të internetit.

3. DealDey

Filluar në Mars 2011, DealDey përmban një marrëveshje të përditshme për gjërat më të mira për të bërë, parë, ngrënë dhe blerë në Nigeri. DealDey është një mënyrë e thjeshtë dhe argëtuese për të marrë marrëveshje fantastike mbi përvojat e shkëlqyera. DealDey mbështet bizneset lokale dhe si kthim, ata mbështesin konsumatorët me kursime të mira!

Filozofia e kompanisë është e thjeshtë: të ndihmojë bizneset e mëdha të gjenden nga konsumatorët që janë në kërkim të një marrëveshje të madhe. Kjo filozofi është ajo që e bën DealDey një destinacion të shkëlqyeshëm për pronarët e bizneseve të vogla që kërkojnë të shesin produktet e tyre në internet.

4. PayPorte

Lansuar në Shtator 2014, PayPorte që nga atëherë lulëzoi për të siguruar që të sjellë një demografi të gjerë që shkon nga të rinjtë dhe profesionistët e rinj urban. Gjigandi në internet i tregtisë elektronike e ka etiketuar veten si dyqani online i preferuar i shitjes me pakicë i Nigerisë.

PayPorte gjithashtu partnerë me bizneset vendase duke treguar mallrat e tyre në platformën e tij për një audiencë më të gjerë, këto biznese qasje ndaj klientëve, mbulim të madh logjistik dhe mundësi për të shkëlqyer në biznes.

5. VN lidhni Nigerinë

VConnect ishte i njohur si faqja e internetit e listës së biznesit të Nigerisë deri vonë, kur faqja e internetit filloi një treg të hapur për biznesin e tij për të shfaqur mallrat dhe shërbimet e tyre.

Ashtu si çdo uebfaqe tjetër e tregtisë elektronike në Nigeri, VConnect u siguron përdoruesve të saj shumë shërbime të tjera si logjistikë dhe lehtësim pagese.

6. Kara.

Kara.com.ng është një nga dyqanet më të mira në internet në Nigeri, i vizituar nga mijëra njerëz në baza ditore, Kara.com.ng ofron një koleksion masiv të gjithçkaje, nga Telefonat celularë deri te produktet elektrike dhe furnizime me energji elektrike në disa nga më të mirat çmimet. Kara gjithashtu përmban një treg që lejon pronarët e tjerë të biznesit të shesin produktet e tyre në platformë.

7. Dyqani Printivo.

Printivo është dyqani më i popullarizuar në internet i Nigerisë. Printivo është një ofrues i printimit në internet që u siguron klientëve të tij modele falas të krijuara nga projektuesit në të gjithë Nigerinë.

Printivo Store është një treg në internet që lejon projektuesit dhe ofruesit e shtypura të fitojnë para online duke shitur printimet dhe modelet e tyre për klientët në të gjithë vendin. Për dallim nga uebfaqet e tjera të tregtisë elektronike, dyqani Printivo është një treg për krijimin e printimeve në internet.

8. OLX Nigeri.

Olx është një faqe në internet që mendohet të jetë klasifikimi falas i gjeneratës tjetër në internet. Ai nuk i ndjek dyqanet konvencionale në internet, në vend të kësaj ofron një ambient të mbushur me informacion, si për blerësit ashtu edhe për shitësit për të bashkëvepruar dhe lidhur.

Në OLX, shitësit mund të dizajnojnë, shfaqin dhe postojnë reklama nën kategoritë e specifikuara, të cilave i përkasin (një shitës mund të vendosë një Shpallje për një makinë nën kategorinë e Automobileve). Kategorizimi i reklamave i jep tregut online një dizajn të strukturuar duke e bërë më të shpejtë gjetjen e produkteve me interes.

9. Gloo NG.

Gloo.ng filloi jetën në 2012 si BuyCommonThings.com, por ri-reklamoi vitin e ardhshëm, dhe specializohet në shpërndarjen e mallrave të përballueshme të supermarketeve në pragjet e klientëve në të njëjtën ditë.

Gloo.ng është më shumë si një supermarket në internet për sende ushqimore. Gloo gjithashtu partnerë me biznes tjetër të vogël për të shitur në platformë.

10. Jiji Nigeria.

E themeluar në 2014, Jiji.ng është klasifikuar me shpejtësi në internet Nigerian me klasifikim falas me një sistem të përparuar sigurie. Jiji ofron një zgjidhje të thjeshtë pa telashe për të shitur dhe blerë pothuajse gjithçka.

Si një shitës ose pronar biznesi, ju mund të postoni reklama të klasifikuara falas të produkteve dhe shërbimeve tuaja falas në faqen e internetit dhe të merrni efikasitetin maksimal për sa i përket arritjes dhe fitimit.

Csfidat e-ctregtia në Nigeri

E-commerce po fiton popullaritet me rritjen e numrit të njerëzve që po fitojnë qasje në internet dhe po bëhen shkrim informatikë, me numrin e telefonave celularë që tejkalojnë popullsinë e vendit.

Sidoqoftë, nuk është ende uhuru për tregtinë elektronike në Nigeri. Shumë njerëz ende nuk e kanë adoptuar plotësisht teknologjinë e re të blerjeve pasi sipas një studimi, nga përqindja 70 e të anketuarve që dinë për tregtinë elektronike, vetëm rreth përqindja 32 e tyre e përdorin atë në të vërtetë.

Aktivitetet më të zakonshme në internet të Nigerianëve në përqindje janë kërkimi dhe kërkimi, 74 përqind, përzgjedhja e një produkti, 56 përqind, pagesa në internet, 15 përqind, pagesa jashtë linje, 82 përqind dhe kontrollimi në internet i rezultateve, 43 përqind.

Këto shifra tregojnë qartë se megjithëse një përqindje e madhe kërkonte informacion në internet, shumë prej tyre nuk kanë dëshirë të paguajnë në internet. Arsyet kryesore për këtë përfshijnë mungesën e besimit tek shitësit me pakicë në internet, mungesa e një infrastrukture teknologjike të përshtatshme dhe frika nga siguria e pamjaftueshme në internet e të dhënave të tyre kur bëjnë pagesa.

Besimi duhet të injektohet në sistemin bankar dhe të pagesave në internet në Nigeri, për të lulëzuar tregtinë elektronike. Nigeria, duke qenë një vend në zhvillim, përballet me disa sfida të dukshme kur bëhet fjalë për tregtinë elektronike.

Këto përfshijnë mungesën e infrastrukturës së duhur, taksimin, çështjet e sigurisë, shqetësimet e intimitetit, koston e lartë të transportit të mallrave në dhe nga Nigeria, depërtim të ulët të kartave të kreditit që zakonisht kërkohen për të blerë në internet (kartat e debitit janë kartat e zakonshme të pagesave të disponueshme në Nigeri), shpërndarje jo të besueshme dhe proceset e dorëzimit, mosbesimi i mbetur për të paguar në internet në një shoqëri ku paraja është mbreti, etj. Të gjitha këto çështje janë zakonisht të zakonshme me E-Commerce në çdo vend tjetër në zhvillim, por kërkon kohë dhe përpjekje për të ndërtuar besimin dhe për të shfrytëzuar sa më shumë prej saj

Zgjidhjet & Perspektivat e e-ctregtia në Nigeri

Nigeria ka një potencial të madh për tregtinë elektronike, por çështjet negative të deklaruara më lart duhet të korrigjohen që tregtia elektronike të luajë plotësisht një rol jetësor në mjedisin e biznesit në Nigeri. Disa nga rekomandimet për të përmirësuar pranimin e tregtisë elektronike në Nigeri përfshijnë ndërgjegjësimin e publikut dhe bërjen e aksesit në internet shumë më të lirë, në mënyrë që shumë më tepër njerëz do të jenë në gjendje ta përballojnë atë në laptopët dhe telefonat celularë.

Sitet e tregtisë elektronike gjithashtu duhet të përpiqen të përdorin mënyra të verifikueshme të pagesës dhe të përdorin certifikata të sigurisë, (çertifikata SSL), për faqet e tyre për të ndërtuar besimin e klientit. Bizneset e mëdha dhe të vogla gjithashtu duhet të krijojnë faqe për produkte dhe shërbime të personalizuara.

Për të parandaluar më tej mashtrimet në internet, faqet e tregtisë elektronike duhet t'u ofrojnë klientëve kuponë të personalizuara dhe të gjenerojnë kode ekskluzive, të ofrojnë zbritje speciale, argumente dhe kuponë herë pas here. Këto do të tërheqin dhe mbajnë klientët.

Ne mund të besojmë se me këto masa, pranimi i tregtisë elektronike do të rritet në hapa të mëdhenj në Nigeri.

Komente Facebook